Pagina 1 van 1

Gatenkaas

Geplaatst: 14-11-2023 19:20
door Gianna
Goedenavond
Wat heb ik nodig aan spullen voor gaten kaas behalve
Melk ik heb stremsel en calciumchloride
En heeft iemand misschien een link na het product wat ik nodig heb.
In het recept staat 1/4 liter room afgeschept
Wanneer moet het eraf geschept worden
Sorry maar ik ben een beginner
Dus vandaar mijn vragen
Mvg
Gianna

Re: Gatenkaas

Geplaatst: 26-12-2023 16:10
door Jouke
Room van de melk afscheppen doe je volgens mij alleen bij Leidse kaas.
Bij alle andere kazen zou mijn idee zijn: lekker laten zitten.
Je zou het eraf scheppen als de melk een paar uur heeft gestaan. Dan komt de room boven drijven. Dus voordat je de melk gaat verwarmen als je gaat kaasmaken.
Voor gatenkaas heb je een speciale cultuur nodig die gas vormt. Als je bij recepten van bijvoorbeeld emmentaler kijkt, staat dat genoemd in het recept.