Stel je voor: Kevin
Stel je voor: Kevin
Hallo,
Ik ben Kevin en ik ben op dit forum terecht gekomen omdat ik wil beginnen met kaas maken. Ik heb al een aantal keer bier gebrouwen, maar wil nu graag een bierkaasje maken.
Ik heb al diverse recepten op internet gevonden voor "gewone" kaas, hier heb ik allemaal tools voor nodig, maar ik wil hier graag meer informatie vinden over welke tools het beste zijn.
Ik woon in de omgeving Eindhoven, misschien dat er iemand hier in de buurt woont, zodat ik eens kan kijken hoe een ervaren kaasmaker te werk gaat.
Het voordeel van Eindhoven is dat ik kan beschikken over verse melk (Genneper Parken).
Met vriendelijke groet,
Kevin van Hoorn
Ik ben Kevin en ik ben op dit forum terecht gekomen omdat ik wil beginnen met kaas maken. Ik heb al een aantal keer bier gebrouwen, maar wil nu graag een bierkaasje maken.
Ik heb al diverse recepten op internet gevonden voor "gewone" kaas, hier heb ik allemaal tools voor nodig, maar ik wil hier graag meer informatie vinden over welke tools het beste zijn.
Ik woon in de omgeving Eindhoven, misschien dat er iemand hier in de buurt woont, zodat ik eens kan kijken hoe een ervaren kaasmaker te werk gaat.
Het voordeel van Eindhoven is dat ik kan beschikken over verse melk (Genneper Parken).
Met vriendelijke groet,
Kevin van Hoorn
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Hoi Kevin en welkom op het kaasforum.
Tja je bent hier welkom maar zit een beetje ver weg, weet niet goed wie er bij jou in de buurt zit, Michel geloof ik al is het daar wat stil rondom kaas.
In ieder geval vind je op het forum genoeg om al eens zelf aan de slag te gaan, gewoon lezen, proberen en doen. De beste manier.
Heel veel plezier hier!
Tja je bent hier welkom maar zit een beetje ver weg, weet niet goed wie er bij jou in de buurt zit, Michel geloof ik al is het daar wat stil rondom kaas.
In ieder geval vind je op het forum genoeg om al eens zelf aan de slag te gaan, gewoon lezen, proberen en doen. De beste manier.
Heel veel plezier hier!
Hallo Kevin, nogmaals welkom op het forum!
Ook ik zit een stuk uit de buurt. Ik weet niet of ik dat alleen heb als beheerder van het forum, maar bij mij staat bovenaan een link naar een gebruikerslijst. Daar staan een paar Brabanders op...
Op zich heb ik ervaring met "bierkaasjes", kijk ook naar de rubriek "Kaasje van de maand", daar staat ook het e.e.a. bij.
En stel gerust alle vragen die je hebt, as ik jou was zou ik trouwens eerst beginnen met "gewone" Goudse kaas, zie recept van "Baby Gouda". Overigens valt dat "gewone" wel mee, het is best bijzonder om je eigen gemaakte kaas te eten....
Ook ik zit een stuk uit de buurt. Ik weet niet of ik dat alleen heb als beheerder van het forum, maar bij mij staat bovenaan een link naar een gebruikerslijst. Daar staan een paar Brabanders op...
Op zich heb ik ervaring met "bierkaasjes", kijk ook naar de rubriek "Kaasje van de maand", daar staat ook het e.e.a. bij.
En stel gerust alle vragen die je hebt, as ik jou was zou ik trouwens eerst beginnen met "gewone" Goudse kaas, zie recept van "Baby Gouda". Overigens valt dat "gewone" wel mee, het is best bijzonder om je eigen gemaakte kaas te eten....
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wat een warm welkom allemaal, ik had niet verwacht dat er zo weinig kaasmakers in Brabant zouden zitten.
Het is jullie tip om toch met een "gewone" kaas te beginnen, dus ik zal kijken naar de "Baby Gouda".
Welke set kan ik het beste aanschaffen om te produceren?
Is dit: h t t p : / / w w w .zelfkaasmaken.nl/kaasmaakset-basis-zelfkaasmaken.html met een kaaspers dan alles wat ik nodig heb?
Kan het ook goedkoper? (misschien vind ik het wel helemaal niet leuk).
Met vriendelijke groet,
Kevin
Het is jullie tip om toch met een "gewone" kaas te beginnen, dus ik zal kijken naar de "Baby Gouda".
Welke set kan ik het beste aanschaffen om te produceren?
Is dit: h t t p : / / w w w .zelfkaasmaken.nl/kaasmaakset-basis-zelfkaasmaken.html met een kaaspers dan alles wat ik nodig heb?
Kan het ook goedkoper? (misschien vind ik het wel helemaal niet leuk).
Met vriendelijke groet,
Kevin
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Ja hoor Kevin, het enige wat je echt nodig hebt is stremsel, dat moet je kopen, verder kan je beginnen :
Een gewone kookpot
Karnemelk zonder suiker
Een plastieken stevige vorm waar je gaatjes in kan prikken, en met een deksel dat je naar beneden kan duwen
Iets om te roeren
Een heel dunne doek, type neteldoek, maar zo fijn mogelijk
Een zift
Gewichten, vb. Pakjes suiker, gevulde petfles van water
Een nauwkeurige thermometer, liefst digitaal , die gaan sneller
En dan kan je al aardig op weg, je zal wel merken , dat wanneer je het leuk vind je vanzelf gaat zoeken achter betere alternatieve
Veel succes !
Een gewone kookpot
Karnemelk zonder suiker
Een plastieken stevige vorm waar je gaatjes in kan prikken, en met een deksel dat je naar beneden kan duwen
Iets om te roeren
Een heel dunne doek, type neteldoek, maar zo fijn mogelijk
Een zift
Gewichten, vb. Pakjes suiker, gevulde petfles van water
Een nauwkeurige thermometer, liefst digitaal , die gaan sneller
En dan kan je al aardig op weg, je zal wel merken , dat wanneer je het leuk vind je vanzelf gaat zoeken achter betere alternatieve
Veel succes !
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten