Hallo ik ben Lian en ben schapenmelker van beroep. (friesland)
elke dag melk ik 2x per dag ongeveer 300 schapen.
eerder was ik melkveehouder (koeien) en maakte ik ook mijn kazen zelf. Dit is wel al zo'n 15 jaar geleden en er zijn ook wel inzichten veranderd heb ik gemerkt. maar de uitdaging is er natuurlijk altijd.
Omdat ik gek ben op kaas en andere zuivelproducten heb ik mijn Kaasmaakspullen weer van "zolder" gehaald om nu weer te gaan kazen.
Ik mag graag koken en bakken met verse spullen en wat is er dan mooier om het zelf te maken en het echt vers te kunnen gebruiken.
De uitdaging is ook om alle restproducten te gebruiken voor van alles en nog wat. Ik mag graag experimenteren en heb in mijn omgeving gewillige afnemers om te testen :-)
Nu ik ook over verse schapenmelk kan beschikken is dit een mooie gelegenheid weer lekker bezig te gaan.
Ik moet nog gaan beginnen maar ben me al vast wat aan het inlezen.
groeten lian
voorstellen
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 11-11-2013 16:52
- Contacteer:
kennismaking
Alvast hartelijk welkom op het forum
mvg
Rudy
mvg
Rudy
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten