Hallo ik ben Lian en ben schapenmelker van beroep. (friesland)
elke dag melk ik 2x per dag ongeveer 300 schapen.
eerder was ik melkveehouder (koeien) en maakte ik ook mijn kazen zelf. Dit is wel al zo'n 15 jaar geleden en er zijn ook wel inzichten veranderd heb ik gemerkt. maar de uitdaging is er natuurlijk altijd.
Omdat ik gek ben op kaas en andere zuivelproducten heb ik mijn Kaasmaakspullen weer van "zolder" gehaald om nu weer te gaan kazen.
Ik mag graag koken en bakken met verse spullen en wat is er dan mooier om het zelf te maken en het echt vers te kunnen gebruiken.
De uitdaging is ook om alle restproducten te gebruiken voor van alles en nog wat. Ik mag graag experimenteren en heb in mijn omgeving gewillige afnemers om te testen :-)
Nu ik ook over verse schapenmelk kan beschikken is dit een mooie gelegenheid weer lekker bezig te gaan.
Ik moet nog gaan beginnen maar ben me al vast wat aan het inlezen.
groeten lian
voorstellen
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Hallo Lian en nogmaals welkom.
Waarom zit je helemaal in Friesland en niet ergens in de omgeving Waddinxveen???
Mijn leverancier voor schapenmelk zit helemaal in Goudriaan (45 minuten met de auto) en ik ben gek op schapenkaas. Manchego, Roquefort, gemengd met geitenmelk voor feta, noem maar op...
Welk ras heb je en melk je jaar rond?
groetjes,
Herman
Waarom zit je helemaal in Friesland en niet ergens in de omgeving Waddinxveen???
Mijn leverancier voor schapenmelk zit helemaal in Goudriaan (45 minuten met de auto) en ik ben gek op schapenkaas. Manchego, Roquefort, gemengd met geitenmelk voor feta, noem maar op...
Welk ras heb je en melk je jaar rond?
groetjes,
Herman
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten