Kennis making

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
marinus10378

Kennis making

#1 Bericht door marinus10378 » 27-03-2014 19:06

Hallo Forum, dag mensen hier,
Bij deze wil ik mij even voorstellen, zoals gevraagd.

Ik ben Marinus en woon op het mooie Flakkee, met vrouw en 3 kids. Na de bouw van ons nieuwe thuis was ik opzoek naar een nieuwe hobby om die vervolgens in het tuin huis uit te voeren. Vis, spek en vlees roken in het zelf gemaakte rook vat deed ik al, maar om dit elke week te doen, nee dat niet. Een tijdje heb ik nog overwogen om bier te gaan brouwen maar, ben bang dat ik op den duur alleen maar meer dorst krijg, dus toch maar niet. Via het internet kwam ik op kaas maken. Als heel heel heel groot liefhebber van kaas zag ik dat wel zitten. Op internet bij Brouwmarkt een luxe pakket aangeschaft en ja hoor die Nieuwe Hobby is geboren. Inmiddels heb ik 4 kaasjes á 400 gram, één brood kaas 1,5 in een zelf gemaakte mal gekaast. Alleen jammer nu maar wachten. Nogmaals ik ben een groentje op dit gebied als je tips heb, ik hoor ze graag.

Groetjes Marinus

rudy
Jong belegen kaas
Berichten: 183
Lid geworden op: 11-11-2013 16:52
Contacteer:

kennismaking

#2 Bericht door rudy » 27-03-2014 19:36

Hallo Marinus, alvast welkom op het forum.

Voor uw hobby (kaasmaken) bent u op de goede plaats.

Geweldige mensen zoals de webmaster Herman, Gerda, Vera, Nils, Stef,Elke en dan vergeet ik er zeker nog enkelen zie maar verder op het forum.

Als uw vragen en problemen kunt u hier kwijt. Heb geen schaamte! Wij zijn allemaal zo begonnen, ik ook hoor. Zelf probeer ik zelf experimenteren met het kaasmaken.

Het is zoals bij andere hobby's en sportactiviteiten. Met vallen en opstaan leert men van uw eigen fouten.

Stel maar uw vragen; ze zullen zeker beantwoord worden.


groeten

Rudy

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#3 Bericht door Vera » 27-03-2014 20:00

Welkom in ons midden Marinus!
Mooi Flakkee, ik heb een vriendin die in Stad aan het Haringvliet woont.
Leuk dat je voor kaasmaken hebt gekozen, maar pas op het is een verslavende hobby.
Wat Rudy al schrijft - vragen, vragen, vragen. Doen we allemaal en het is heel leerzaam.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#4 Bericht door Gerda » 27-03-2014 21:01

Welkom op dit heerlijke forum
Vragen , proberen , ontdekken we doen het allemaal
Wat mij betreft heb je de juiste hobby gekozen ;) Pas op het is verslavend!

Veel plezier, veel posten en veel foto's Daar zijn we gek op!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

#5 Bericht door webmaster » 27-03-2014 21:10

Nogmaals welkom Marinus! Ik neem aan dat je in jouw omgeving aan verse melk kan komen? Nog schapen- of geitenboeren in de buurt?

marinus10378

#6 Bericht door marinus10378 » 27-03-2014 22:02

Een ieder bedankt voor het hartelijk welkom heten.
Verse melk( rauwe melk) Herman, is hier zeker goed te krijgen.De Familie van Schaik uit Stellendam heeft een schat aan koeien en ze hebben ook een kaas winkel op de boerderij waar ik regelmatig me brokkel kaasje deed halen, ik hoop hem nu zelf te maken alleen dat geduld......dat valt niet mee.

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#7 Bericht door Elke » 27-03-2014 22:07

ook van mij welkom hier

ja , dat geduld hebben hé , das een schone deugd 8)

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#8 Bericht door Nils » 28-03-2014 00:29

Welkom, gaat zeker lukken een lekker kaasje te maken. Geduld, volhouden en vertrouwen, dan komt het goed

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#9 Bericht door Nils » 28-03-2014 11:20

Oh, die zijn er wel hoor! Op een goed moment ga je meer produceren, en dan blijft er altijd wel eentje een tijd liggen

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#10 Bericht door Vera » 28-03-2014 12:40

Hier ligt een Parmezaan die begin oktober gemaakt is.....
En ik ben van plan om voor de zomer - als ik geen zin heb om binnen bezig te zijn speciaal kaas te maken die oud mag worden.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

marinus10378

Kon het niet laten.....

#11 Bericht door marinus10378 » 05-04-2014 17:01

Vandaag kon ik het niet meer houden.
Mijn eerste kaasje wat ik 2 weken gelden heb gemaakt te proeven.
En ik moet eerlijk zeggen, hij is heeeeeeeeeeeeerlijkkk.
Echt boven verwachting.
Deze eerste heb ik nog gemaakt van Volle Melk en zuursel van karnemelk, ben heel benieuwd hoe de kaasjes smaken van echt zuursel en rauwe melk.
Geweldige hobby.


Afbeelding

webmaster

Re: Kon het niet laten.....

#12 Bericht door webmaster » 05-04-2014 19:36

marinus10378 schreef:Vandaag kon ik het niet meer houden.
Mijn eerste kaasje wat ik 2 weken gelden heb gemaakt te proeven.
En ik moet eerlijk zeggen, hij is heeeeeeeeeeeeerlijkkk.
Echt boven verwachting.
Deze eerste heb ik nog gemaakt van Volle Melk en zuursel van karnemelk, ben heel benieuwd hoe de kaasjes smaken van echt zuursel en rauwe melk.
Geweldige hobby.


Afbeelding
Goed zo! Wel erg jong nog, maar dat geduld hebben om ook eens langer te laten rijpen, dat komt vanzelf :)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#13 Bericht door Vera » 05-04-2014 19:45

Wat fijn Marinus dat je eerste kaasje zo lekker is! Wat een moment he, je eerste kaas aansnijden. Ik weet nog wat een gevoel het mij gaf. Spannend en dan de bevestiging, ik heb een goed smakende kaas gemaakt. Gefeliciteerd. Op naar de volgende.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#14 Bericht door Gerda » 05-04-2014 21:56

Euforie Marinus! En hij smaakt nog beter omdat je hem zelf hebt gemaakt!
Geniet er lekker van.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten