Hallo, ik ben nieuw hier

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Jos

Hallo, ik ben nieuw hier

#1 Bericht door Jos » 01-04-2014 22:09

Mijn naam is Jos, 58 jaar en heb nu wat meer tijd en ben al langer geïnteresseerd in het maken van kaas. Vlak bij mijn huis kan ik bij de boer iedere avond verse melk krijgen. Dat is dus makkelijk! Dus nu moet het maar eens gaan gebeuren toch? Heb nog helemaal geen ervaring maar ben me wel aan het inlezen en heb de eerste grondstoffen om te kunnen starten in huis. Heb gisteren het eerste zuursel gemaakt. :wink:

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 01-04-2014 22:16

Welkom Jos en veel plezier met het kaasmaken!
Pas op je bent zo verslaafd.

Ben benieuwd wanneer we je eerste kaas kunnen aanschouwen ;)
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

#3 Bericht door webmaster » 02-04-2014 07:29

Hallo Jos, nogmaals welkom en veel succes!

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#4 Bericht door Nils » 02-04-2014 11:15

Welkom Jos,
Verse melk geeft heerlijke kaas. Je basisgrondstof is dus dik in orde!
Succes met je eerste kaasjes

Jos

#5 Bericht door Jos » 02-04-2014 15:25

Bedankt! Ik heb net een kaaspers gebouwd. moet nog wel kaasvormen hebben maar zal de eerste kaas maar in diepvriesdozen (waarin ik gaatjes heb gemaakt) maken. Gaat volgens mij wel lukken. Die vormen zijn nogal verschillend van prijs. Hebben jullie nog tips?

Groetjes Jos

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#6 Bericht door Elke » 02-04-2014 15:52

dag Jos, welkom hier
als je de tijd ervoor neemt kan je hier heel veel antwoorden op je vragen vinden, snuffel maar rustig rond in de verschillende topics

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#7 Bericht door Vera » 02-04-2014 18:23

Hallo Jos, welkom in ons midden. Ik ben benieuwd naar je pers!
Moet kunnen hoor met diepvriesdozen als vorm.
Succes en veel plezier met kaasmaken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#8 Bericht door Gerda » 02-04-2014 21:15

Heb je het geld er voor over ga dan voor de kadova vormen, mooie sluitende korst, maar met vorm en kaasdoek gaat het ook geweldig.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten