Ik zal me ff voorstellen..

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Matthew

Ik zal me ff voorstellen..

#1 Bericht door Matthew » 23-04-2014 17:10

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Matthew.
Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen.
Ik woon in Enschede.

Ik brouw al enkele jaren mijn eigen bier, wat ook een erg leuke hobby is :D
Ik heb sinds kort een cultuur met kefir staan en heb deze wat dikker laten worden en had er kwark van gemaakt.. Ik dacht.. "Ik kan er volgens mij ook wel kaas van maken" en toen ben ik gaan googlen :D

Ik heb vandaag een paar spullen gekocht om mijn eerste kaasje te maken.
Binnenkort een lekker eigen gebrouwen biertje en een eigen gemaakt kaasje.. hmmm

Ik ben een liefhebber van aparte dingen en wil dus ook een blauwschimmelkaas gaan maken tzt om deze bij mijn lambiek (welke sinds dec 2013 in het houten vat zit) te eten.

Ik ga me eerst nog even verdiepen in de hele kaas materie en een pers knutselen. Helaas heb ik geen mogelijkheid om verse melk te bemachtigen (vooralsnog niet).

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 23-04-2014 17:29

Hoi Matthew, welkom en veel plezier op dit gezellige, leerzame en behulpzame forum.
De combi kaasmaken en bierbrouwen is een goeie, er zijn meerdere 'brouwers' hier.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

webmaster

#3 Bericht door webmaster » 23-04-2014 19:58

Hallo Matthew, nogmaals welkom op het forum. Bij de blauwschimmelkazen vind je naast de Castello ook nog Bleu d'Arman (aka Blue Stilton) en Blauwveen, een eigen recept met geitenmelk.
In een omgeving als Enschede zal toch wel ergens rauwe melk te vinden zijn? Ik kwam op internet dit tegen:
Melkveebedrijf Bruggert in Enschede en landgoed het Hengelman in De Lutte, regio Overijssel, stond op http://www.westonprice.nl/topic/verzoek/page/4.
Succes!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#4 Bericht door Gerda » 23-04-2014 20:31

Welkom op het forum en veel plezier met het maken van kaas.
Ik zou zeker voor de rauwe melk gaan en een kijkje nemen op een van de adressen die Herman gevonden heeft. Zeer de moeite waard en ik persoonlijk vind het veel lekkerder.

We wachten je eerste kaasjes af!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Matthew

#5 Bericht door Matthew » 24-04-2014 09:29

Dankjulliewel voor het warme welkom :D

rauwe melk dichterbij dan je denkt :D
op facebook >MelkveeBruggert (kan nog geen linkje plaatsen :( )

dat is ja zowat om de hoek! ik ga er een dezer dagen meteen even langs om een paar liter te halen..

wat ik mij afvraag.. kun je ook met melkkefir aanzuren? of is dat een rare gedachte?

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#6 Bericht door Gerda » 24-04-2014 09:46

Even de Wikipedia erop nageslagen, maar ik zou het niet doen.
Volgens mij zijn het heel andere bacteriën en culturen die in kefir zitten.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Matthew

#7 Bericht door Matthew » 06-05-2014 21:33

Mijn eerste blauwschimmel aan het schimmelen 😊

Afbeelding

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#8 Bericht door Danuta » 06-05-2014 21:36

Hi Matthew, welkom, had je ook niet kunnen verzinnen dat je ooit blij zou worden van een schimmeltje :))
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Matthew

#9 Bericht door Matthew » 07-05-2014 07:29

Danuta schreef:Hi Matthew, welkom, had je ook niet kunnen verzinnen dat je ooit blij zou worden van een schimmeltje :))

Ik wordt altijd heel blij van skimmels (;)).. vooral in mijn lambiek vat :D

Matthew

#10 Bericht door Matthew » 07-05-2014 11:02

Een sneek peek in mijn houten vat ... 8 december 2013 gevuld met wort.
een en al SKIMMELS :D

Afbeelding

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#11 Bericht door Danuta » 07-05-2014 11:52

Ieuw...is dat bier? )of tenminste wordt eht dat?
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Matthew

#12 Bericht door Matthew » 07-05-2014 12:24

onder die schimmel laag zit idd bier.. zuur bier.. ofte wel Lambiek..
Dit blijft een jaar in het vat en dan nog een jaar op de fles.. daarna genieten met zelfgemaakte schimmelkaas :D

Als ik in staat ben (ivm de tijd) om een keer naar een meeting te komen, dan neem ik wel eigen gemaakt bier mee... doen we een kaas en bier proeverij :D

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#13 Bericht door Gerda » 07-05-2014 12:35

Ah naast de Rafkes nu ook een Mattje proeven! Prachtig!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Matthew

#14 Bericht door Matthew » 07-05-2014 13:15

Gerda schreef:Ah naast de Rafkes nu ook een Mattje proeven! Prachtig!
Rafkes is ook een bierbrouwer?

als je foto's wil zien van mijn brouwinstallatie, doe dan ff een vriendverzoek op FB :D

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#15 Bericht door Gerda » 07-05-2014 13:43

Raf heeft op de meeting zijn brouwsel laten proeven. Mijn man wil nu lid worden van zijn fanclub ;)
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#16 Bericht door Danuta » 07-05-2014 14:25

Brrrr....bier, lust ik niet...ik maak rare wijnen :))
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Marlies

#17 Bericht door Marlies » 07-05-2014 23:46

Hoi Matthew,
Ik loop altijd achter de feiten aan, komt simpelweg tijd te kort, maar ik ben net als jij beginnend kaas maakster, (ook uit regio Twente) en heb de Valancay van Herman onlangs gemaakt. Een leuke kaas om redelijk snel wat te kunnen proeven van eigen makelij.. Maar gezien het feit dat jij een jaar op je bier wilt zitten wachten, zal t met jouw geduld wel goed zitten. (Ik vind 4 weken al erg moeilijk).
Succes met kaasmaken en kom volgende keer zeker naar de meeting, ik vond m erg geslaagd afgelopen zaterdag.
Groetjes, Marlies

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten