Ik zal me ff voorstellen..
Ik zal me ff voorstellen..
Hoi Allemaal,
Mijn naam is Matthew.
Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen.
Ik woon in Enschede.
Ik brouw al enkele jaren mijn eigen bier, wat ook een erg leuke hobby is :D
Ik heb sinds kort een cultuur met kefir staan en heb deze wat dikker laten worden en had er kwark van gemaakt.. Ik dacht.. "Ik kan er volgens mij ook wel kaas van maken" en toen ben ik gaan googlen :D
Ik heb vandaag een paar spullen gekocht om mijn eerste kaasje te maken.
Binnenkort een lekker eigen gebrouwen biertje en een eigen gemaakt kaasje.. hmmm
Ik ben een liefhebber van aparte dingen en wil dus ook een blauwschimmelkaas gaan maken tzt om deze bij mijn lambiek (welke sinds dec 2013 in het houten vat zit) te eten.
Ik ga me eerst nog even verdiepen in de hele kaas materie en een pers knutselen. Helaas heb ik geen mogelijkheid om verse melk te bemachtigen (vooralsnog niet).
Mijn naam is Matthew.
Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen.
Ik woon in Enschede.
Ik brouw al enkele jaren mijn eigen bier, wat ook een erg leuke hobby is :D
Ik heb sinds kort een cultuur met kefir staan en heb deze wat dikker laten worden en had er kwark van gemaakt.. Ik dacht.. "Ik kan er volgens mij ook wel kaas van maken" en toen ben ik gaan googlen :D
Ik heb vandaag een paar spullen gekocht om mijn eerste kaasje te maken.
Binnenkort een lekker eigen gebrouwen biertje en een eigen gemaakt kaasje.. hmmm
Ik ben een liefhebber van aparte dingen en wil dus ook een blauwschimmelkaas gaan maken tzt om deze bij mijn lambiek (welke sinds dec 2013 in het houten vat zit) te eten.
Ik ga me eerst nog even verdiepen in de hele kaas materie en een pers knutselen. Helaas heb ik geen mogelijkheid om verse melk te bemachtigen (vooralsnog niet).
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hallo Matthew, nogmaals welkom op het forum. Bij de blauwschimmelkazen vind je naast de Castello ook nog Bleu d'Arman (aka Blue Stilton) en Blauwveen, een eigen recept met geitenmelk.
In een omgeving als Enschede zal toch wel ergens rauwe melk te vinden zijn? Ik kwam op internet dit tegen:
Melkveebedrijf Bruggert in Enschede en landgoed het Hengelman in De Lutte, regio Overijssel, stond op http://www.westonprice.nl/topic/verzoek/page/4.
Succes!
In een omgeving als Enschede zal toch wel ergens rauwe melk te vinden zijn? Ik kwam op internet dit tegen:
Melkveebedrijf Bruggert in Enschede en landgoed het Hengelman in De Lutte, regio Overijssel, stond op http://www.westonprice.nl/topic/verzoek/page/4.
Succes!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Dankjulliewel voor het warme welkom :D
rauwe melk dichterbij dan je denkt :D
op facebook >MelkveeBruggert (kan nog geen linkje plaatsen :( )
dat is ja zowat om de hoek! ik ga er een dezer dagen meteen even langs om een paar liter te halen..
wat ik mij afvraag.. kun je ook met melkkefir aanzuren? of is dat een rare gedachte?
rauwe melk dichterbij dan je denkt :D
op facebook >MelkveeBruggert (kan nog geen linkje plaatsen :( )
dat is ja zowat om de hoek! ik ga er een dezer dagen meteen even langs om een paar liter te halen..
wat ik mij afvraag.. kun je ook met melkkefir aanzuren? of is dat een rare gedachte?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
onder die schimmel laag zit idd bier.. zuur bier.. ofte wel Lambiek..
Dit blijft een jaar in het vat en dan nog een jaar op de fles.. daarna genieten met zelfgemaakte schimmelkaas :D
Als ik in staat ben (ivm de tijd) om een keer naar een meeting te komen, dan neem ik wel eigen gemaakt bier mee... doen we een kaas en bier proeverij :D
Dit blijft een jaar in het vat en dan nog een jaar op de fles.. daarna genieten met zelfgemaakte schimmelkaas :D
Als ik in staat ben (ivm de tijd) om een keer naar een meeting te komen, dan neem ik wel eigen gemaakt bier mee... doen we een kaas en bier proeverij :D
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Hoi Matthew,
Ik loop altijd achter de feiten aan, komt simpelweg tijd te kort, maar ik ben net als jij beginnend kaas maakster, (ook uit regio Twente) en heb de Valancay van Herman onlangs gemaakt. Een leuke kaas om redelijk snel wat te kunnen proeven van eigen makelij.. Maar gezien het feit dat jij een jaar op je bier wilt zitten wachten, zal t met jouw geduld wel goed zitten. (Ik vind 4 weken al erg moeilijk).
Succes met kaasmaken en kom volgende keer zeker naar de meeting, ik vond m erg geslaagd afgelopen zaterdag.
Groetjes, Marlies
Ik loop altijd achter de feiten aan, komt simpelweg tijd te kort, maar ik ben net als jij beginnend kaas maakster, (ook uit regio Twente) en heb de Valancay van Herman onlangs gemaakt. Een leuke kaas om redelijk snel wat te kunnen proeven van eigen makelij.. Maar gezien het feit dat jij een jaar op je bier wilt zitten wachten, zal t met jouw geduld wel goed zitten. (Ik vind 4 weken al erg moeilijk).
Succes met kaasmaken en kom volgende keer zeker naar de meeting, ik vond m erg geslaagd afgelopen zaterdag.
Groetjes, Marlies
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten