Nieuw op het forum
Nieuw op het forum
Hallo iedereen,
Mijn naam is Rudy en woon in West-Vlaanderen te Eernegem. Gezien dit een plattelands gemeente is en verse melk geen enkel probleem is om te verkrijgen ( in feite juist om de hoek waar ik woon ) ben ik na het veelvuldig lezen van jullie forum in de ban geraakt van kaasmaken. Ik heb reeds enige ervaring met wijn maken en nu komt “het maken van kaas” als hobby daar ook nog bij. Wat materiaal betreft heb ik mij al uitgerust om ongeveer een 18 l melk per keer te verkazen. Mijn eerste drie kazen liggen al in de wijnkoeler ( gestart met Gouda ). Nog een tweetal weken geduld om de eerste kaas te proeven. Ondertussen al verschillende culturen bij Leidinger besteld, met de intentie om de kaas verscheidenheid wat uit te breiden.
Groetjes
Rudy
Mijn naam is Rudy en woon in West-Vlaanderen te Eernegem. Gezien dit een plattelands gemeente is en verse melk geen enkel probleem is om te verkrijgen ( in feite juist om de hoek waar ik woon ) ben ik na het veelvuldig lezen van jullie forum in de ban geraakt van kaasmaken. Ik heb reeds enige ervaring met wijn maken en nu komt “het maken van kaas” als hobby daar ook nog bij. Wat materiaal betreft heb ik mij al uitgerust om ongeveer een 18 l melk per keer te verkazen. Mijn eerste drie kazen liggen al in de wijnkoeler ( gestart met Gouda ). Nog een tweetal weken geduld om de eerste kaas te proeven. Ondertussen al verschillende culturen bij Leidinger besteld, met de intentie om de kaas verscheidenheid wat uit te breiden.
Groetjes
Rudy
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hallo Rudy, welkom in kaasmakersland....
Grappig dat het maken van wijn hier vaak de inleiding is voor het maken van kaas!
Succes bij deze verslavende hobby. En als je vragen hebt gewoon stellen, er is hier veel hulp voorhanden.
Veel verschillende kazen maken, dat maakt het echt leuk.
Grappig dat het maken van wijn hier vaak de inleiding is voor het maken van kaas!
Succes bij deze verslavende hobby. En als je vragen hebt gewoon stellen, er is hier veel hulp voorhanden.
Veel verschillende kazen maken, dat maakt het echt leuk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 183
- Lid geworden op: 11-11-2013 16:52
- Contacteer:
Re: Nieuw op het forum
Hartelijk welkom naamgenoot op het forum.Ruca schreef:Hallo iedereen,
Mijn naam is Rudy en woon in West-Vlaanderen te Eernegem. Gezien dit een plattelands gemeente is en verse melk geen enkel probleem is om te verkrijgen ( in feite juist om de hoek waar ik woon ) ben ik na het veelvuldig lezen van jullie forum in de ban geraakt van kaasmaken. Ik heb reeds enige ervaring met wijn maken en nu komt “het maken van kaas” als hobby daar ook nog bij. Wat materiaal betreft heb ik mij al uitgerust om ongeveer een 18 l melk per keer te verkazen. Mijn eerste drie kazen liggen al in de wijnkoeler ( gestart met Gouda ). Nog een tweetal weken geduld om de eerste kaas te proeven. Ondertussen al verschillende culturen bij Leidinger besteld, met de intentie om de kaas verscheidenheid wat uit te breiden.
Groetjes
Rudy
Dit is de juiste plaats om uw hobby (kaasmaken) te volle te kunnen uitleven.
Allemaal staan we klaar om elkaar met raad en daad bij te staan.
Stel maar gerust vragen, ik ook leer nog dagelijks bij van onze geweldige forumvrienden.
mvg
Rudy
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten