Hallo allemaal
Hallo allemaal
Hallo allemaal,
Mijn naam is Bastiaan, ben 43 jaar en woon in Voorschoten. Ik heb al enige tijd interesse in zelf kaasmaken en ben in het bezit van het boek van Tim Smith. Echter was het door tijdgebrek (jong gezin) er nog niet van gekomen om daadwerkelijk te beginnen. Nu heb ik iets meer tijd gekregen en heb op MarktPlaats een eenvoudige pers en wat vormpjes gekocht. In Voorschoten kan ik bij de boer rauwe melk halen (gekoeld).
Ik heb al wat informatie van dit forum gehaald en heb inmiddels twee keer kaas gemaakt. Mijn eerste kaas was een Goudse (recept van het forum, 1 maart gemaakt) en mijn tweede een Colby (22 maart gemaakt). Beide kaasjes zijn voorzien van kaascoating. De kaasjes liggen inmiddels bij mijn ouders in de kelder te rijpen, omdat de temperatuur in mijn kelderkast toch iets te hoog opliep op mooie dagen. Ik wil eerst kijken of het kaasmaken echt iets voor mij is, alvorens ik een kaasgrot (omgebouwde koelkast) aanschaf.
Morgen wil ik Tomme de Pyrénées maken uit het boek van Tim. Ik wil daarvoor twee 500 gram vormen gebruiken, een Kadova met net en een aardewerk met kaasdoek. Een kaasje wil ik coaten en de andere wil ik een natuurlijke korst laten groeien. Zo probeer ik door steeds een beetje te lezen en te expirimenteren de hobby van kaasmaken uit te bouwen.
Ik zou nog wat meer willen weten over zuursel in poedervorm (waar te koop etc), maar dat vind ik vast wel ergens op het forum.
Groet,
Bastiaan
Mijn naam is Bastiaan, ben 43 jaar en woon in Voorschoten. Ik heb al enige tijd interesse in zelf kaasmaken en ben in het bezit van het boek van Tim Smith. Echter was het door tijdgebrek (jong gezin) er nog niet van gekomen om daadwerkelijk te beginnen. Nu heb ik iets meer tijd gekregen en heb op MarktPlaats een eenvoudige pers en wat vormpjes gekocht. In Voorschoten kan ik bij de boer rauwe melk halen (gekoeld).
Ik heb al wat informatie van dit forum gehaald en heb inmiddels twee keer kaas gemaakt. Mijn eerste kaas was een Goudse (recept van het forum, 1 maart gemaakt) en mijn tweede een Colby (22 maart gemaakt). Beide kaasjes zijn voorzien van kaascoating. De kaasjes liggen inmiddels bij mijn ouders in de kelder te rijpen, omdat de temperatuur in mijn kelderkast toch iets te hoog opliep op mooie dagen. Ik wil eerst kijken of het kaasmaken echt iets voor mij is, alvorens ik een kaasgrot (omgebouwde koelkast) aanschaf.
Morgen wil ik Tomme de Pyrénées maken uit het boek van Tim. Ik wil daarvoor twee 500 gram vormen gebruiken, een Kadova met net en een aardewerk met kaasdoek. Een kaasje wil ik coaten en de andere wil ik een natuurlijke korst laten groeien. Zo probeer ik door steeds een beetje te lezen en te expirimenteren de hobby van kaasmaken uit te bouwen.
Ik zou nog wat meer willen weten over zuursel in poedervorm (waar te koop etc), maar dat vind ik vast wel ergens op het forum.
Groet,
Bastiaan
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
3e Poging.....
Hallo Bastiaan,
Welkom en veel plezier op dit fijne forum!
Je bent al lekker bezig met kaasmaken.
Een topic over culturen:
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/cultur ... l-t32.html
Hallo Bastiaan,
Welkom en veel plezier op dit fijne forum!
Je bent al lekker bezig met kaasmaken.
Een topic over culturen:
http://zelfkaasmaken.forum2go.nl/cultur ... l-t32.html
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten