even voorstellen
even voorstellen
Hallo allemaal
Ik ben Hannie en ben 53 jaar.
Ik woon in Denemarken, ongeveer 25 km vanaf de Duitse grens,hier hebben wij een melkveebedrijf van circa 120 melkkoeien, dus melk genoeg.
Na een workshop kaasmaken in Nederland kreeg ik de smaak te pakken en een starterspakketje gekocht, ik heb al een tiental kleine kaasjes gemaakt.
Met het warme weer een tijdje terug kreeg ik problemen met gasvorming en ben op het internet gaan zoeken, zodoende kwam ik hier terecht.
Ik wil graag wat met kruiden experimenteren en de kaasjes wat groter maken.
Informatie genoeg op deze site heb ik al gelezen.
:lol:
Ik ben Hannie en ben 53 jaar.
Ik woon in Denemarken, ongeveer 25 km vanaf de Duitse grens,hier hebben wij een melkveebedrijf van circa 120 melkkoeien, dus melk genoeg.
Na een workshop kaasmaken in Nederland kreeg ik de smaak te pakken en een starterspakketje gekocht, ik heb al een tiental kleine kaasjes gemaakt.
Met het warme weer een tijdje terug kreeg ik problemen met gasvorming en ben op het internet gaan zoeken, zodoende kwam ik hier terecht.
Ik wil graag wat met kruiden experimenteren en de kaasjes wat groter maken.
Informatie genoeg op deze site heb ik al gelezen.
:lol:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hallo Hannie, welkom op deze fijne site. Fijn dat je je even voorstelt. We hebben volgens mij meer 'Deense' leden.
Informatie genoeg op de site en als je vragen hebt - niet schromen - gewoon stellen, er zit veel knowhow op dit forum en iedereen wil een ander graag behulpzaam zijn.
Hoe waren de kaasjes die je eerder gemaakt hebt?
Informatie genoeg op de site en als je vragen hebt - niet schromen - gewoon stellen, er zit veel knowhow op dit forum en iedereen wil een ander graag behulpzaam zijn.
Hoe waren de kaasjes die je eerder gemaakt hebt?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Welkom Hannie.
De droom van menig kaasmaker op dit forum woon jij.
je eigen koeien bij de hand, of moet ik zeggen de melk :wink:
Veel plezier op het forum, je hebt al gelezen er staat een schat aan info op de site.
Gasvorming, boterzuur, te warme rijpplaats......gaat al van alles door mijn hoofd. Maak een nieuw kopje aan stel ik voor, in kaas van gewassen wrongel en we brainen graag met je mee.
Recepten voor kruidenkaasjes zijn er ook genoeg en een grotere kaas kan ik je alleen maar aanraden, de smaak word er nog beter op.
Groetjes Gerda
De droom van menig kaasmaker op dit forum woon jij.
je eigen koeien bij de hand, of moet ik zeggen de melk :wink:
Veel plezier op het forum, je hebt al gelezen er staat een schat aan info op de site.
Gasvorming, boterzuur, te warme rijpplaats......gaat al van alles door mijn hoofd. Maak een nieuw kopje aan stel ik voor, in kaas van gewassen wrongel en we brainen graag met je mee.
Recepten voor kruidenkaasjes zijn er ook genoeg en een grotere kaas kan ik je alleen maar aanraden, de smaak word er nog beter op.
Groetjes Gerda
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
bedankt voor de leuke reacties
Mijn eerder gemaakte kaasjes smaakten goed, alleen wat droog, maar was allang blij dat ze goed gelukt waren.
Ik heb nog geen goede plek om ze te bewaren dus momenteel liggen ze in de koelkast, maar wordt wel wat vol.
Wat zou het beste zijn om kazen te maken van 1 of 2 kilo?
groetjes Hannie
Mijn eerder gemaakte kaasjes smaakten goed, alleen wat droog, maar was allang blij dat ze goed gelukt waren.
Ik heb nog geen goede plek om ze te bewaren dus momenteel liggen ze in de koelkast, maar wordt wel wat vol.
Wat zou het beste zijn om kazen te maken van 1 of 2 kilo?
groetjes Hannie
Ligt een beetje aan je mogelijkheden. Als je rekent met 8-10 liter melk per kilo kaas (afhankelijk van kwaliteit van de melk), dan hangt het er van af hoeveel je tegelijk kan verwerken.
Voor het gemak rekenen de meesten met 10 liter melk per kilo.
Dan heb je voor een kaas van 2 kilo dus een pan oid nodig van ruim 20 liter, want je moet nog kunnen roeren ook.
Ik heb zelf een 27 liter weck-ketel met electrische verwarming. Werkt goed, maar vertrouw niet op de thermostaat daarvan, maar regel het aan en uitschakelen met een schakelaar en controleer de temperatuur met een digitale thermometer.
En dan heb je natuurlijk ook een vorm nodig van 2 kilo...
Voor het gemak rekenen de meesten met 10 liter melk per kilo.
Dan heb je voor een kaas van 2 kilo dus een pan oid nodig van ruim 20 liter, want je moet nog kunnen roeren ook.
Ik heb zelf een 27 liter weck-ketel met electrische verwarming. Werkt goed, maar vertrouw niet op de thermostaat daarvan, maar regel het aan en uitschakelen met een schakelaar en controleer de temperatuur met een digitale thermometer.
En dan heb je natuurlijk ook een vorm nodig van 2 kilo...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten