Antwerpse kaasliefhebber

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
wann3s

Antwerpse kaasliefhebber

#1 Bericht door wann3s » 28-05-2014 13:19

Hallo,

Ik ben Wannes, afkomstig uit Brugge maar woon sinds 2 jaar in hartje Antwerpen.

Ik ben patissier van opleiding en thuis maak ik zoveel mogelijk zelf.
Ik eet enorm graag kaas zoals camembert, compté en af en toe roquefort.
Toen ik bezig was met het maken van een cheesecake dacht ik eraan dat het wel leuk zou zijn om zelf mijn roomkaas te kunnen maken, zo ben ik op dit forum beland.

Enige nadeel: we wonen op een appartement waar er niet echt plaats is om kaas te laten 'rijpen'.
Maar we hebben wel een grote kelder met van die afzonderlijke hokjes waar men meestal wijnflessen legt.

Als ik zie wat de mogelijkheden zijn ben ik al helemaal enthousiast om er aan te beginnen!

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#2 Bericht door Elke » 28-05-2014 13:24

Dag Wannes

Welkom hier , en wat voor een , je bent de 100ste aangemelde en das natuurlijk speciaal !

heel veel plezier op het forum, weldra ben je je eigen kazen aan het maken , neem dat maar aan , en veel plaats heb je niet nodig als rijpingsplaats, met een kleine koelkast kom je al een eindje :D

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#3 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 13:29

Welkom Wannes!
Zoals Elke zegt, je hebt niet veel plaats nodig hoor.
Komt dik in orde man. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#4 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 13:30

Fresh Cheese Nr 100...
Kaasje van de maand juni?
:lol: :lol: :lol:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#5 Bericht door Gerda » 28-05-2014 13:30

Afbeelding

Jaaaaa Welkom op het forum ons 100e LID

Ik wens je veel plezier met het opstarten en een koelkastje past dus mooi in de kelder, 1e obstakel opgelost hahaha

Wannes zal een man zijn?? Ik ben niet thuis in de Belgische namen hoor!

(Vrouwen ik geloof dat we in de minderheid geraken met al die bierbrouwers!!!)
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#6 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 13:33

We bonjouren die madammen der uit!Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#7 Bericht door Gerda » 28-05-2014 13:33

ooooo en nog een patissier, komt dat mooi uit in ons taart topic, hebben we al een bonbon topic :P
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#8 Bericht door Gerda » 28-05-2014 13:35

johnshadows schreef:We bonjouren die madammen der uit!Afbeelding
Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Matthew

#9 Bericht door Matthew » 28-05-2014 13:50

johnshadows schreef:We bonjouren die madammen der uit!Afbeelding
neee.. :wink:

wann3s

#10 Bericht door wann3s » 28-05-2014 14:14

Bedankt voor de verwelkoming.
Blij om de 100e te zijn :)

Ik ben een man, maar dat maakt toch niets uit.
Zolang de kaas maar goed is :)

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#11 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 15:23

Matthew schreef:
johnshadows schreef:We bonjouren die madammen der uit!Afbeelding
neee.. :wink:
Niet panikeren, de madammen kennen mij al langer. :wink: :lol:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#12 Bericht door Vera » 28-05-2014 15:31

Hallo Wannes, we hebben even naar je uit moeten kijken - nou ja naar het 100e lid dan.... - .
Maar hoera, daar is hij dan.
Veel plezier hier.

Fresh Cheese nr 100 ala Chanel no 10?

Pas maar op Vlaamse heer dat de madammen zich niet tegen u gaan keren!!! Afbeelding
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#13 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 15:43

Chanel nr 10?
Is dat niet nr 5?
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#14 Bericht door johnshadows » 28-05-2014 15:47

Vera schreef:Pas maar op Vlaamse heer dat de madammen zich niet tegen u gaan keren!!! Afbeelding

En garde :!: :!: :!:
Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#15 Bericht door Vera » 28-05-2014 16:39

johnshadows schreef:Chanel nr 10?
Is dat niet nr 5?
Zo thuis ben ik in de parfumerie.....:?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#16 Bericht door Danuta » 29-05-2014 08:53

Welkom Wannes, veel plezier hier.... :)
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

webmaster

#17 Bericht door webmaster » 29-05-2014 10:40

Wannes, veel succes met het kaasmaken. En stoor je niet te veel aan de gekkigheid hier, tussendoor valt er nog best wat over kaasmaken te lezen!
Weinig kans op verse melk in Antwerpen waarschijnlijk?

Willem Franck
Verse kaas
Berichten: 36
Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
Contacteer:

Antwerpse kaasliefhebber

#18 Bericht door Willem Franck » 30-05-2014 15:01

Welkom Wannes bij deze prachtige club. Geniet ervan!!
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten