Kaas maken in Spanje

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
España

Kaas maken in Spanje

#1 Bericht door España » 13-08-2014 11:57

Hallo,

Mijn naam is Flor en ik woon al 20 jaar in Spanje dichtbij Benidorm.
Ik werk bij een zorgorganisatie in Benidorm voornamelijk voor ouderen die hier komen overwinteren.
Na al een tijdje lid te zijn op dit forum was het nu wel tijd om me even voor te stellen. Heb inmiddels wat kaasjes gemaakt o.a cheddar, parmezaan, komijnekaas, gewone baby gouda, leffe kaasje kriekbier kaasje kruiden kaasje bieslook en knoflook met andere kruiden. Ook nog 4 camembertjes gemaakt.
Alles ligt nog te rijpen dus nog niets kunnen proeven hahaha. Helaas ben ik volledig afhankelijk van flessen " verse" melk omdat rauwe melk hier verboden is te verkopen aan particulieren. Mijn vriend doet worsten maken zoals grilworst, osseworst, ook rookt hij zalm, makreel, kipfilet en eendeborst echt heerlijk ook. In de winter maakt hij ook erwtensoep en stamppotten hij is kok van beroep. Ik vind het geweldig dat dit forum er is en heb er al enorm veel van geleerd en veel recepten geprobeerd.
Bedankt voor alle tips, info en vooral de recepten jullie zijn stuk voor stuk geweldig. Een lieve groet vanuit Spanje ( 35 graden momenteel)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 13-08-2014 17:29

Hallo Flor, welkom!
Leuk iemand uit Spanje dat land 'hadden we nog niet'.
Je bent al aardig aan de gang geweest met kaasmaken, leuk. Heb je vragen, stel ze, doen we allemaal op zijn tijd.

Groeten uit Rastdorf - 21 graden, zonnetje en fris windje erbij.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#3 Bericht door Elke » 13-08-2014 17:31

welkom flor !

wow al heel wat in je grot , wanneer kan je beginnen proeven ?
ik heb ook wel oren naar je recepten voor worst, als je zin hebt mag je die hier altijd posten !

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#4 Bericht door Gerda » 13-08-2014 20:00

Welkom Flor,
je maakt nu dus deel uit van al die geweldige mensen op dit forum ;)

Leuk dat je even in kennismaken schrijft en wat ben je al druk bezig geweest met kaasmaken!!
Dat vraagt om een foto!!

Ook ik ben benieuwd naar de recepten van de worst.
En hoop nog veel van je te mogen horen.
Groetjes Gerda Geeste Duitsland
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

#5 Bericht door webmaster » 14-08-2014 08:32

Welkom op ons steeds meer internationale maar Nederlandstalige forum.
Toch eens kijken of ik op een of andere manier een kaart op het forum kan zetten met een globale locatie van de leden.
Of had ik dat al eens gezegd.... :oops:
Maar zo te lezen ben je al aardig bezig! Hoe laat je de kaas rijpen? Heb je al een aparte koelkast daarvoor?

España

Wil graag foto toevoegen maar dat lukt niet

#6 Bericht door España » 14-08-2014 08:58

Dankjewel allemaal voor het warme ontvangst hier op het forum.
Ben al sinds gisteren bezig een foto toe te voegen van mijn kaasgrot maar dat lukt steeds niet. Misschien tips hierover?
En ja ik heb twee kaasgrotten 1 voor de schimmelkaas zoals camembert en een echte wijnkoeling voor mijn andere kazen. Ja heb weinig keus met de temperaturen hier gisteren was het op rond de 37,5 graden zo rond 15:00 in de middag. Zonder kaasgrot krijg je dan al snel smeerkaas of andere soort smeltkaas hahahah :D

España

1 van mijn kaasgrotten

#7 Bericht door España » 14-08-2014 09:29

Nog eens een poging voor een foto te plaatsen!
Afbeelding

España

Nog plaats genoeg voor meer kaasjes

#8 Bericht door España » 14-08-2014 09:37

Kruiden kaasjes zijn nog aan t drogen en de camembert staan in andere grot.



Afbeelding

España

Recepten worst volgen nog

#9 Bericht door España » 14-08-2014 09:40

Mijn vriend is van de vlees en worstafdeling hier thuis dus die recepten volgen nog wel kan ik jullie alvast een tipje geven voor de website voor geweldige kruidenmixen voor worst en andere kruiden
http://www.naturalspices.eu/kruidenmixen/worst.html

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#10 Bericht door Elke » 14-08-2014 09:52

inderdaad , leuke site, staat al bij mijn favorieten ! :D

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#11 Bericht door johnshadows » 14-08-2014 12:43

Welkom Flor.
Je bent je al goed aan het uitleven lees ik zo.:lol:
Je kan geen verse melk vast krijgen?
Daar moet je iets aan doen.
Maak een deal!
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#12 Bericht door Elke » 14-08-2014 14:26

of hou een koe :lol:

España

#13 Bericht door España » 14-08-2014 15:11

Zelf dacht ik een koe een geit en een schaap maar ja zit wel in een soort van woonwijk :lol:

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#14 Bericht door Vera » 14-08-2014 17:20

España schreef:Zelf dacht ik een koe een geit en een schaap maar ja zit wel in een soort van woonwijk :lol:
Ach, maakt toch niet uit. Vinden je buren vast leuk!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten