Kaas maken in Spanje
Kaas maken in Spanje
Hallo,
Mijn naam is Flor en ik woon al 20 jaar in Spanje dichtbij Benidorm.
Ik werk bij een zorgorganisatie in Benidorm voornamelijk voor ouderen die hier komen overwinteren.
Na al een tijdje lid te zijn op dit forum was het nu wel tijd om me even voor te stellen. Heb inmiddels wat kaasjes gemaakt o.a cheddar, parmezaan, komijnekaas, gewone baby gouda, leffe kaasje kriekbier kaasje kruiden kaasje bieslook en knoflook met andere kruiden. Ook nog 4 camembertjes gemaakt.
Alles ligt nog te rijpen dus nog niets kunnen proeven hahaha. Helaas ben ik volledig afhankelijk van flessen " verse" melk omdat rauwe melk hier verboden is te verkopen aan particulieren. Mijn vriend doet worsten maken zoals grilworst, osseworst, ook rookt hij zalm, makreel, kipfilet en eendeborst echt heerlijk ook. In de winter maakt hij ook erwtensoep en stamppotten hij is kok van beroep. Ik vind het geweldig dat dit forum er is en heb er al enorm veel van geleerd en veel recepten geprobeerd.
Bedankt voor alle tips, info en vooral de recepten jullie zijn stuk voor stuk geweldig. Een lieve groet vanuit Spanje ( 35 graden momenteel)
Mijn naam is Flor en ik woon al 20 jaar in Spanje dichtbij Benidorm.
Ik werk bij een zorgorganisatie in Benidorm voornamelijk voor ouderen die hier komen overwinteren.
Na al een tijdje lid te zijn op dit forum was het nu wel tijd om me even voor te stellen. Heb inmiddels wat kaasjes gemaakt o.a cheddar, parmezaan, komijnekaas, gewone baby gouda, leffe kaasje kriekbier kaasje kruiden kaasje bieslook en knoflook met andere kruiden. Ook nog 4 camembertjes gemaakt.
Alles ligt nog te rijpen dus nog niets kunnen proeven hahaha. Helaas ben ik volledig afhankelijk van flessen " verse" melk omdat rauwe melk hier verboden is te verkopen aan particulieren. Mijn vriend doet worsten maken zoals grilworst, osseworst, ook rookt hij zalm, makreel, kipfilet en eendeborst echt heerlijk ook. In de winter maakt hij ook erwtensoep en stamppotten hij is kok van beroep. Ik vind het geweldig dat dit forum er is en heb er al enorm veel van geleerd en veel recepten geprobeerd.
Bedankt voor alle tips, info en vooral de recepten jullie zijn stuk voor stuk geweldig. Een lieve groet vanuit Spanje ( 35 graden momenteel)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hallo Flor, welkom!
Leuk iemand uit Spanje dat land 'hadden we nog niet'.
Je bent al aardig aan de gang geweest met kaasmaken, leuk. Heb je vragen, stel ze, doen we allemaal op zijn tijd.
Groeten uit Rastdorf - 21 graden, zonnetje en fris windje erbij.
Leuk iemand uit Spanje dat land 'hadden we nog niet'.
Je bent al aardig aan de gang geweest met kaasmaken, leuk. Heb je vragen, stel ze, doen we allemaal op zijn tijd.
Groeten uit Rastdorf - 21 graden, zonnetje en fris windje erbij.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Welkom Flor,
je maakt nu dus deel uit van al die geweldige mensen op dit forum ;)
Leuk dat je even in kennismaken schrijft en wat ben je al druk bezig geweest met kaasmaken!!
Dat vraagt om een foto!!
Ook ik ben benieuwd naar de recepten van de worst.
En hoop nog veel van je te mogen horen.
Groetjes Gerda Geeste Duitsland
je maakt nu dus deel uit van al die geweldige mensen op dit forum ;)
Leuk dat je even in kennismaken schrijft en wat ben je al druk bezig geweest met kaasmaken!!
Dat vraagt om een foto!!
Ook ik ben benieuwd naar de recepten van de worst.
En hoop nog veel van je te mogen horen.
Groetjes Gerda Geeste Duitsland
Welkom op ons steeds meer internationale maar Nederlandstalige forum.
Toch eens kijken of ik op een of andere manier een kaart op het forum kan zetten met een globale locatie van de leden.
Of had ik dat al eens gezegd.... :oops:
Maar zo te lezen ben je al aardig bezig! Hoe laat je de kaas rijpen? Heb je al een aparte koelkast daarvoor?
Toch eens kijken of ik op een of andere manier een kaart op het forum kan zetten met een globale locatie van de leden.
Of had ik dat al eens gezegd.... :oops:
Maar zo te lezen ben je al aardig bezig! Hoe laat je de kaas rijpen? Heb je al een aparte koelkast daarvoor?
Wil graag foto toevoegen maar dat lukt niet
Dankjewel allemaal voor het warme ontvangst hier op het forum.
Ben al sinds gisteren bezig een foto toe te voegen van mijn kaasgrot maar dat lukt steeds niet. Misschien tips hierover?
En ja ik heb twee kaasgrotten 1 voor de schimmelkaas zoals camembert en een echte wijnkoeling voor mijn andere kazen. Ja heb weinig keus met de temperaturen hier gisteren was het op rond de 37,5 graden zo rond 15:00 in de middag. Zonder kaasgrot krijg je dan al snel smeerkaas of andere soort smeltkaas hahahah :D
Ben al sinds gisteren bezig een foto toe te voegen van mijn kaasgrot maar dat lukt steeds niet. Misschien tips hierover?
En ja ik heb twee kaasgrotten 1 voor de schimmelkaas zoals camembert en een echte wijnkoeling voor mijn andere kazen. Ja heb weinig keus met de temperaturen hier gisteren was het op rond de 37,5 graden zo rond 15:00 in de middag. Zonder kaasgrot krijg je dan al snel smeerkaas of andere soort smeltkaas hahahah :D
Recepten worst volgen nog
Mijn vriend is van de vlees en worstafdeling hier thuis dus die recepten volgen nog wel kan ik jullie alvast een tipje geven voor de website voor geweldige kruidenmixen voor worst en andere kruiden
http://www.naturalspices.eu/kruidenmixen/worst.html
http://www.naturalspices.eu/kruidenmixen/worst.html
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten