Even voorstellen
Even voorstellen
Hallo kaasliefhebbers,
Ik heb me recent aangemeld voor dit kaasforum, en zal me dus even voorstellen. Ik ben zelf een groot kaasliefhebber (om te eten dus..) maar nog volledig leek op het gebied van kaasmaken, maar door het lezen van alle enthousiaste verhalen op dit forum lijkt het me een mooie, in ieder geval uitdagende, bezigheid; en volgens mij potentieel verslavend.
Geen ervaring dus met kaasmaken, maar wel de nodige keukenervaring en opleiding (horeca). Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat het me wel gaat lukken. Zeker met al die goede tips en handige trucjes die je hier op het forum tegen komt.
Ik woon in het zuiden van Fryslân, omringd door groene weiden en heel veel koeien (maar ook wat geiten, schapen e.d.). Genoeg opties dus om verse rauwe melk te krijgen uit de buurt.
Wel heb ik daar gelijk een vraag over: hebben jullie tips om de rauwe melk te vervoeren? ik denk eerst aan 5 - 10 liter per keer. Wat is dan handig? in een emmer met afsluitbaar deksel ? of juist een jerrycan bijvoorbeeld?
Ik ga beginnen met wat Goudse kaasjes, om de techniek een beetje onder de knie te krijgen, maar mijn doelstelling is uiteindelijk om "franse" kaasjes van rauwe melk te gaan maken. bv Tomme, reblochon e.d. Nou ja, eerst maar eens aan de slag.
Ik hoop nog veel van jullie te kunnen leren en hopelijk kan ik dan na een tijdje ook een zinvolle bijdrage leveren aan dit forum.
Groeten uit Fryslân
Arjen
Ik heb me recent aangemeld voor dit kaasforum, en zal me dus even voorstellen. Ik ben zelf een groot kaasliefhebber (om te eten dus..) maar nog volledig leek op het gebied van kaasmaken, maar door het lezen van alle enthousiaste verhalen op dit forum lijkt het me een mooie, in ieder geval uitdagende, bezigheid; en volgens mij potentieel verslavend.
Geen ervaring dus met kaasmaken, maar wel de nodige keukenervaring en opleiding (horeca). Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat het me wel gaat lukken. Zeker met al die goede tips en handige trucjes die je hier op het forum tegen komt.
Ik woon in het zuiden van Fryslân, omringd door groene weiden en heel veel koeien (maar ook wat geiten, schapen e.d.). Genoeg opties dus om verse rauwe melk te krijgen uit de buurt.
Wel heb ik daar gelijk een vraag over: hebben jullie tips om de rauwe melk te vervoeren? ik denk eerst aan 5 - 10 liter per keer. Wat is dan handig? in een emmer met afsluitbaar deksel ? of juist een jerrycan bijvoorbeeld?
Ik ga beginnen met wat Goudse kaasjes, om de techniek een beetje onder de knie te krijgen, maar mijn doelstelling is uiteindelijk om "franse" kaasjes van rauwe melk te gaan maken. bv Tomme, reblochon e.d. Nou ja, eerst maar eens aan de slag.
Ik hoop nog veel van jullie te kunnen leren en hopelijk kan ik dan na een tijdje ook een zinvolle bijdrage leveren aan dit forum.
Groeten uit Fryslân
Arjen
Hallo Arjen
Welkom hier op het forum.
Om melk te vervoeren heb je goed afsluitbare emmer nodig. Want je wil niet dat de melk door je auto hebben.
Wij hebben een emmer met een schroefdeksel. Gekocht bij van de kooy jubbega. Daar heb je ze in verschillende maten. Ze hebben ook veel kaas spullen.
Gr, Jacqueline
Welkom hier op het forum.
Om melk te vervoeren heb je goed afsluitbare emmer nodig. Want je wil niet dat de melk door je auto hebben.
Wij hebben een emmer met een schroefdeksel. Gekocht bij van de kooy jubbega. Daar heb je ze in verschillende maten. Ze hebben ook veel kaas spullen.
Gr, Jacqueline
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
Welkom!
Voor het vervoeren van de melk gebruik ik een 'brouwemmer' van Brouwmarkt. Daar zit ook een kraantje aan. Als de melk even heeft gestaan, drijft de room bovenop en kan je uit het kraantje mooie afgeroomde melk tappen. Ik tap van elke emmer namelijk ook een gedeelte voor ons dagelijkse glaasje melk.
Voor het vervoeren van de melk gebruik ik een 'brouwemmer' van Brouwmarkt. Daar zit ook een kraantje aan. Als de melk even heeft gestaan, drijft de room bovenop en kan je uit het kraantje mooie afgeroomde melk tappen. Ik tap van elke emmer namelijk ook een gedeelte voor ons dagelijkse glaasje melk.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten