ontmoetingsdag praktisch
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
ontmoetingsdag praktisch
Beste leden,
Ik heb zojuist de laatste betaling binnen gekregen en in totaal zijn we met 14 personen, een mooi groepje denk ik zo :D
wie gaat er mee :
Gerda en haar dochter Kelly, Woeco, Raf, A Scheele, Jaco, Petra, Jolien, Sarah, PJ, Lian, Herms, Erico321 en ik natuurlijk.
Het kaasproeven gaan we dit jaar iets anders organiseren. Uit vorige jaren is gebleken dat tegen het einde van de proeverij de aandacht van iedereen verslapt en dat er minder objectieve opmerkingen worden gegeven , en das niet fijn als juist jou kaas bij de laatste wordt geproefd.
Dit jaar gaan we alle kazen van bij het begin uitstallen, de bedoeling is dat je zelf ervoor zorgt dat je hapklare stukjes kaas hebt liggen , dit kan je thuis doen , of ter plaatse als je een mesje meebrengt.
Bij elke kaas leggen we een evaluatieblad waar de opmerkingen kunnen genoteerd worden , de kaasmeester proeft alle kazen, geeft zijn oordeel en bespreekt hoe bepaalde foutjes kunnen verbeterd worden, als hij bij jouw kaas komt kan je dus luisteren en leren, de andere tijd ga je rond , proef je de andere kazen en geeft eerlijke feed-back.
We houden het op 1 kaas per persoon , evt. kan je een tweede meebrengen voor wanneer we nog tijd over hebben.
Belangrijk is dat je je grote kaas ook meebrengt , dus niet enkel de blokjes, want ook die zal de kaasmeester willen beoordelen naar geur, consistentie, gaatjes.....
Denk zeker ook nog aan de ( propere ! ) waterdichte schoenen of laarzen zoals gevraagd vanuit kaasmakerij.
Nog vragen ? ik hoor het graag !
De dagplanning volgt .
tot binnenkort
Ik heb zojuist de laatste betaling binnen gekregen en in totaal zijn we met 14 personen, een mooi groepje denk ik zo :D
wie gaat er mee :
Gerda en haar dochter Kelly, Woeco, Raf, A Scheele, Jaco, Petra, Jolien, Sarah, PJ, Lian, Herms, Erico321 en ik natuurlijk.
Het kaasproeven gaan we dit jaar iets anders organiseren. Uit vorige jaren is gebleken dat tegen het einde van de proeverij de aandacht van iedereen verslapt en dat er minder objectieve opmerkingen worden gegeven , en das niet fijn als juist jou kaas bij de laatste wordt geproefd.
Dit jaar gaan we alle kazen van bij het begin uitstallen, de bedoeling is dat je zelf ervoor zorgt dat je hapklare stukjes kaas hebt liggen , dit kan je thuis doen , of ter plaatse als je een mesje meebrengt.
Bij elke kaas leggen we een evaluatieblad waar de opmerkingen kunnen genoteerd worden , de kaasmeester proeft alle kazen, geeft zijn oordeel en bespreekt hoe bepaalde foutjes kunnen verbeterd worden, als hij bij jouw kaas komt kan je dus luisteren en leren, de andere tijd ga je rond , proef je de andere kazen en geeft eerlijke feed-back.
We houden het op 1 kaas per persoon , evt. kan je een tweede meebrengen voor wanneer we nog tijd over hebben.
Belangrijk is dat je je grote kaas ook meebrengt , dus niet enkel de blokjes, want ook die zal de kaasmeester willen beoordelen naar geur, consistentie, gaatjes.....
Denk zeker ook nog aan de ( propere ! ) waterdichte schoenen of laarzen zoals gevraagd vanuit kaasmakerij.
Nog vragen ? ik hoor het graag !
De dagplanning volgt .
tot binnenkort
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Planning ontmoetingsdag :
09.00 - 09.30 : ontvangst met koffie
09.30 - 12.30 : workshop kaasmaken
12.30 - 13.30 : lunch, brood met kaasschotel en drank
13.30 - 14.30 : bezoek aan de kaasmakerij
vrijblijvend bezoek aan de hoevewinkel
14.30 - 16.30 : beoordeling van eigengemaakte kazen
16.30 - 17.00 : napraten en afsluiting dag
Mensen die kaasspulletjes te koop hebben mogen die meebrengen en kunnen evt. van eigenaar verwisselen op het einde van de dag.
09.00 - 09.30 : ontvangst met koffie
09.30 - 12.30 : workshop kaasmaken
12.30 - 13.30 : lunch, brood met kaasschotel en drank
13.30 - 14.30 : bezoek aan de kaasmakerij
vrijblijvend bezoek aan de hoevewinkel
14.30 - 16.30 : beoordeling van eigengemaakte kazen
16.30 - 17.00 : napraten en afsluiting dag
Mensen die kaasspulletjes te koop hebben mogen die meebrengen en kunnen evt. van eigenaar verwisselen op het einde van de dag.
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Hallo allemaal,
Ik vroeg me af of het nog mogelijk is om me bij het middagprogramma aan te sluiten. Ik ben al een tijdje lid van het forum maar heb er eigenlijk nog weinig gebruik van gemaakt en aangezien ik dat wil gaan veranderen leek het me ook leuk om een aantal van jullie te ontmoeten.
Even voorstellen: ik heet Marc Kapteijns, woon in Eindhoven, vlakbij de Genneper Hoeve. Ik werk daar in de winkel en af en toe maak ik ook mee kaas. Ik maak thuis kaas van buffelmelk van de Stoerderij, al heb ik dat al een tijd niet gedaan omdat ik veel tijd kwijt ben met een ander project: het neerzetten van een proefopstelling om kaas te maken op een boerderij in de buurt van Tilburg. Ik ben hiervoor een houten kaastobbe van 300l, houten kaasvormen en een ouderwetse kaaspers aan het restaureren. Maar ik wil binnenkort weer aan de slag met de buffelmelk, liefst met een blauwschimmel!
Ik hoop dat ik kan komen, ik kan helaas niet eerder omdat ik tot 13.15 (en wellicht zelfs nog iets later) moet werken op de Hoeve.
Groeten,
Marc
Ik vroeg me af of het nog mogelijk is om me bij het middagprogramma aan te sluiten. Ik ben al een tijdje lid van het forum maar heb er eigenlijk nog weinig gebruik van gemaakt en aangezien ik dat wil gaan veranderen leek het me ook leuk om een aantal van jullie te ontmoeten.
Even voorstellen: ik heet Marc Kapteijns, woon in Eindhoven, vlakbij de Genneper Hoeve. Ik werk daar in de winkel en af en toe maak ik ook mee kaas. Ik maak thuis kaas van buffelmelk van de Stoerderij, al heb ik dat al een tijd niet gedaan omdat ik veel tijd kwijt ben met een ander project: het neerzetten van een proefopstelling om kaas te maken op een boerderij in de buurt van Tilburg. Ik ben hiervoor een houten kaastobbe van 300l, houten kaasvormen en een ouderwetse kaaspers aan het restaureren. Maar ik wil binnenkort weer aan de slag met de buffelmelk, liefst met een blauwschimmel!
Ik hoop dat ik kan komen, ik kan helaas niet eerder omdat ik tot 13.15 (en wellicht zelfs nog iets later) moet werken op de Hoeve.
Groeten,
Marc
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten