De tilsit met kruiden heb ik geproefd. Was lekker fris een beetje zuur. Omdat ik twee keer ergens ging eten heb ik kaasplankjes gemaakt om mee te nemen. Heb dus maar een hoekje geproefd en de rest weggegeven.
Zelf heb ik nog wel Tilsit met walnoten gemaakt, gelijk een kilo en die is heerlijk. De walnoten kaas vond ik van jou zo lekker Jessy.
Hiervan kon ik meer puntjes maken dus bleef er ook wat voor mij over. :)
(Besloten) 2e Kaasmaakdag in Rastdorf
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Uiteindelijk zijn de Tilsiter en de Havarti dus vandaag pas open gegaan.
Ze zijn beide heerlijk!
Tilsit: mild pittig met een structuur die naar belegen kaas gaat. Rob vindt de italiaanse kruiden er niet zo bij passen. Ik wel.
Havarti: notig, zoet, zonder tongprikkeltje (wat ik van de Jarlsberg ken) Er zitten kleine gaatjes in.
Tilsiter:
Havarti:
Ze zijn beide heerlijk!
Tilsit: mild pittig met een structuur die naar belegen kaas gaat. Rob vindt de italiaanse kruiden er niet zo bij passen. Ik wel.
Havarti: notig, zoet, zonder tongprikkeltje (wat ik van de Jarlsberg ken) Er zitten kleine gaatjes in.
Tilsiter:
Havarti:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hey tof dat ze goed zijn Jouke!
Ja die kleine gaatjes klopt. Wel propionic geen kamertemperatuur. Misschien eens leuk om er eentje wel op kamertemperatuur te leggen als ik het weer maak. Mooie vergelijking.
Ik heb alleen de Gruyere nog liggen, maar dat was een heel kleintje dus dat wordt een raspkaasje voor op de pizza of in de fondue.
Verder is mijn grot nagenoeg leeg.... Maar ik heb a.s. woensdag opstaan als kaasdag. Heb er na het weekend weer zin in gekregen.
En dan maar in rap tempo voortgaan om weer aan te vullen... Ik heb nog aardig wat nieuwe kaaswensen op het programma en moet ook kaas gaan maken om weg te geven tegen de kerst.
Ja die kleine gaatjes klopt. Wel propionic geen kamertemperatuur. Misschien eens leuk om er eentje wel op kamertemperatuur te leggen als ik het weer maak. Mooie vergelijking.
Ik heb alleen de Gruyere nog liggen, maar dat was een heel kleintje dus dat wordt een raspkaasje voor op de pizza of in de fondue.
Verder is mijn grot nagenoeg leeg.... Maar ik heb a.s. woensdag opstaan als kaasdag. Heb er na het weekend weer zin in gekregen.
En dan maar in rap tempo voortgaan om weer aan te vullen... Ik heb nog aardig wat nieuwe kaaswensen op het programma en moet ook kaas gaan maken om weg te geven tegen de kerst.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten