Pagina 7 van 8

Geplaatst: 22-06-2016 11:00
door johnshadows
Afbeelding

Geplaatst: 22-06-2016 12:21
door Jessy
Dacht even , John is aangestoken en heeft ook geitenmelk kaas gemaakt, maar toen zag ik bekende thijmsiroop op de achtergrond en snapt-m :wink:

Dank je voor het rechtop zetten van de foto John :D

Geplaatst: 22-06-2016 12:23
door Jouke
John heeft het maar druk met ons vergeetachtige dames 8)

Geplaatst: 22-06-2016 20:28
door johnshadows
John vraagt zich af of de dames liever liggen.
Vreemd.

Geplaatst: 22-06-2016 20:29
door Vera
Nee, dit zijn bezige dames die liggen zelden - moeten teveel praten en lachen...
Maar hun foto's liggen wel en liegen er niet om, het was leuk!!!

Geplaatst: 22-06-2016 21:15
door johnshadows
Ok.
Door al het gebabbel zijn de foto's om gevallen.
Genoteerd.
:lol:

Geplaatst: 23-06-2016 21:48
door Jessy
Precies! :wink:

Geplaatst: 26-06-2016 21:06
door Vera
Jouke, ik vergeet steeds te schrijven dat je Waddenthee een hit is. We genieten er elke avond weer van.

Ik heb vandaag verse kaas gemaakt van koe. Staat nu uit te lekken, morgen gaat hij in de olie. Prachtige cadeautjes. Ik ga dinsdagmiddag op de thee bij vrienden in NL. 's Avonds een vergadering in NL en blijf daar slapen en de andere morgen ontbijten bij een vriendin die daar ook in de buurt woont. Ze krijgen allemaal zo'n leuk potje verse kaas op olie met verse kruiden erin. En een pot aalbessen-aardbeienjam want daar verdrink ik in. En dan staat er nog twee aalbessenstruiken heel dik in de nog witte bessen. En in de vriezer liggen 3 dozen met 2 kilo aardbeien. Heel veel cadeautjes weggeven dan maar! :wink:

Geplaatst: 29-06-2016 10:03
door Jouke
HAHA! Leuk, om zelfgemaakte kadootjes te geven. Ik geniet daar ook altijd zo van.

Jouw jam is trouwens heerlijk!
Evenals de honing van Agnes die wonderen doet voor mijn zere keel.

Fijn dat jullie de thee lekker vinden. Ik heb zelf ook een zakje gehouden en die drink ik heerlijk op mijn werk.

Oh, en wat ik jou nog wilde vragen:
Heb je voor mij nog het recept wat we gevolgd hebben van de Gruyere?
Die van Tilsit en Havarti heb ik gevonden op het forum, maar die van Gruyere twijfelde ik aan of het de juiste was.

Veel plezier vandaag nog in NL!

Geplaatst: 01-07-2016 17:10
door Vera
Dank je Jouke, het was enorm leuk.

Het Gruyere recept heb ik bij de harde kaas recepten gezet.

Geplaatst: 03-07-2016 21:45
door Jessy
Hoi dames,

Je thee is inderdaad erg lekker Jouke!
Heerlijk savond op de bank en dan genieten van n bakkie thee,... :lol:

Verder had ik vorige week/ twee weken terug crisis in de kaasgrot. Ik had mijn wasmachine kapot en hierdoor was de stroom eruit gevallen. Manlief de boel weer voor elkaar gemaakt maar ik had niet in de gaten dat mijn externe thermostaat uit was gegaan. Dus twee dagen later kijk ik in mijn kaasgrot,.......
AHHHH!! paniek, t ding staat op 21 graden en allemaal schimmel, heel erg.
Was toen net twee dagen zo warm en mega vochtig.

Na veel gepoets en de boel weer aanzetten is t allemaal goed gekomen maar ook de Duitsland kaasjes waren onherkenbaar, zo snel, in twee dagen!!

T zal je maar gebeuren als je op vakantie bent, dan lopen ze door de grot ben ik bang :shock:

Maargoed, verder komt t mooie weer er weer aan en de laatste weken van school voor de kinderen, nog eventjes doorzetten hier...
Groetjes

Geplaatst: 03-07-2016 21:52
door Knuddefrutje
Dat is schrikken geweest Jessy!
Ik moet er niet aan denken dat dat tijdens een vakantie gebeurt.... :shock:

Geplaatst: 04-07-2016 07:44
door Jouke
Oh, dat is niet leuk, Jessy!
Ik heb het ook gehad. Ik dacht dat ik mijn thermostaat goed had ingesteld, maar die bleek op 22 te staan.
Beetje blond, denk ik.
Alles inderdaad dik in de schimmel en bezweet...
Maar kaas is best vergeveingsgezind, want er is uiteindelijk niets bedorven.

Geplaatst: 04-07-2016 09:32
door Agnes
Zelfs ik heb een heel klein beetje schimmel. Dat is normaal nooit in mijn kelder, die eigenlijk iets te droog is. Het is raar weer deze zomer.

De thee vind ik ook erg lekker, beetje zoet. En dat is heerlijk om een uur of vier als de hongerdip komt.

Geplaatst: 04-07-2016 18:42
door Vera
Balen Jessy, dat wordt poetsen de komende tijd. Want eenmaal schimmel in je grot.... Ik loop er op het ogenblik lekker vrij van gelukkig.

Agnes - zet weer een foto van je icoon? Ik vind dat toch zo knap!

Jouke, ik ga donderdag boodschappen doen dan stuur ik een stukje blauw monster naar je op.

Geplaatst: 04-07-2016 19:43
door Jouke
Ik tel de dagen, Vera! :lol:

Geplaatst: 04-07-2016 19:55
door Vera
Ai, nu zijn de verwachtingen wel heel hoog gespannen.....

Geplaatst: 05-07-2016 08:11
door Jouke
Afbeelding

Geplaatst: 05-07-2016 19:34
door Jessy
T lijkt gelukkig of ik de schimmel gelijk goed heb weg gekregen en denk ook dat de schade beperkt is gebleven.

K ben benieuwd naar de smaken van ons Duitsland avontuur, maar dat duurt nog wel eventjes :(

Geplaatst: 05-07-2016 22:33
door Jouke
Dat is fijn, Jessy!

Ja, dat wordt groot geduld!
Ik ga de Gruyère zeker 7 maanden laten liggen...
De andere twee gaan dat niet redden. Die zijn ook te klein om 7 maanden te liggen.

Geplaatst: 07-07-2016 18:11
door Vera
Ik koin de verleiding vanmiddag niet weerstaan... Dus open die pot met geitenkaas! Smaak is heel lekker, nog wat weinig kruidensmaak eraan. Dus toen de pot met honing van Agnes open en een dun laagje erop gesmeerd. Bijzonder lekker!

Ik ben nu benieuwd naar de verse kaas van koeienmelk die ik vorige week maakte.

Jouke ik heb net je plak kaas gevacumeerd, morgen breng ik hem naar de post!
:wink:

Geplaatst: 11-07-2016 08:32
door Jouke
Haha! Ik ben zo nioeuwsgierig! Het zal vandaag of morgen wel binnenkomen dan!

Ik heb intussen ook al af en toe een geitenballetje gesnoept.
Op de pizza is het bijzonder aan te raden!
Ik had er rode pepersliertjes bij in gedaan en dat geeft een heerlijke smaak af.

Geplaatst: 31-07-2016 20:39
door Vera
Hebben jullue de andere kaas al aangesneden? Hier ligt alles nog te wachten. Maar van de week gaat wel de tilsiter open. Ik vroeg me nu af wat daar ook alweer voor kruiden inzitten?

Geplaatst: 31-07-2016 20:42
door Jouke
Ik heb nog niets aangesneden, maar heb het gepland voor komend weekend. Dan gaan de havarti en de tilsiter open. Die zijn allebei vrij klein.
Volgens mij zaten er italiaanse kruiden in de tilsiter.

Geplaatst: 03-08-2016 10:13
door Jessy
volgens mij had ik de bieslook met knoflook en wat andere kruiden mee?

Ik heb ze nog niet aangesneden maar wil eigenlijk ook wel eens proeven.. :o