Pagina 8 van 8

Geplaatst: 03-08-2016 11:39
door Agnes
De tilsit met kruiden heb ik geproefd. Was lekker fris een beetje zuur. Omdat ik twee keer ergens ging eten heb ik kaasplankjes gemaakt om mee te nemen. Heb dus maar een hoekje geproefd en de rest weggegeven.

Zelf heb ik nog wel Tilsit met walnoten gemaakt, gelijk een kilo en die is heerlijk. De walnoten kaas vond ik van jou zo lekker Jessy.
Hiervan kon ik meer puntjes maken dus bleef er ook wat voor mij over. :)

Geplaatst: 06-08-2016 15:43
door Jessy
Ik heb ook weer erge kaasmaakkriebels maar nog geen tijd,...
Hier over twee weken het grote bloemencorso van Sint jansklooster, altijd een groot spektakel en drukte en gezelligheid.

Ondertussen wel rabarberlikeur gemaakt naar jou recept Agnes, en t is erg lekker geworden!!

Geplaatst: 03-10-2016 18:15
door Jouke
Uiteindelijk zijn de Tilsiter en de Havarti dus vandaag pas open gegaan.
Ze zijn beide heerlijk!
Tilsit: mild pittig met een structuur die naar belegen kaas gaat. Rob vindt de italiaanse kruiden er niet zo bij passen. Ik wel.
Havarti: notig, zoet, zonder tongprikkeltje (wat ik van de Jarlsberg ken) Er zitten kleine gaatjes in.

Tilsiter:
Afbeelding

Havarti:
Afbeelding

Geplaatst: 03-10-2016 18:22
door Vera
Hey tof dat ze goed zijn Jouke!

Ja die kleine gaatjes klopt. Wel propionic geen kamertemperatuur. Misschien eens leuk om er eentje wel op kamertemperatuur te leggen als ik het weer maak. Mooie vergelijking.

Ik heb alleen de Gruyere nog liggen, maar dat was een heel kleintje dus dat wordt een raspkaasje voor op de pizza of in de fondue.

Verder is mijn grot nagenoeg leeg.... Maar ik heb a.s. woensdag opstaan als kaasdag. Heb er na het weekend weer zin in gekregen.
En dan maar in rap tempo voortgaan om weer aan te vullen... Ik heb nog aardig wat nieuwe kaaswensen op het programma en moet ook kaas gaan maken om weg te geven tegen de kerst.

Geplaatst: 03-10-2016 18:24
door Jouke
Ik krijg ook echt kriebels, maar heb nog even weinig tijd. Als alle boten op de kant staan, ga ik los!!
Ik heb nog een butterkase van 1.5 kg liggen van 2 maanden oud. En de gruyere. Maar die is ook ruim een kilo en blijft tot volgend jaar liggen.