Kaasdag 18 november a.s.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Ik kan als 2e en niet fantastische kaas een stukje zwartsproetige st paulin meebrengen.
Ik neem aan dat iedereen van elkaars kaasjes proeft? In die zin dat je wel een paar ons van een kaasje nodig hebt voor de proeverij? Iemand enig idee wat een fatsoenlijk gewicht is om mee te nemen?
Ben heel benieuwd naar andermans kaasjes :-)
Ik neem aan dat iedereen van elkaars kaasjes proeft? In die zin dat je wel een paar ons van een kaasje nodig hebt voor de proeverij? Iemand enig idee wat een fatsoenlijk gewicht is om mee te nemen?
Ben heel benieuwd naar andermans kaasjes :-)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Volgens mij proefden we in Veenhuizen van alles 2x? Proeven en dan na het beoordelen nogmaals om te proeven wat er over de kaas gezegd is?Jouke schreef:We proeven van iedereen een klein stukje. Volgens mij zijn we niet met een enorme groep, dus als je gewoon een leuk stukje meeneemt, is het vast al snel genoeg.
Het begint nu op te schieten! Het is al bijna zover!
Leuk!
Gewoon een stuk meebrengen Nienke, op is op!
Ja Jouke, het gaat nu echt opschieten. En daarna hebben we gelijk weer iets om naar uit te kijken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Ingeborg
Ik zal het je laten weten of het stukje kaas goed is aangekomen.
en het papiertje zal ik er voorzichtig afhalen en bewaren.
Voor mensen die zaterdag komen en eens met wat soorten kruiden willen experimenteren; neem een paar lege potjes mee dan kun je hier wat uitzoeken.
groetjes,
Henriette
allen ; tot zaterdag!!
en het papiertje zal ik er voorzichtig afhalen en bewaren.
Voor mensen die zaterdag komen en eens met wat soorten kruiden willen experimenteren; neem een paar lege potjes mee dan kun je hier wat uitzoeken.
groetjes,
Henriette
allen ; tot zaterdag!!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Breng maar mee hoor Janet, is vast nog wel tijd voor.
Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....
Dussss....
Dus nog fruit, melk, chocomel, vleeswaren en roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.
Ik kom graag:
Corrie
Hans
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....
Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven.
Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....
Dussss....
Dus nog fruit, melk, chocomel, vleeswaren en roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.
Ik kom graag:
Corrie
Hans
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....
Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Dus nog fruit, melk, chocomelen roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....
Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....
Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Verse kaas
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 01-08-2013 23:03
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
zorg voor;...
Hallo,
Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.
Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Heee, wat jammer dat Agnes niet kan komen...Vera schreef: Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....
Nou, jij krijgt het er ook nog druk mee, Henriette!Henriette schreef:Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.
En natuurlijk maken we foto's Siegfried!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...
Ja jammer he Jouke dat Agnes niet komt.
Dus nog fruit, melk, chocomel
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Ja jammer he Jouke dat Agnes niet komt.
Dus nog fruit, melk, chocomel
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...
Dank je Nienke - twee lijkt me genoeg?
Dus nog fruit, melk,
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Dank je Nienke - twee lijkt me genoeg?
Dus nog fruit, melk,
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
kaasdag 18 nov
Volgens mij komt er eten en drinken voor drie dagen!!
Het gaat gezellig worden!!
groetjes,
henriette
Het gaat gezellig worden!!
groetjes,
henriette
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
We staan vrolijk op, ja eindelijk is het zover het is kaasdag bij Henriette, maken er een vrolijke dag van en gaan 's avonds nog vrolijker en zeer voldaan naar huis!
Ik heb mijn to do en neem mee lijstje voor zaterdag klaar gelegd en Jouke ook las ik....
Mijn kaasjes nog eens extra zorg gegeven net, dus wat kan er nog mis gaan?
Ik heb mijn to do en neem mee lijstje voor zaterdag klaar gelegd en Jouke ook las ik....
Mijn kaasjes nog eens extra zorg gegeven net, dus wat kan er nog mis gaan?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Leuk dat je komt Bert hartelijk welkom hoor.
En leerzaam is het zeker.
Er staat nog open melk en fruit voor bij de lunch.... en ik stuur je nog even een PB
Janet, ik heb je koeien Goudse erbij gezet.
Ik kom graag:
Bert -
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
En leerzaam is het zeker.
Er staat nog open melk en fruit voor bij de lunch.... en ik stuur je nog even een PB
Janet, ik heb je koeien Goudse erbij gezet.
Ik kom graag:
Bert -
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik heb hem erbij gezet Jouke. Lekker!
Ik kom graag:
Bert - melk en fruit
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10 en rijpe brie.
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Ik kom graag:
Bert - melk en fruit
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Hans - Spaanse ham
Waling zie Janet
Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017
Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10 en rijpe brie.
Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten
Mianto - broodjes -
Joop - waarschijnlijk parmezaan
Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.
Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken
Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten