Pagina 4 van 5

Geplaatst: 09-11-2017 15:56
door Jouke
Klinkt allemaal helemaal goed!
Wat leuk dat Gerhard ook zo enthousiast is!

Geplaatst: 09-11-2017 23:16
door Knuddefrutje
Ik kan als 2e en niet fantastische kaas een stukje zwartsproetige st paulin meebrengen.

Ik neem aan dat iedereen van elkaars kaasjes proeft? In die zin dat je wel een paar ons van een kaasje nodig hebt voor de proeverij? Iemand enig idee wat een fatsoenlijk gewicht is om mee te nemen?

Ben heel benieuwd naar andermans kaasjes :-)

Geplaatst: 10-11-2017 14:48
door Jouke
We proeven van iedereen een klein stukje. Volgens mij zijn we niet met een enorme groep, dus als je gewoon een leuk stukje meeneemt, is het vast al snel genoeg.

Het begint nu op te schieten! Het is al bijna zover!
Leuk!

Geplaatst: 10-11-2017 15:24
door Vera
Jouke schreef:We proeven van iedereen een klein stukje. Volgens mij zijn we niet met een enorme groep, dus als je gewoon een leuk stukje meeneemt, is het vast al snel genoeg.

Het begint nu op te schieten! Het is al bijna zover!
Leuk!
Volgens mij proefden we in Veenhuizen van alles 2x? Proeven en dan na het beoordelen nogmaals om te proeven wat er over de kaas gezegd is?

Gewoon een stuk meebrengen Nienke, op is op!

Ja Jouke, het gaat nu echt opschieten. En daarna hebben we gelijk weer iets om naar uit te kijken.

eten, kaas, koffie en koek

Geplaatst: 10-11-2017 23:28
door Henriette
Met alle kaas en al het lekkers dat iedereen meebrengt krijgen we de buik wel vol!
Iedereen krijgt van mij ook nog een lekker stuk kaas mee naar huis; dan hebben evt thuisblijvers ook nog wat.

Ik heb ook nog een aantal kleinere vormen te koop dus wie belangstelling heeft kan uitzoeken.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 11-11-2017 07:49
door Jouke
Oh, ik wil heel graag even neuzen bij jouw vormen Henriette! Fijn!

Nog 7 nachtjes slapen!!

Geplaatst: 14-11-2017 16:17
door Ingeborg
Henriette, ik heb vandaag mijn stukje kaas op de post gedaan om te laten beoordelen. Ik ben benieuwd! Dus als het goed is komt het morgen of overmorgen aan. Even opletten: de beschrijving van hoe ik hem heb gemaakt zit onder je adres (= hetzelfde papiertje)
Alvast heel veel plezier meiden!

Ingeborg

Geplaatst: 14-11-2017 18:35
door Henriette
Ik zal het je laten weten of het stukje kaas goed is aangekomen.
en het papiertje zal ik er voorzichtig afhalen en bewaren.

Voor mensen die zaterdag komen en eens met wat soorten kruiden willen experimenteren; neem een paar lege potjes mee dan kun je hier wat uitzoeken.

groetjes,

Henriette

allen ; tot zaterdag!!

Geplaatst: 14-11-2017 19:28
door Waling en Janet
Oh, wat een leuk idee van de kruiden Henriette. Wij waren net aan het bedenken welke we willen bestellen maar kwamen er nog niet uit.

Vera: is er al genoeg kaas voor het keuren? Anders willen wij nog wel goudse koe van 15 juli meenemen.

Tot zaterdag
Janet

Geplaatst: 14-11-2017 20:02
door Vera
Breng maar mee hoor Janet, is vast nog wel tijd voor.

Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....

Dussss....

Dus nog fruit, melk, chocomel, vleeswaren en roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.

Ik kom graag:
Corrie

Hans

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....

Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven.

Geplaatst: 14-11-2017 21:02
door Vera
Dus nog fruit, melk, chocomelen roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....

Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven

Geplaatst: 14-11-2017 21:33
door hansadutta
Sorry voor de weinige en late reacties.
Ik had er echter wel een tijdje op gerekend en ik heb een stuk ham meegebracht uit spanje die ik graag met jullie wil delen.

Groetjes
Hans

Geplaatst: 14-11-2017 21:39
door Siegfried
fotootjes posten, he!
Had er graag bij geweest, maar een beetje veel te druk de laatste tijd, jaja, ook met kaasmaken. ;)

Geplaatst: 15-11-2017 06:50
door Jouke
Vera schreef:hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Haha!! Ik heb wel af en toe harige kaas liggen. Is dat ongeveer betzelfde???

En trouwens: nog 3 nachtjes slapen!

zorg voor;...

Geplaatst: 15-11-2017 09:14
door Henriette
Hallo,

Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.

Geplaatst: 15-11-2017 13:09
door Jouke
Vera schreef: Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....
Heee, wat jammer dat Agnes niet kan komen...

Henriette schreef:Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.
Nou, jij krijgt het er ook nog druk mee, Henriette!


En natuurlijk maken we foto's Siegfried!

Geplaatst: 16-11-2017 15:55
door Vera
Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...

Ja jammer he Jouke dat Agnes niet komt.

Dus nog fruit, melk, chocomel
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.

Geplaatst: 16-11-2017 16:45
door Knuddefrutje
Ik ging ook nog een stukje st paulin met zwarte en gele sproetjes meenemen. Dat zei ik eerder al, maar ik denk dat er overheen gelezen is. Die is voor de categorie 'mislukte' kaas.
Ik kan ook wel chocomel meenemen. Is drie pakken voldoende?

Geplaatst: 16-11-2017 16:59
door Vera
Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...

Dank je Nienke - twee lijkt me genoeg?

Dus nog fruit, melk,
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.

kaasdag 18 nov

Geplaatst: 16-11-2017 18:52
door Henriette
Volgens mij komt er eten en drinken voor drie dagen!!
Het gaat gezellig worden!!

groetjes,

henriette

Geplaatst: 16-11-2017 19:43
door Vera
We staan vrolijk op, ja eindelijk is het zover het is kaasdag bij Henriette, maken er een vrolijke dag van en gaan 's avonds nog vrolijker en zeer voldaan naar huis!

Ik heb mijn to do en neem mee lijstje voor zaterdag klaar gelegd en Jouke ook las ik....
Mijn kaasjes nog eens extra zorg gegeven net, dus wat kan er nog mis gaan?

Geplaatst: 16-11-2017 23:09
door oibobo
Hallo,

Graag zou ik ook aanwezig zijn op de kaasdag-18-november.
Lijkt me erg leerzaam!

Moet nog beginnen, dus kaas heb ik nog niet, maar kan natuurlijk wel wat anders meenemen.
Laat maar weten of ik welkom ben en nog iets kan meenemen.

Groeten,

Bert Oosterhuis

Geplaatst: 17-11-2017 11:20
door Vera
Leuk dat je komt Bert hartelijk welkom hoor.
En leerzaam is het zeker.

Er staat nog open melk en fruit voor bij de lunch.... en ik stuur je nog even een PB

Janet, ik heb je koeien Goudse erbij gezet.


Ik kom graag:

Bert -

Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.

Geplaatst: 17-11-2017 12:03
door Jouke
Ver, Henriette,
Ik neem ook nog een stuk brie mee. Ik krijg hem niet verkocht omdat hij te rijp is. Hij is verder niet slecht gelukt, dus neem ik gewoon een stuk mee morgen.

Geplaatst: 17-11-2017 13:46
door Vera
Ik heb hem erbij gezet Jouke. Lekker!

Ik kom graag:

Bert - melk en fruit

Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10 en rijpe brie.

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.