Geplaatst: 02-01-2018 07:36
Ja, gek is dat toch. Mijn Jarlsberg wordt ook altijd netjes dik.
De korst van mijn Rastdammer is wel bijzonder geworden, want die is echt wel aardig blauw nu in alle putjes.
Ik heb gepoetst wat ik kon, maar doordat ik hem in een bak op het aanrecht had staan, was hij niet helemaal 100% droog geworden. En dan poets je die schimmels er ten eerste niet zo gemakkelijk vanaf en ten tweede groeien ze dubbel zo hard weer aan.
Maar ik weet uit ervaring dat ze alleen op de korst zitten en dat snij je er zo af. En misschien voegt het nog iets moois toe aan de smaak als ik het niet wegsnijd :-)
De Gruyere hebben wij op oudjaarsavond aangesneden en die was werkelijk geweldig! Smaakvol, smedig en dus echt heerlijk! Die ga ik thuis ook snel nog eens maken.
Hij had niet dat "pitje" achter op de tong, die die hele oude van vorige meeting wel had. Is het een veranderd recept, Vera (behalve dan de Gerhard aanpassing)? Of komt dat gewoon echt door de leeftijd?
Verder heb ik dan nog de kilo Fontina liggen. Fontina heb ik nog nooit gegeten, dus ik ben heel benieuwd.
Wat is de beste leeftijd om hem aan te snijden?
De korst van mijn Rastdammer is wel bijzonder geworden, want die is echt wel aardig blauw nu in alle putjes.
Ik heb gepoetst wat ik kon, maar doordat ik hem in een bak op het aanrecht had staan, was hij niet helemaal 100% droog geworden. En dan poets je die schimmels er ten eerste niet zo gemakkelijk vanaf en ten tweede groeien ze dubbel zo hard weer aan.
Maar ik weet uit ervaring dat ze alleen op de korst zitten en dat snij je er zo af. En misschien voegt het nog iets moois toe aan de smaak als ik het niet wegsnijd :-)
De Gruyere hebben wij op oudjaarsavond aangesneden en die was werkelijk geweldig! Smaakvol, smedig en dus echt heerlijk! Die ga ik thuis ook snel nog eens maken.
Hij had niet dat "pitje" achter op de tong, die die hele oude van vorige meeting wel had. Is het een veranderd recept, Vera (behalve dan de Gerhard aanpassing)? Of komt dat gewoon echt door de leeftijd?
Verder heb ik dan nog de kilo Fontina liggen. Fontina heb ik nog nooit gegeten, dus ik ben heel benieuwd.
Wat is de beste leeftijd om hem aan te snijden?