Pagina 3 van 6

Geplaatst: 20-11-2017 20:01
door Jouke
Ja, daar verheug ik me ook enorm op. Lekker op ons gemak bijkletsen. Dat komt er inderdaad niet van bij zo'n "grote" meeting.
Teveel verschillende mensen en een te druk programma.
Maar we hebben er wel van genoten.
Rob vond het ook leuk om mee te zijn.
Hij was wel een heel klein beetje overkaasd, zei hij. Maar het was net niet teveel van het goeie. Haha!

Geplaatst: 20-11-2017 20:20
door Vera
Ik vond het heel leuk dat hij erbij was! Heb ik ook weer een gezicht bij een naam. En we deelden de mening over her cowboyvlees! Echt lekker!

Geplaatst: 20-11-2017 22:22
door Jouke
Ja, dat cowboyvlees haha! Grappig! En lekker!

En ja, het zijn edammervormen. Voor ongeveer 2kg kaas per stuk denk ik. Misschien iets meer zelfs. En ik heb het nog niet gepast, maar ik hoop dat ze samen onder mijn nieuwe pers passen. Dat zou heel gaaf zijn.

Geplaatst: 21-11-2017 16:13
door Jessy
Daag allemaal,

Nog maar vier nachtjes slapen!!

Ik zal mijn melk meenemen, 25 liter denk ik.
Mijn eigen pan en spul uiteraard en het handige opstapje :wink:

Moet ik verder nog wat te eten meenemen of is er al meer dan genoeg, of iets voor bij de koffie en thee bv?

Ik lees het wel, heb er errrruuug veel zin in!

Geplaatst: 21-11-2017 16:52
door Vera
Ha daar is Jessy!
Het is zelfs nog maar 3
nachtjes slapen....

Ja ok, de spullen die jij opnoemt. Denk je aan emmers voor de wei?
Volgens mij bracht Jeannette haar beroemde boterkoek mee, maar iets anders voor bij de koffie is ook best welkom denk ik. Als jullie mij 'verschonen'. Ik ben nog altijd niet van zoetigheid.
Jouke brengt een quiche mee, Ingeborg wrappies en ik zal voor broodjes zorgen en wat salades etc.


Jouke, eigenlijk hoef jij je pan niet mee te brengen. Jeannette en Ingeborg brengen pannen mee. Is wel zo handig als je mijn pan wilt gebruiken, dan kunnen we voor jullie komst de pannen vast vullen en de jerrycans schoonmaken.

Grote vraag hoe laat jullie hier willen zijn. Jouke moet het verste rijden dus bepaal jij maar de tijd.

Vandaag zijn de jerrycans 'voor weinig' binnengekomen en Gerrit gaat vanavond de megapers in elkaar zetten.

Kunnen jullie om ca 3 uur donderdag hier zijn Jeannette en Ingeborg? Dan hebben we lekker de tijd om witschimmels te maken.
Ik heb vandaag jullie bedjes al opgemaakt.

Zal ik een goed recept voor Gruyere zoeken? En ik zal ook de recepten van Goudse - Fontina en Rastdammer aanpassen met in achtneming van de nieuwe regels van Gerhard.

Dat waren de laatste puntjes op de i.
We zijn helemaal klaar voor een paar gezellige dagen! Ik kijk ernaar uit.
:lol:

Geplaatst: 21-11-2017 19:15
door Jouke
Jaaahhh!!! Nog maar 3 nachtjes inderdaad!!!
Ok, dan laat ik mijn pan thuis. Ik neem nog wel wat emmers mee. En natuurlijk mijn nieuwe pers. En mijn vormen. En, en, en, ... mijn lijstje ligt al klaar!
Ik maak inderdaad een lekkere plaattaart met (en zonder) kip, en paprika en broccoli. Wordt erg lekker.
En ik verheug me op de boterkoek. Mijn pilletjes staan ook op mijn lijstje 😎

Enorm veel zin in!!!
Tot vrijdag dames!!!

Geplaatst: 21-11-2017 20:05
door Vera
Jullie hebben via de mail de aangepaste recepten ontvangen.... Volgens de nieuwe richtlijnen van Gerhard. Ik ben heel nieuwsgierig of we die 30 minuten stremmen zo gaan bereiken met mijn lastig stremmende melk. En wat al die aanpassingen doen met het resultaat.


Hoe laat denk je hier te kunnen zijn Jouke?
Hou ook je vertrektijd ' smiddags in de gaten. Duitse wegen zijn buiten de dorpen onverlicht en da's best lastig rijden. Vandaar ook dat ik om 16 uur bij Henriette weg wilde zijn.

Geplaatst: 22-11-2017 08:53
door Jouke
Als ik smorgens om 7 uur in de auto stap, ben ik rond 10 uur bij jou.
Dat lijkt mij een prima tijd. Dan hebben we rustig de tijd om te kletsen tussen het kaasmaken door.

Hoewel we natuurlijk wel wat harder moeten doorwerken van Gerhard. Misschien moeten we ook even kijken of we alle pannen tegelijk moeten starten of dat we er even moeten laten tussen zitten bij sommigen. Ik zal het even uitrekenen. Want als er twee of meer pannen tegelijk klaar zijn voor het vullen van de vormen, staan we op elkaar te wachten en dat mag niet van Gerhard
:roll:

Ik ga het even onder elkaar zetten en kijken wat handig is.

Geplaatst: 22-11-2017 10:40
door Gerda
Vera schreef:Jullie hebben via de mail de aangepaste recepten ontvangen.... Volgens de nieuwe richtlijnen van Gerhard. Ik ben heel nieuwsgierig of we die 30 minuten stremmen zo gaan bereiken met mijn lastig stremmende melk. En wat al die aanpassingen doen met het resultaat.


Hoe laat denk je hier te kunnen zijn Jouke?
Hou ook je vertrektijd ' smiddags in de gaten. Duitse wegen zijn buiten de dorpen onverlicht en da's best lastig rijden. Vandaar ook dat ik om 16 uur bij Henriette weg wilde zijn.
HoiVera, heb je ook het recept van Nils aangepast voor de Goudse? Mocht dat zo zijn zou je mij die dan ook willen mailen. Vind het jammer dat ik er niet bij kon zijn, helaas een heel weekeind verjaardag van dochter, volgende keer weer. maar word al weer helemaal enthousiast van jullie schrijven.

Geplaatst: 22-11-2017 11:04
door Vera
Ja zeker kan ik het je mailen Gerda, maar kan natuurlijk nog niet zeggen dat het klopt dat de kaas smediger ervan wordt.
Dat moet over een aantal weken blijken. Pas dan zal ik ook de aangepaste recepten op het forum zetten.

Geplaatst: 22-11-2017 11:14
door Jouke
Ok, alleen de Rastdammer duurt aanzienlijk langer.
De rest ligt heel dicht bij elkaar. Misschien is het toch handig om ze een half uur na elkaar te starten dan?



Afbeelding

Geplaatst: 22-11-2017 12:33
door Vera
Prima plan. Dan stel ik voor dat Jessy als eerste gaat warmen. Van haar melk weten we dat die normaliter makkelijk en snel stremt. Hebben we gelijk een graadmeter of de tips van Gerhard betreft het korte verzuren goed uitwerken.

Vergeet steeds te vragen of jullie aan lekbakjes onder je vormen denken. Dat was de laatste keer lastig.

Geplaatst: 22-11-2017 13:45
door Jessy
Hallo allemaal,

Wat een georganiseerd chaos en dan gaan we nog beginnen, heerlijk! :lol:

Ik rijdt hier rond half 8 weg , ga melk halen en sjees door dus ben er schat ik in iets voor tienen.

Vera, ik heb je een pb gedaan, want denk dat je mijn juist mailadres niet meer hebt.

Tot vrijdag allemaal :lol:

Geplaatst: 22-11-2017 17:56
door Kaasjeheukelom
Hallo allemaal, nog maar ÊÊn nachtje slapen! De spullen staan al klaar, de auto is schoon en volgetankt. Morgenochtend nog even de boterkoek bakken, dat zal lekker ruiken in de auto. Ik haal eerst Ingeborg op, en dan koersen wij op Rastdorf aan. Ik verwacht ergens tussen twee en drie aan te komen.
Tot morgen!!!!🚘🧀🧀🧀🧀🧀🧀

Geplaatst: 22-11-2017 19:56
door Vera
Niet te hard sjezen Jessy.

Ha leuk!
Niet van de boterkoek snoepen he onderweg....

Goede reis, doe voorzichtig, we zien jullie wel verschijnen.

Geplaatst: 22-11-2017 22:25
door Jouke
Leuk leuk leuk!!!!!

Morgen eerst nog een mossel avond met de zeil instructeurs (waarvoor ik de catering en het koken doe) en dan is het nog 1 nachtje slapen en vroeg opstaan!

Ik werk morgen thuis om dan de hartige taart te kunnen maken en in de pakken en alles vast in de auto te zetten. Dan ben ik er vrijdag helemaal klaar voor.

Goed reis vast voor Jeannette en Ingeborg!!

:lol: :lol: :lol:

Geplaatst: 23-11-2017 10:20
door Jessy
Allemaal al druk voor morgen in de weer, leuk te lezen.

Hier ook nog even druk met een aardigheidje wat mee komt en dan nu snel naar mijn werk.

Ik zal met beleid sjezen vera :wink:

Tot morgen allemaal

hartelijke groet
Jessy

Geplaatst: 23-11-2017 13:37
door Jouke
Ik ga zo de auto in laden.
Dan kan ik mooi niks meer vergeten 😎


Afbeelding

Geplaatst: 23-11-2017 14:17
door thex
Bubbeltjesfolie ?

Geplaatst: 23-11-2017 14:37
door Jouke
En dat is dan wat opvalt... :-)

Ja, dat klopt, daar zit mijn nieuwe, vlijmscherpe grote kaasmes in. Die heb ik ergens goedkoop op de kop getikt en ik ben er erg blij mee.
Tevens vrees ik dat we wel een goed mes kunnen gebruiken, want we gaan mijn anderhalf jaar oude Gruyere aansnijden..... als het lukt.... :oops:

Geplaatst: 23-11-2017 15:01
door thex
Nee hoor, ook die tafel met 2 gaten, het kaasje. Ik had meer stuff verwacht eigenlijk. Gelukkig heb ik ook braadsleeen, zelfs met roostertjes voor lekkende kaasjes.

Geplaatst: 23-11-2017 15:02
door thex
Enne de deur vraagt om verf :-)

Geplaatst: 24-11-2017 21:19
door Agnes
Veel plezier morgen. :D

Geplaatst: 25-11-2017 10:45
door Jouke
Dames, het was weer onavolgbaar!
We hebben aangetoond dat de korte verzuring van 15 minuten inderdaad een aanzienlijk kortere stremduur oplevert. Ik had zelf 29 minuten gestremd en dat had eigenlijk zelfs nog wel wat korter gekund.
De boterkoek was heerlijk, de wraps en de meegebrachte kaasjes ook. Het gezelschao was goed.
En op de terugweg heb ik achter Jessy aangereden, helemaal tot De Wijk. Dankjewel daarvoor!

Ik was om half acht thuis met een tasje van de MacDonalds :oops
En om 8 uur stond er een gezin met een opvang caviaatje voor de deur. Daar krijg ik nog een hele kluif aan om die te integreren in de grote groep. Ze vloog gisteravond alles aan wat bewoog. Eerst maar eens even tot rust laten komen...

Ik heb net mijn grootste kaas, de fontina, gewogen en in de pekel gestopt.
1330 gram.
De rest gaat er straks in. Die heb ik eerst nog even omgedraaid in de vormen. Ziet er veelbelovend uit. :

De foto's volgen vanmiddag. Eerst even wat klusjes doen en dan zet ik ze er allemaal tegelijk op.
Afbeelding

Geplaatst: 25-11-2017 11:01
door Vera
Ik heb er weer van genoten!!! Wat een fijne dagen waren het.
Wat een lieve cadeautjes hebben we gekregen en wat een kaasgedoe was het weer.
We houden de traditie er gewoon in wat mij betreft. Kaasfeessie!

Die korte verzurig en korte stremtijd!! Wat een uitvinding is dat.
En wat een opbrengst!
Ik zal Gerhard zeker een verslagje doen.

Jeannette en Ingeborg zijn vandaag na het ontbijt vertrokken voor de thuisreis.

Hier is de keuken weer leeg, opgeruimd en schoon.
Kaasjes drijven in hun pekelbadje.
Denken jullie eraan dat de Rastdammer maar de helft van de normale tijd gepekeld mag worden om de werking van de propionic niet te remmen.

De 'oogst':

Goudse 370 gram
Rastdammer 410
Gruyere 660
Fontina 675