Kaasmaakdag met Gerhard Hup!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Fontina is ook ok, maar verkijk je niet op de foto die Gerda er indertijd bij gezet heeft. Fontina is een hardere kaas volgens het recept dat ik heb. Als jij een ander op kunt duikelen prima.
Fourme d'ambert moeten we naar een recept gaan zoeken...
Nienke ga je best doen, alles is leuk.
Fourme d'ambert moeten we naar een recept gaan zoeken...
Nienke ga je best doen, alles is leuk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Hey Vera!
Ik weet dat van die fontina. Dat hebben we toen een beetje samen uitgezocht :-)
De fourme d' ambert staat hier al het forum. Ik vond het eens en Jouke heeft dat recept zelfs voor het forum vertaald. Ik durf er alleen nog niet goed aan te beginnen. Schimmel mislukt steeds bij mij...
Dus dat zou een leuke zijn om samen te doen. Denk ik :-)
Ik weet dat van die fontina. Dat hebben we toen een beetje samen uitgezocht :-)
De fourme d' ambert staat hier al het forum. Ik vond het eens en Jouke heeft dat recept zelfs voor het forum vertaald. Ik durf er alleen nog niet goed aan te beginnen. Schimmel mislukt steeds bij mij...
Dus dat zou een leuke zijn om samen te doen. Denk ik :-)
-
- Verse kaas
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 10-06-2018 18:59
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Natuurlljk! Gezellig toch. Leuk dat jullie willen komen.
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
Niet genummerd omdat we niet onder de kaasmakers vallen die dag, maar we komen vast en zeker en betalen gewoon ons deel mee:
Agnes
Jessy
Jouke
Vera
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
Niet genummerd omdat we niet onder de kaasmakers vallen die dag, maar we komen vast en zeker en betalen gewoon ons deel mee:
Agnes
Jessy
Jouke
Vera
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
We kunnen in ieder geval alvast melden dat 1 van de kazen die we gaan maken tot de dag van de meeting geheim blijft. Verrassingskaas.....
Gerhard krijgt één dezer dagen de recepten van de kazen die we voor willen stellen te maken en zal zijn mening daarover geven. Maar als jullie nog inbreng hebben welke kaas je graag zou willen maken dan is dat zeker zeer welkom.
Wij denken zelf aan: een gatenkaas (bijvoorbeeld Jarlsberg of Maasdammer) - een harde kaas (Gruyere) - een wat zachtere kaas (Harvarty of Colby) en Butterkäse. Recepten kun je wel terugvinden hier op het forum.
Graag willen we weten of er belangstelling is voor witschimmel- en een blauwschimmelkaas.
Gerhard krijgt één dezer dagen de recepten van de kazen die we voor willen stellen te maken en zal zijn mening daarover geven. Maar als jullie nog inbreng hebben welke kaas je graag zou willen maken dan is dat zeker zeer welkom.
Wij denken zelf aan: een gatenkaas (bijvoorbeeld Jarlsberg of Maasdammer) - een harde kaas (Gruyere) - een wat zachtere kaas (Harvarty of Colby) en Butterkäse. Recepten kun je wel terugvinden hier op het forum.
Graag willen we weten of er belangstelling is voor witschimmel- en een blauwschimmelkaas.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
kaasmaakdag
Hallo allemaal,
Graag zou ik 3 Nov ook mee willen doen met de knusse kaasmaakdag in Zwartsluis. Kan dat nog?
groetjes,
Henriette van Veldhuisen
Graag zou ik 3 Nov ook mee willen doen met de knusse kaasmaakdag in Zwartsluis. Kan dat nog?
groetjes,
Henriette van Veldhuisen
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Leuk - leuk - leuk Henriette, we hebben te lang niets van je gehoord.
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
12 Henriette
Niet genummerd omdat we niet onder de kaasmakers vallen die dag, maar we komen vast en zeker en betalen gewoon ons deel mee:
Agnes
Jessy
Jouke
Vera
Blauwschimmel - Waling
Fourme d-ambert (is ook blauwschimmel) - Knuddefrutje. Maar dan zullen we een recept op moeten snorren. Ik zal er eens naar zoeken.
edit: gevonden. Wat mij betreft ok als we die maken.
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
12 Henriette
Niet genummerd omdat we niet onder de kaasmakers vallen die dag, maar we komen vast en zeker en betalen gewoon ons deel mee:
Agnes
Jessy
Jouke
Vera
Blauwschimmel - Waling
Fourme d-ambert (is ook blauwschimmel) - Knuddefrutje. Maar dan zullen we een recept op moeten snorren. Ik zal er eens naar zoeken.
edit: gevonden. Wat mij betreft ok als we die maken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ok dan gaan we daarvoor Waling. Ik ga dinsdag melk halen en het gevonden recept testen.
Henriette brengt voor de lunch gevulde eieren mee, meldde ze net via de mail.;-))
Het wordt nu ietewat chaotisch.... :roll: Want we zijn nog niet compleet en we zijn nog helemaal niet aan wie brengt wat mee. Maar ok, de gevulde eieren - die erg lekker zijn- gaan naar - komen van Henriette
Henriette brengt voor de lunch gevulde eieren mee, meldde ze net via de mail.;-))
Het wordt nu ietewat chaotisch.... :roll: Want we zijn nog niet compleet en we zijn nog helemaal niet aan wie brengt wat mee. Maar ok, de gevulde eieren - die erg lekker zijn- gaan naar - komen van Henriette
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wat een tijd om te posten Jouke!
O, mijn blauwe Vera is zelfs een afgeleide van de Fourme d-Ambert....
Ik ga morgen testen met het originele recept, maar dan met de methode Gerhard, kwartier verzuren en ca 45 minuten stremmen. Ik doe dat ook met de schimmels en het werkt perfect.
Nienke, hoe ga jij dat met vervoer doen vroeg ik me af? Nog niemand bij jou uit de buurt. Misschien Mianto?
Ok lijstje:
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
12 Henriette
13
14
15
Meebrengen eten etc.
Henriette - gevulde eieren
Jouke - hartige taart
Vera - fruitsalade ofzo
Gaan we inventariseren, wie van de deelnemers heeft een Weckpan voor 20 liter minimaal? Liefst elektrisch.
Vera 1x
Verlengsnoeren.
En dan 5x kaasmaakset voor bij elke pan 1.
Wrongelsnijder
Garde
Vergiet
Litermaat
Vergeet vast het nodige nog....
Ja, vormen zelf meebrengen - gemerkt. Anderds wordt het wat lastig. Zullen we allemaal pondjes doen?
Voor de schimmelaars camembertvormen en kaasmatjes - twee per vorm.
En persen en gewichten natuurlijk......
Lekbakjes voor onder de vormen.
Emmers voor de wei.
Snijplanken en messen voor de proeverij.
Haha, gelukkig hebben we nog even tijd.... lijst zal vast wel nog langer worden.
Ik zorg voor culturen en schimmels - wie heeft er stremsel dat nodig op moet?
CACL en Salpeter?
Gaan we voor Gerhard weer voor een mand - emmer of ander ding met streekproducten of zelfgemaakte producten - 1 a 2 producten per deelnemer. Is toch altijd zo leuk.
:wink:
O, mijn blauwe Vera is zelfs een afgeleide van de Fourme d-Ambert....
Ik ga morgen testen met het originele recept, maar dan met de methode Gerhard, kwartier verzuren en ca 45 minuten stremmen. Ik doe dat ook met de schimmels en het werkt perfect.
Nienke, hoe ga jij dat met vervoer doen vroeg ik me af? Nog niemand bij jou uit de buurt. Misschien Mianto?
Ok lijstje:
1- Corrie (onder voorbehoud)
2- Anton
3- Reza
4- Nienke
5- Willem
6 - Annemieke
7- Theo
8 - Waling
9 - Janet
10/ 11 Dimitri en vrouw
12 Henriette
13
14
15
Meebrengen eten etc.
Henriette - gevulde eieren
Jouke - hartige taart
Vera - fruitsalade ofzo
Gaan we inventariseren, wie van de deelnemers heeft een Weckpan voor 20 liter minimaal? Liefst elektrisch.
Vera 1x
Verlengsnoeren.
En dan 5x kaasmaakset voor bij elke pan 1.
Wrongelsnijder
Garde
Vergiet
Litermaat
Vergeet vast het nodige nog....
Ja, vormen zelf meebrengen - gemerkt. Anderds wordt het wat lastig. Zullen we allemaal pondjes doen?
Voor de schimmelaars camembertvormen en kaasmatjes - twee per vorm.
En persen en gewichten natuurlijk......
Lekbakjes voor onder de vormen.
Emmers voor de wei.
Snijplanken en messen voor de proeverij.
Haha, gelukkig hebben we nog even tijd.... lijst zal vast wel nog langer worden.
Ik zorg voor culturen en schimmels - wie heeft er stremsel dat nodig op moet?
CACL en Salpeter?
Gaan we voor Gerhard weer voor een mand - emmer of ander ding met streekproducten of zelfgemaakte producten - 1 a 2 producten per deelnemer. Is toch altijd zo leuk.
:wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Tja, ik was nét voor de wekker wakker, Vera.
Bij de kaasmaaksets nog:
Thermometer
Lepel
Ik heb geen electrische ketel. Alleen een gewone 25 liter pan.
Ik heb nog een bijna volle fles stremsel die mee kan.
En ik heb ook nog vegetarisch stremsel voor de liefhebbers...
En CaCl en salpeter kan ik ook meenemen. Even checken of CaCl nog genoeg is voor 5 pannen...
Leuk, een mand/emmer/oid. Ik doe mee!!
Bij de kaasmaaksets nog:
Thermometer
Lepel
Ik heb geen electrische ketel. Alleen een gewone 25 liter pan.
Ik heb nog een bijna volle fles stremsel die mee kan.
En ik heb ook nog vegetarisch stremsel voor de liefhebbers...
En CaCl en salpeter kan ik ook meenemen. Even checken of CaCl nog genoeg is voor 5 pannen...
Leuk, een mand/emmer/oid. Ik doe mee!!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten