Kaasmaakdag met Gerhard Hup!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
Leuk dat we toch ook nog een 'blauwe' maken.
Wat betreft de kaasmaak spullen (thermometer, soeplepel, iets om mee te roeren, vergiet, kaasdoek en mes) die neem ik mee.
Over de pan heb ik nog een vraag, heb een mooie 10 liter deze gebruik ik op een inductieplaat. Hoe wordt die daar verwarmt, is dat ook inductie dan neem ik deze wel mee, zo niet dan moet iemand anders de pan meenemen.
Waling
Wat betreft de kaasmaak spullen (thermometer, soeplepel, iets om mee te roeren, vergiet, kaasdoek en mes) die neem ik mee.
Over de pan heb ik nog een vraag, heb een mooie 10 liter deze gebruik ik op een inductieplaat. Hoe wordt die daar verwarmt, is dat ook inductie dan neem ik deze wel mee, zo niet dan moet iemand anders de pan meenemen.
Waling
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Wat een happing toch :lol:
Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Mochten er nog meer meewillen, dan graag eventjes melden, mag via pb of via deze groepsbabbel.
Verder neem ik ook al mijn kaasmaakspul mee , de emmers en wat lekkers voor bij het eten.
Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Mochten er nog meer meewillen, dan graag eventjes melden, mag via pb of via deze groepsbabbel.
Verder neem ik ook al mijn kaasmaakspul mee , de emmers en wat lekkers voor bij het eten.
Say cheese
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Nu gaat het hard, he Jouke. :wink:Jessy schreef:Wat een happing toch :lol:
Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Mochten er nog meer meewillen, dan graag eventjes melden, mag via pb of via deze groepsbabbel.
.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Verse kaas
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 23-08-2018 16:46
- Contacteer:
Blijft nog angstvallig stil rondom de bedankmand, mijn donatie aan de mand:Vera schreef: Verder willen we graag een mand - tas - emmer met streekproducten aanbieden aan Gerhard. Dus een oproep aan jullie allemaal of je daaraan wilt bijdragen. Zo niet even goede vrienden, is geheel vrijwillig.
Peelneutje kruidenbitter uit de Peel
De noeste peelwerkers die vroeger in weer en wind den turf staken en hunnen koude thee
graag afwisselden met nen stevige borrel, hebben ons geïnspireerd om deze kostelijke
drank, die naar kruiden, bitters, anijs, rum en vooral naar méér smaakt te doen herleven.
Inhoud 20 cl.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 23-08-2018 16:46
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Eentje in de mand, eentje voor Vera :wink:CapraNostra schreef:Uhh, afblijven, is voor in de mand voor Gerhard :roll:Vera schreef:Nou, ik hou me aanbevolen..... Klinkt goed!
.
Ik ga volgende week vrijdag even shoppen bij onze specialist in lokale lekkernijen en dan komt het helemaal goed.
En zondag ga ik vast spullen klaarzetten. Het wordt een behoorlijke verhuizing, geloof ik :lol:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Aangevuld voor de rondleiding tot nu toe:
Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Thex
KaasJong
Leuk dat deze groep ook al vorm krijgt
:lol:
voor wie nog meer mee wil, roept u maar.
Tot heel snel allemaal!
Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Thex
KaasJong
Leuk dat deze groep ook al vorm krijgt
:lol:
voor wie nog meer mee wil, roept u maar.
Tot heel snel allemaal!
Say cheese
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Helaas hebben we een afmelding wegens ziekte Anton komt niet.
Nogmaals beterschap Anton.
Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke
Ik ga straks even nakijken wat Anton mee zou brengen en wat we nog missen.
Tja Nienke, ik heb geen idee of je pers overbodig zal zijn. Maar ik vind beter mee verlegen dan om verlegen.
Nogmaals beterschap Anton.
Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke
Ik ga straks even nakijken wat Anton mee zou brengen en wat we nog missen.
Tja Nienke, ik heb geen idee of je pers overbodig zal zijn. Maar ik vind beter mee verlegen dan om verlegen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Verse kaas
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 20-10-2018 21:26
- Contacteer:
Ik ben nog niet zo lang lid hier op het forum en ben ook pas net gestart met het maken van kaas.
De eerste kaasjes liggen net op de plank maar ben nu al verslingerd aan het zelf maken. :)
Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om deel te nemen aan deze dag. Kan dat nog? Is er nog plek? Kan ik gelijk persoonlijk kennismaken i.p.v via een berichtje hier :lol:
Ik zou graag de fourme d'ambert maken. Is echt mijn favoriete blauwschimmelkaasje.
Volgens mij kan ik ook nog wel wat spulletjes meenemen.
De eerste kaasjes liggen net op de plank maar ben nu al verslingerd aan het zelf maken. :)
Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om deel te nemen aan deze dag. Kan dat nog? Is er nog plek? Kan ik gelijk persoonlijk kennismaken i.p.v via een berichtje hier :lol:
Ik zou graag de fourme d'ambert maken. Is echt mijn favoriete blauwschimmelkaasje.
Volgens mij kan ik ook nog wel wat spulletjes meenemen.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ja hoor, gezellig kom er maar bij!
Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke
17 Henrike
Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke
17 Henrike
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Hartstikke leuk! Welkom!henrike schreef:Ik ben nog niet zo lang lid hier op het forum en ben ook pas net gestart met het maken van kaas.
De eerste kaasjes liggen net op de plank maar ben nu al verslingerd aan het zelf maken. :)
Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om deel te nemen aan deze dag. Kan dat nog? Is er nog plek? Kan ik gelijk persoonlijk kennismaken i.p.v via een berichtje hier :lol:
Ik zou graag de fourme d'ambert maken. Is echt mijn favoriete blauwschimmelkaasje.
Volgens mij kan ik ook nog wel wat spulletjes meenemen.
Het wordt evht een heel leuke en leerzame dag!
Nog 6 nachtjes slapen!!
-
- Verse kaas
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 20-10-2018 21:26
- Contacteer:
Leuk, Gezellig! Ik kijk er erg naar uit....
Ik kan meenemen:
- 2 emmers van 25 liter
- 2 jerrycans van 20 liter
- pan van 10 liter
- grote soeplepel
- 2 x grote vergiet
- een spatelmes
- lange roerspatel
- paar meter kaasdoek
- digitale thermometer
Ik heb alleen geen camembertvorm en geen kaasmatjes.
Waar kan ik die het beste kopen?
Ik kan ook eventueel nog 2 dubbel kookplaatjes meenemen.
Zal ik ook voor de broodjes zorgen? Zijn jullie grote eters? :?
Ik bak ook nog wel wat lekkers voor bij de koffie :lol:
Zijn er nog liefhebbers van honing?
Ik verkoop potjes natuurzuivere honing van onze eigen bijen.
(Neem zoiezo een potje mee voor in de mand van Gerard :wink:)
Ik kan meenemen:
- 2 emmers van 25 liter
- 2 jerrycans van 20 liter
- pan van 10 liter
- grote soeplepel
- 2 x grote vergiet
- een spatelmes
- lange roerspatel
- paar meter kaasdoek
- digitale thermometer
Ik heb alleen geen camembertvorm en geen kaasmatjes.
Waar kan ik die het beste kopen?
Ik kan ook eventueel nog 2 dubbel kookplaatjes meenemen.
Zal ik ook voor de broodjes zorgen? Zijn jullie grote eters? :?
Ik bak ook nog wel wat lekkers voor bij de koffie :lol:
Zijn er nog liefhebbers van honing?
Ik verkoop potjes natuurzuivere honing van onze eigen bijen.
(Neem zoiezo een potje mee voor in de mand van Gerard :wink:)
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Hoi Henrieke,
Leuk dat je ook komt, gezellig! Kom je ook mee met de rondleiding die om 9.30 begint over het supermoderne bedrijf Weidevol?
Hieronder de lijst van de rondleiding deelnemers:
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Kaas jong
Verder hieronder de globale planning voor deze dag:
>> Tijdsverloop,
>> 9.30-10.15 inloop rondleiding koffie ed .
>> 10.15-10.30 melk ophalen en dan pannen aanzetten om te warmen.
>> 10.30-11.00 korte uitleg van Gerard , wat gaan we maken
>> 11.00-13.30 kaasmaken
>>
>> In de pers zetten
>> Hapje eten en hier ook het kaasproefmoment aan vast maken.
>>
>> Kazen draaien en pekelinstructies meegeven.
>>
>> Rond 15.30 zou het dan afgelopen kunnen zijn.
Nog een paar nachtjes, tot zaterdag allemaal.
:lol:
Leuk dat je ook komt, gezellig! Kom je ook mee met de rondleiding die om 9.30 begint over het supermoderne bedrijf Weidevol?
Hieronder de lijst van de rondleiding deelnemers:
Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Kaas jong
Verder hieronder de globale planning voor deze dag:
>> Tijdsverloop,
>> 9.30-10.15 inloop rondleiding koffie ed .
>> 10.15-10.30 melk ophalen en dan pannen aanzetten om te warmen.
>> 10.30-11.00 korte uitleg van Gerard , wat gaan we maken
>> 11.00-13.30 kaasmaken
>>
>> In de pers zetten
>> Hapje eten en hier ook het kaasproefmoment aan vast maken.
>>
>> Kazen draaien en pekelinstructies meegeven.
>>
>> Rond 15.30 zou het dan afgelopen kunnen zijn.
Nog een paar nachtjes, tot zaterdag allemaal.
:lol:
Say cheese
Hallo,
Ik wil ook graag met de rondleiding meedoen.
Ik neem naast de elektrische weck-pan ook 1 mee op inductie.
(dus 2 pannen elk 30 liter of zo)
Ook neem ik een pH meter mee, voor zomaar eens kijken hoe of wat.
Verder het standaardlijstje materiaal.
Mag mij wel bij de schimmel neerzetten.
Ook zal ik brood en fruit meenemen, (tenzij anders gewenst uiteraard)
+ wat voor het mandje.
ZIN IN!!
@VERA : heb je toevallig ook nog van die mini maatlepel setjes??
Groeten,
Bert
Ik wil ook graag met de rondleiding meedoen.
Ik neem naast de elektrische weck-pan ook 1 mee op inductie.
(dus 2 pannen elk 30 liter of zo)
Ook neem ik een pH meter mee, voor zomaar eens kijken hoe of wat.
Verder het standaardlijstje materiaal.
Mag mij wel bij de schimmel neerzetten.
Ook zal ik brood en fruit meenemen, (tenzij anders gewenst uiteraard)
+ wat voor het mandje.
ZIN IN!!
@VERA : heb je toevallig ook nog van die mini maatlepel setjes??
Groeten,
Bert
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Neem alles mee wat je wilt Henrike, we kijken wel wat we kunnen gebruiken.
Pan hoeft niet, Waling brent een 10 liter pan mee. Kookplaatjes ook niet, we hebben de beschikking over een keuken.
Broodjes is ok, geen idee of er grote eters bij zijn.
Camembertvormen kun je bij Brouwmarkt kopen.
Matjes is wat lastiger, ik zou niet weten waar je die in NL kunt kopen.
Oproep1: is er misschien iemand die twee matjes van ca 12 x 12 cm over heeft? Of iets wat daarvoor dienst kan doen? Ik heb die maat wel liggen, maar niet overvloedig. Dus als die gebruikt moeten worden wil ik ze later wel graag terug.
Oproep 2, wie van jullie heeft Kadova vormen?
Henriette brengt 36 450 gram Kadova vormpjes mee. Maar het is handig om wat extra gelijke vormen achter de hand te hebben als we erg veel opbrengst hebben.
Dat voorkomt paniek. Eventueel kilovormen van Kadova.
Dan blauwschimmels - ik heb een paar weken terug Fourme d'Ambert gemaakt, maar met een wat simpeler recept. Heb vandaag geproefd en de kaas is lekker (hoewel wel erg zout, dus dat moet worden aangepast). Mag ik dat versimpelde recept nemen? Het recept zoals dat op het forum staat vond ik wat bewerkelijk.
Ik ga morgen inventariseren voor wat betreft eten en drinken.....
Pan hoeft niet, Waling brent een 10 liter pan mee. Kookplaatjes ook niet, we hebben de beschikking over een keuken.
Broodjes is ok, geen idee of er grote eters bij zijn.
Camembertvormen kun je bij Brouwmarkt kopen.
Matjes is wat lastiger, ik zou niet weten waar je die in NL kunt kopen.
Oproep1: is er misschien iemand die twee matjes van ca 12 x 12 cm over heeft? Of iets wat daarvoor dienst kan doen? Ik heb die maat wel liggen, maar niet overvloedig. Dus als die gebruikt moeten worden wil ik ze later wel graag terug.
Oproep 2, wie van jullie heeft Kadova vormen?
Henriette brengt 36 450 gram Kadova vormpjes mee. Maar het is handig om wat extra gelijke vormen achter de hand te hebben als we erg veel opbrengst hebben.
Dat voorkomt paniek. Eventueel kilovormen van Kadova.
Dan blauwschimmels - ik heb een paar weken terug Fourme d'Ambert gemaakt, maar met een wat simpeler recept. Heb vandaag geproefd en de kaas is lekker (hoewel wel erg zout, dus dat moet worden aangepast). Mag ik dat versimpelde recept nemen? Het recept zoals dat op het forum staat vond ik wat bewerkelijk.
Ik ga morgen inventariseren voor wat betreft eten en drinken.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten