Kaasmaakdag met Gerhard Hup!

Hier is de plek om berichten te plaatsen over evenementen of links naar interessante sites.
Bericht
Auteur
oibobo

#151 Bericht door oibobo » 31-10-2018 22:01

Vera schreef:Stiekum meelezen he Friemeltje! Ok Ali ik ga daar ook eens snuffelen. Heb je een linkje?
Ik had ook direkt na het berichtje van Vera gekeken naar Ali, maar gezien de tijd die het soms duurt wou ik het eerst via Vera.

Nu dus in China besteld.

2 setjes ( 2 groter en 2 kleiner ) incl verzenden ongeveer een tientje.
Let wel op dat je niet teveel in 1 keer besteld ivm invoer/douane etc.
Beter 2 of 3 losse bestellingen dan.
Ook verzenden liever via China airline of zoiets. Niet die hier in NL bekend zijn. Ook ivm de kosten. Het duurt dan allemaal wel wat langer maar ja.

De links:
1: https://www.aliexpress.com/item/6-pcs-s ... 72583.html

Specificaties:
Materiaal: roestvrij staal
Capaciteit: 0.63 ml, 1.25 ml, 2.5 ml, 5 ml, 7.5 ml, 15 ml
Pakket omvat:
6 * maatlepels


2: https://www.aliexpress.com/item/5pcs-Du ... 52784.html
Specificatie
Product Naam: Meten scoop
Materiaal: Roestvrij staal
Capaciteit: drop, smidgen, pinch, dash, tad
Pakket Inbegrepen:
5 stks * Meten scoop

CapraNostra
Verse kaas
Berichten: 23
Lid geworden op: 23-08-2018 16:46
Contacteer:

#152 Bericht door CapraNostra » 31-10-2018 22:18

Vera schreef: Wij vroegen ons ook af, wie van de deelnemers neemt kaas mee ter beoordeling?
We gaan dat een beetje verspreid over de dag doen, maar eigenlijk is een indicatie van het aantal kazen wel handig.

Jouke Butterkäse
Vera blauwschimmel
Reza, jouw topper mag niet ontbreken, daar was Michel heel lovend over!

.
Als het mag zou ik er graag 2 meebrengen ter beoordeling,
1 een goudse boeren geiten kaas
2 zachte geitenkaas in gekruide olie

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#153 Bericht door Vera » 31-10-2018 22:20

Reza schreef: Wat ik wel heb, is die "abdijkaas" die Jouke lekker vond. Is van dezelfde batch, maar dan een kilo versie. Ondertussen 10 weken oud. Korst is alleen niet geweldig gelukt. Zal ik daar een stuk van meenemen?
Doen Reza!

En breng gerust je lepelsetjes mee, daar zal vast belangstelling voor zijn.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#154 Bericht door Jouke » 01-11-2018 10:14

Ja doen, Reza! Lekker!

En heel leuk om een andere korst te zien dan "gewoon" een natuurkorst of een coating.
Afbeelding

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 608
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#155 Bericht door Friemeltje » 01-11-2018 10:34

2 setjes ( 2 groter en 2 kleiner ) incl verzenden ongeveer een tientje.
Let wel op dat je niet teveel in 1 keer besteld ivm invoer/douane etc.
Beter 2 of 3 losse bestellingen dan.
Je mag niet boven de 22,- incl transport kosten komen.
Zit een grote maar aan....je mag voor 1 miljoen bestellen tegelijk mocht je dat willen, alleen zorg er voor dat het elke keer van een andere winkel is.

Zo kun je meerdere items van 1 winkel kopen wat ze in 1 zending doen, dan moet je opletten!

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#156 Bericht door Jessy » 01-11-2018 12:35

Wat een drukte hier :-)

Ik neem een goudse met walnoten mee.

Tot aanstaande zaterdag allemaal!
Say cheese :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#157 Bericht door Vera » 01-11-2018 17:46

Jouke Butterkäse en foute Gruyere
Vera te zoute blauwschimmel
Reza 'Abdijkaas' met een niet zo mooie korst - we gaan lekker!
Theo 2 -goudse boeren geiten kaas en zachte geitenkaas in gekruide olie
Jessy Goudse met walnoot
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#158 Bericht door Jessy » 01-11-2018 18:49

Om de mooie lijst compleet te maken mag achter mijn walnoot wel staan dat de pekel waarschijnlijk niet meer goed was.. :wink:

Nog twee nachtjes slapen!
Say cheese :-)

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#159 Bericht door Jouke » 01-11-2018 19:05

Hahaha! Ik hoop dat er ook kaas meekomt die te eten is!
We zijn een lekker voorbeeld zo voor de beginnende kaasmakers...

(Mijn butterkase is naar verwachting goed hoor!)
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#160 Bericht door Vera » 01-11-2018 20:07

Jouke Butterkäse en foute Gruyere
Vera te zoute blauwschimmel
Jessy Goudse met walnoot, maar misschien was de pekel niet meer goed.....
Reza 'Abdijkaas' met een niet zo mooie korst - we gaan lekker!
Theo 2 -goudse boeren geiten kaas en zachte geitenkaas in gekruide olie

Kom maar op met jullie foute kazen.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Henriette

kaasmaakdag

#161 Bericht door Henriette » 02-11-2018 12:51

Hallo,

Ik heb ook nog wel wat foute kazen in de kelder liggen!
een mislukte aspergekaas bijvoorbeeld of een bikkelharde zure naturel.
Maar ik neem ook iets mee dat goed eetbaar is, hoor!
Ik ga zo m'n auto inpakken!

groetjes en tot morgen!!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#162 Bericht door Jouke » 02-11-2018 16:13

Nog 1 nachtje slapen!!!!!

Tot morgen allemaal!
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#163 Bericht door Vera » 02-11-2018 17:53

Ik heb alles ingeladen, gelukkig heb ik een grote auto....
Morgen alleen nog de culturen inpakken en de kaas.
Goede reis en doe allemaal voorzichtig!
Tot morgen. :D
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Henriette

tijd

#164 Bericht door Henriette » 02-11-2018 18:38

Hallo,
Hoelaat moeten we er eigenlijk zijn?
Ben t ff kwijt

Henriette

re tijd

#165 Bericht door Henriette » 02-11-2018 18:45

ik geef mezelf al antwoord na heel veel,berichtjes te hebben doorgelezen;

9.30 uur begint de rondleiding.

ik probeer er dan ook te zijn.

groetjes en tot morgen allemaal!!

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#166 Bericht door Knuddefrutje » 02-11-2018 18:46

Hoi!
Ik heb nog een droog stukje gemberkaas en een droog stukje piccadillo in te brengen.
Gek, alles wat ik vanaf mei gemaakt heb is droog....
Ondanks dat ik sinds november 17 alles volgens de "nieuwe methode" gemaakt heb.
Ik begrijp er echt niks van....
Hopelijk leren we morgen weer een hoop bij ☺

Annie

#167 Bericht door Annie » 02-11-2018 21:04

Mag ik ook nog een rauw melkse goudse inbrengen met een slechte korst? Past wel bij het rijtje denk ik:) ik weet niet of het nog nodig is maar ik heb ook nog wel pond vormpjes.

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#168 Bericht door Jessy » 03-11-2018 06:58

Hier nogmaals het adres

Tot straks bij Weidevol:
Oppen Swolle 23, 8064 PZ Zwartsluis


Goede reis allemaal
Say cheese :-)

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 608
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#169 Bericht door Friemeltje » 03-11-2018 13:31

Veel plezier, keep us updated!

KaasJong

#170 Bericht door KaasJong » 03-11-2018 17:55

Hier het resultaat van het Jarlsberg team.
WE hebbne ons door de tegenslagen heengewerkt en veel lol gehad.
Allemaal bedankt voor de lueke, gezellige en leerzame dag.
Speciaal teammembers Jessy en Waning!!
Afbeelding

Afbeelding

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#171 Bericht door thex » 03-11-2018 18:23

Team Gruyere

De moeilijkste uitdaging volgens Gerard. Verse melk, geen nitraat, en een poefje Lusozyme. Alles thermo and mesofiel uitgevoerd.
Afbeelding

Vanwege de succesvolle administratie van tijden en stappen en de perfecte controle op de temperatuur handhaving kwam het team in aanmerking voor een extra masterclass snijden en roeren.

Afbeelding

Speciale aandacht voor de initiele snijgrootte en ontwikkeling van de wrongel gedurende een martelend lange roerperiode.

Afbeelding

En dan zinkt de kaas op succesvolle wijze.


Afbeelding


We zijn met gegroeide spierballen en 2 ponds kaasjes pp naar huis gegaan voor de belangrijke rijping.

Dank aan Gerard in het bijzonder en aan de organisatie. Erg leuke dag gehad en een goede leermeester.
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#172 Bericht door Vera » 03-11-2018 20:34

O leuk de eerste foto's. Martelend lang roeren, spierballen en het Jarlsbergteam!!

Ik wil langs deze weg de 'kaasmaakdames' bedanken voor de leuke verrassingsmand alvast voor mijn verjaardag morgen! Wat een leuke en lekkere dingetjes zaten daarin. Handen zijn in de creme gezet en die is lekker, poezen zijn nu moe van het spelen met de leuke bal met een veer. Straks bij de thee nemen we een bonbon en bij de borrel later op de avond een handje nootjes. Heel lief van jullie!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Friemeltje
Oude kaas
Berichten: 608
Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
Contacteer:

#173 Bericht door Friemeltje » 03-11-2018 21:45

Hey!!

Dat ziet er leuk uit :D
Ik (ben nog steeds) op afstand mee aan het doen, met mijn test brie en goudse :)

Wat zijn de uitslagen van de "verkeerde" kaasjes?
Foto's misschien er van?

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#174 Bericht door Vera » 04-11-2018 10:10

Gisteravond ontving ik van Gerhard deze mail.

Beste Vera,



Mede namens mijn vrouw hartelijk dank voor de bloemen en de mooie, goed gevulde mand. Breng die dank a.u.b. ook over aan de groep.

En ook de complimenten aan jou en je team voor het organiseren van deze succesvolle dag.



Hartelijke groet,



Gerhard Hup
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#175 Bericht door Jessy » 04-11-2018 11:53

Hierbij de link voor een korte impressie van de gezellige dag van gisteren.

https://youtu.be/P2cN0zKcQfs

Met vr gr
Jessy
Say cheese :-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten