Kaasmaakdag met Gerhard Hup!
Geplaatst: 29-07-2018 11:50
Beste forumleden,
Er bestaat op het forum een echte kaasmaakclub met als harde kern Agnes, Jessy, Jouke en Vera. En sinds een paar jaar is ook Jeanette van de partij. Wij maken 1x per jaar een keer gezamenlijk kaas bij Vera in haar keuken. We zijn de ‘Rastdorfse kaasmaakclubdames’. Opzet van die dagen – we hebben 4 weckpannen met 20 liter melk. In elke pan wordt een andere kaas gemaakt. We beginnen de dag met kaas proeven en recepten bekijken, welke kaas gaan we maken die dag? Intussen drinken we koffie - eten een stukje meegebracht lekkers en dan gaan we los.
Melk in de pannen en dan wordt het wat chaotisch…..Er wordt gewarmd, gestremd , geroerd en veel gelachen en gebabbeld. Onderwijl eten we iets van een lunch die de dames gewoon samenstellen uit wat er meegebracht is. Dan gaan we vaatjes vullen, kazen persen, beetje opruimen, veel babbelen en veel lachen.
Het idee is nu om een dergelijke dag te organiseren voor ca 15 kaasmakers verdeeld over 5 pannen a 20 liter melk. De keuken van Vera is absoluut niet groot genoeg voor zo’n club. Maar Jessy heeft een prachtige locatie opgeduikeld:
www.weidevol.nl
En eigenlijk was alleen dat zomaar gemoedelijk en genoeglijk kaasmaken met elkaar niet alles wat we wilden. We wilden een expert erbij hebben. Het blijft gezellig en het blijft een vrolijke ‘bende’ maar wel een bende die onder de hoede en de aandacht staat van Gerhard Hup. Hij zal supervisie hebben over de pannen en daar waar nodig bijsturen De ‘Rastdorfse kaasmaakclubdames’ verlenen hand en span diensten, daar waar gewenst.
Na het maken van de geperste kazen zal gelegenheid zijn om met liefhebbers nog wat schimmelkaasjes te maken. En tussen de bedrijven door zal er plaats zijn om meegebrachte kazen te laten keuren door Gerhard.
Heb je zin in zo’n dag, wil je graag eens iets anders maken dan Goudse, wil je gewoon met 20 kaasmakers samenzijn, beetje babbelen onder het kaasmaken en kun je tegen een beetje georganiseerde chaos? Dan ben je welkom op 3 november a.s.
Vereist:
Goed humeur, beetje flexabiliteit!
Kunnen lachen als er iets niet helemaal loopt als gedacht.
Je brengt iets mee voor bij de koffie /thee /en lunch.
Ervaring met kaasmaken is geen vereiste!
Kosten:
Afhankelijk van het aantal deelnemers ca 25 euro per persoon.
De kosten bestaan uit huur van de locatie, koop van de melk en vergoeding voor Gerhard. Voor culturen, schimmels en stremsel, CACL etc wordt gezorgd.
En natuurlijk neemt iedereen een kaasje mee naar huis!
Snel inschrijven want vol is vol.
Vindt je het te ver weg om op 1 dag te doen, dan kun je eventueel in de directe omgeving overnachten. Overnachtingsadressen heeft Jessy beschikbaar.
Wij kijken er al naar uit om met jullie kaas te gaan maken!
Jouke is nog net niet de nachtjes aan het aftellen....
Agnes, Jessy, Jouke en Vera
Er bestaat op het forum een echte kaasmaakclub met als harde kern Agnes, Jessy, Jouke en Vera. En sinds een paar jaar is ook Jeanette van de partij. Wij maken 1x per jaar een keer gezamenlijk kaas bij Vera in haar keuken. We zijn de ‘Rastdorfse kaasmaakclubdames’. Opzet van die dagen – we hebben 4 weckpannen met 20 liter melk. In elke pan wordt een andere kaas gemaakt. We beginnen de dag met kaas proeven en recepten bekijken, welke kaas gaan we maken die dag? Intussen drinken we koffie - eten een stukje meegebracht lekkers en dan gaan we los.
Melk in de pannen en dan wordt het wat chaotisch…..Er wordt gewarmd, gestremd , geroerd en veel gelachen en gebabbeld. Onderwijl eten we iets van een lunch die de dames gewoon samenstellen uit wat er meegebracht is. Dan gaan we vaatjes vullen, kazen persen, beetje opruimen, veel babbelen en veel lachen.
Het idee is nu om een dergelijke dag te organiseren voor ca 15 kaasmakers verdeeld over 5 pannen a 20 liter melk. De keuken van Vera is absoluut niet groot genoeg voor zo’n club. Maar Jessy heeft een prachtige locatie opgeduikeld:
www.weidevol.nl
En eigenlijk was alleen dat zomaar gemoedelijk en genoeglijk kaasmaken met elkaar niet alles wat we wilden. We wilden een expert erbij hebben. Het blijft gezellig en het blijft een vrolijke ‘bende’ maar wel een bende die onder de hoede en de aandacht staat van Gerhard Hup. Hij zal supervisie hebben over de pannen en daar waar nodig bijsturen De ‘Rastdorfse kaasmaakclubdames’ verlenen hand en span diensten, daar waar gewenst.
Na het maken van de geperste kazen zal gelegenheid zijn om met liefhebbers nog wat schimmelkaasjes te maken. En tussen de bedrijven door zal er plaats zijn om meegebrachte kazen te laten keuren door Gerhard.
Heb je zin in zo’n dag, wil je graag eens iets anders maken dan Goudse, wil je gewoon met 20 kaasmakers samenzijn, beetje babbelen onder het kaasmaken en kun je tegen een beetje georganiseerde chaos? Dan ben je welkom op 3 november a.s.
Vereist:
Goed humeur, beetje flexabiliteit!
Kunnen lachen als er iets niet helemaal loopt als gedacht.
Je brengt iets mee voor bij de koffie /thee /en lunch.
Ervaring met kaasmaken is geen vereiste!
Kosten:
Afhankelijk van het aantal deelnemers ca 25 euro per persoon.
De kosten bestaan uit huur van de locatie, koop van de melk en vergoeding voor Gerhard. Voor culturen, schimmels en stremsel, CACL etc wordt gezorgd.
En natuurlijk neemt iedereen een kaasje mee naar huis!
Snel inschrijven want vol is vol.
Vindt je het te ver weg om op 1 dag te doen, dan kun je eventueel in de directe omgeving overnachten. Overnachtingsadressen heeft Jessy beschikbaar.
Wij kijken er al naar uit om met jullie kaas te gaan maken!
Jouke is nog net niet de nachtjes aan het aftellen....
Agnes, Jessy, Jouke en Vera