Kaasmaakdag met Gerhard Hup!

Hier is de plek om berichten te plaatsen over evenementen of links naar interessante sites.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Waling en Janet
Jonge kaas
Berichten: 124
Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
Contacteer:

#101 Bericht door Waling en Janet » 15-10-2018 21:23

Leuk dat we toch ook nog een 'blauwe' maken.

Wat betreft de kaasmaak spullen (thermometer, soeplepel, iets om mee te roeren, vergiet, kaasdoek en mes) die neem ik mee.

Over de pan heb ik nog een vraag, heb een mooie 10 liter deze gebruik ik op een inductieplaat. Hoe wordt die daar verwarmt, is dat ook inductie dan neem ik deze wel mee, zo niet dan moet iemand anders de pan meenemen.

Waling

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#102 Bericht door Vera » 15-10-2018 22:12

Gaan we even navragen Waling.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#103 Bericht door Vera » 18-10-2018 20:34

Yep, is inductie!
Mogen we op je pan rekenen Waling?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Waling en Janet
Jonge kaas
Berichten: 124
Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
Contacteer:

#104 Bericht door Waling en Janet » 18-10-2018 21:09

Vera, ik neem de pan mee.
Waling

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2198
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#105 Bericht door Jouke » 22-10-2018 20:56

Nog 12 nachtjes slapen!!!

Heeft iedereen alle spullen al klaarstaan???
Ik heb overal lijstjes hangen en liggen, dus ik ga niks vergeten..

Ik neem al mijn kaasspullen mee, en meer. Dan moet het goedkomen!
Afbeelding

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#106 Bericht door Jessy » 23-10-2018 10:35

Wat een happing toch :lol:

Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.


Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet

Mochten er nog meer meewillen, dan graag eventjes melden, mag via pb of via deze groepsbabbel.

Verder neem ik ook al mijn kaasmaakspul mee , de emmers en wat lekkers voor bij het eten.
Say cheese :-)

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#107 Bericht door thex » 23-10-2018 18:37

Zet mij er ook maar bij
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2198
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#108 Bericht door Jouke » 25-10-2018 09:37

.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Nog 9 nachtjes slapen!!!
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#109 Bericht door Vera » 25-10-2018 11:26

Jessy schreef:Wat een happing toch :lol:

Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.


Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1

Mochten er nog meer meewillen, dan graag eventjes melden, mag via pb of via deze groepsbabbel.

.
Nu gaat het hard, he Jouke. :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

CapraNostra
Verse kaas
Berichten: 23
Lid geworden op: 23-08-2018 16:46
Contacteer:

#110 Bericht door CapraNostra » 25-10-2018 21:25

Vera schreef: Verder willen we graag een mand - tas - emmer met streekproducten aanbieden aan Gerhard. Dus een oproep aan jullie allemaal of je daaraan wilt bijdragen. Zo niet even goede vrienden, is geheel vrijwillig.
Blijft nog angstvallig stil rondom de bedankmand, mijn donatie aan de mand:
Peelneutje kruidenbitter uit de Peel

De noeste peelwerkers die vroeger in weer en wind den turf staken en hunnen koude thee
graag afwisselden met nen stevige borrel, hebben ons geïnspireerd om deze kostelijke
drank, die naar kruiden, bitters, anijs, rum en vooral naar méér smaakt te doen herleven.

Inhoud 20 cl.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#111 Bericht door Vera » 25-10-2018 22:05

Nou, ik hou me aanbevolen..... Klinkt goed!

Ach de ervaring leert dat de mand - tas - emmer wel goed gevuld is als het zover is.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

CapraNostra
Verse kaas
Berichten: 23
Lid geworden op: 23-08-2018 16:46
Contacteer:

#112 Bericht door CapraNostra » 25-10-2018 22:33

Vera schreef:Nou, ik hou me aanbevolen..... Klinkt goed!

.
Uhh, afblijven, is voor in de mand voor Gerhard :roll:

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2198
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#113 Bericht door Jouke » 26-10-2018 08:52

CapraNostra schreef:
Vera schreef:Nou, ik hou me aanbevolen..... Klinkt goed!

.
Uhh, afblijven, is voor in de mand voor Gerhard :roll:
Eentje in de mand, eentje voor Vera :wink:

Ik ga volgende week vrijdag even shoppen bij onze specialist in lokale lekkernijen en dan komt het helemaal goed.

En zondag ga ik vast spullen klaarzetten. Het wordt een behoorlijke verhuizing, geloof ik :lol:
Afbeelding

KaasJong
Verse kaas
Berichten: 25
Lid geworden op: 09-05-2018 16:13
Contacteer:

#114 Bericht door KaasJong » 26-10-2018 10:00

Hallo,
ik wil / ga ook mee met de rondleiding.
Natuurlijk neem ik ook wat achterhoeks spul mee voor de mand van Gerard maar wist niet dat we dat moesten melden

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#115 Bericht door Jessy » 26-10-2018 10:35

Aangevuld voor de rondleiding tot nu toe:

Hierbij de lijst van de namen van de mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de rondleiding die om half tien start over dit supermoderne bedrijf.


Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Thex
KaasJong

Leuk dat deze groep ook al vorm krijgt
:lol:

voor wie nog meer mee wil, roept u maar.

Tot heel snel allemaal!
Say cheese :-)

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 894
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#116 Bericht door Knuddefrutje » 26-10-2018 15:56

Hoe zinvol is het dat ik mijn pers meeneem waar 2 mini's onder passen?
T is namelijk zonde als ik met spullen ga zeulen die niet gebruikt worden 😊

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#117 Bericht door thex » 26-10-2018 17:54

Dubbel is nooit weg

Groet Theo1
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#118 Bericht door Vera » 28-10-2018 12:23

Helaas hebben we een afmelding wegens ziekte Anton komt niet.
Nogmaals beterschap Anton.

Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke

Ik ga straks even nakijken wat Anton mee zou brengen en wat we nog missen.

Tja Nienke, ik heb geen idee of je pers overbodig zal zijn. Maar ik vind beter mee verlegen dan om verlegen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

henrike
Verse kaas
Berichten: 6
Lid geworden op: 20-10-2018 21:26
Contacteer:

#119 Bericht door henrike » 28-10-2018 19:51

Ik ben nog niet zo lang lid hier op het forum en ben ook pas net gestart met het maken van kaas.
De eerste kaasjes liggen net op de plank maar ben nu al verslingerd aan het zelf maken. :)

Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om deel te nemen aan deze dag. Kan dat nog? Is er nog plek? Kan ik gelijk persoonlijk kennismaken i.p.v via een berichtje hier :lol:
Ik zou graag de fourme d'ambert maken. Is echt mijn favoriete blauwschimmelkaasje.

Volgens mij kan ik ook nog wel wat spulletjes meenemen.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#120 Bericht door Vera » 28-10-2018 20:55

Ja hoor, gezellig kom er maar bij!

Deelnemers:
1- Corrie
2- Reza
3- Nienke
4- Willem???
5 Annemieke
6- Theo1
7 - Waling
8 - Janet
9/10 Dimitri en vrouw
11-Henriette
12-Theo2
13 Marieke
14 Bert
15 Kees (Kaas jong)
16 Vriend van Annemieke
17 Henrike
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2198
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#121 Bericht door Jouke » 28-10-2018 21:14

henrike schreef:Ik ben nog niet zo lang lid hier op het forum en ben ook pas net gestart met het maken van kaas.
De eerste kaasjes liggen net op de plank maar ben nu al verslingerd aan het zelf maken. :)

Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om deel te nemen aan deze dag. Kan dat nog? Is er nog plek? Kan ik gelijk persoonlijk kennismaken i.p.v via een berichtje hier :lol:
Ik zou graag de fourme d'ambert maken. Is echt mijn favoriete blauwschimmelkaasje.

Volgens mij kan ik ook nog wel wat spulletjes meenemen.
Hartstikke leuk! Welkom!
Het wordt evht een heel leuke en leerzame dag!

Nog 6 nachtjes slapen!!
Afbeelding

henrike
Verse kaas
Berichten: 6
Lid geworden op: 20-10-2018 21:26
Contacteer:

#122 Bericht door henrike » 28-10-2018 22:07

Leuk, Gezellig! Ik kijk er erg naar uit....

Ik kan meenemen:
- 2 emmers van 25 liter
- 2 jerrycans van 20 liter
- pan van 10 liter
- grote soeplepel
- 2 x grote vergiet
- een spatelmes
- lange roerspatel
- paar meter kaasdoek
- digitale thermometer

Ik heb alleen geen camembertvorm en geen kaasmatjes.
Waar kan ik die het beste kopen?

Ik kan ook eventueel nog 2 dubbel kookplaatjes meenemen.
Zal ik ook voor de broodjes zorgen? Zijn jullie grote eters? :?
Ik bak ook nog wel wat lekkers voor bij de koffie :lol:

Zijn er nog liefhebbers van honing?
Ik verkoop potjes natuurzuivere honing van onze eigen bijen.
(Neem zoiezo een potje mee voor in de mand van Gerard :wink:)

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#123 Bericht door Jessy » 29-10-2018 18:57

Hoi Henrieke,

Leuk dat je ook komt, gezellig! Kom je ook mee met de rondleiding die om 9.30 begint over het supermoderne bedrijf Weidevol?

Hieronder de lijst van de rondleiding deelnemers:

Knuddefrutje
Capra Nostra
Annie en vriend
Waling en Janet
Theo1
Kaas jong

Verder hieronder de globale planning voor deze dag:
>> Tijdsverloop,
>> 9.30-10.15 inloop rondleiding koffie ed .
>> 10.15-10.30 melk ophalen en dan pannen aanzetten om te warmen.
>> 10.30-11.00 korte uitleg van Gerard , wat gaan we maken
>> 11.00-13.30 kaasmaken
>>
>> In de pers zetten
>> Hapje eten en hier ook het kaasproefmoment aan vast maken.
>>
>> Kazen draaien en pekelinstructies meegeven.
>>
>> Rond 15.30 zou het dan afgelopen kunnen zijn.

Nog een paar nachtjes, tot zaterdag allemaal.

:lol:
Say cheese :-)

oibobo
Verse kaas
Berichten: 7
Lid geworden op: 31-10-2017 15:31
Contacteer:

#124 Bericht door oibobo » 29-10-2018 19:33

Hallo,

Ik wil ook graag met de rondleiding meedoen.

Ik neem naast de elektrische weck-pan ook 1 mee op inductie.
(dus 2 pannen elk 30 liter of zo)
Ook neem ik een pH meter mee, voor zomaar eens kijken hoe of wat.
Verder het standaardlijstje materiaal.
Mag mij wel bij de schimmel neerzetten.

Ook zal ik brood en fruit meenemen, (tenzij anders gewenst uiteraard)
+ wat voor het mandje.

ZIN IN!!

@VERA : heb je toevallig ook nog van die mini maatlepel setjes??

Groeten,
Bert

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6162
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#125 Bericht door Vera » 29-10-2018 19:46

Neem alles mee wat je wilt Henrike, we kijken wel wat we kunnen gebruiken.
Pan hoeft niet, Waling brent een 10 liter pan mee. Kookplaatjes ook niet, we hebben de beschikking over een keuken.

Broodjes is ok, geen idee of er grote eters bij zijn.

Camembertvormen kun je bij Brouwmarkt kopen.
Matjes is wat lastiger, ik zou niet weten waar je die in NL kunt kopen.

Oproep1: is er misschien iemand die twee matjes van ca 12 x 12 cm over heeft? Of iets wat daarvoor dienst kan doen? Ik heb die maat wel liggen, maar niet overvloedig. Dus als die gebruikt moeten worden wil ik ze later wel graag terug.

Oproep 2, wie van jullie heeft Kadova vormen?
Henriette brengt 36 450 gram Kadova vormpjes mee. Maar het is handig om wat extra gelijke vormen achter de hand te hebben als we erg veel opbrengst hebben.
Dat voorkomt paniek. Eventueel kilovormen van Kadova.

Dan blauwschimmels - ik heb een paar weken terug Fourme d'Ambert gemaakt, maar met een wat simpeler recept. Heb vandaag geproefd en de kaas is lekker (hoewel wel erg zout, dus dat moet worden aangepast). Mag ik dat versimpelde recept nemen? Het recept zoals dat op het forum staat vond ik wat bewerkelijk.

Ik ga morgen inventariseren voor wat betreft eten en drinken.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten