Pagina 7 van 8

Geplaatst: 31-10-2018 22:01
door oibobo
Vera schreef:Stiekum meelezen he Friemeltje! Ok Ali ik ga daar ook eens snuffelen. Heb je een linkje?
Ik had ook direkt na het berichtje van Vera gekeken naar Ali, maar gezien de tijd die het soms duurt wou ik het eerst via Vera.

Nu dus in China besteld.

2 setjes ( 2 groter en 2 kleiner ) incl verzenden ongeveer een tientje.
Let wel op dat je niet teveel in 1 keer besteld ivm invoer/douane etc.
Beter 2 of 3 losse bestellingen dan.
Ook verzenden liever via China airline of zoiets. Niet die hier in NL bekend zijn. Ook ivm de kosten. Het duurt dan allemaal wel wat langer maar ja.

De links:
1: https://www.aliexpress.com/item/6-pcs-s ... 72583.html

Specificaties:
Materiaal: roestvrij staal
Capaciteit: 0.63 ml, 1.25 ml, 2.5 ml, 5 ml, 7.5 ml, 15 ml
Pakket omvat:
6 * maatlepels


2: https://www.aliexpress.com/item/5pcs-Du ... 52784.html
Specificatie
Product Naam: Meten scoop
Materiaal: Roestvrij staal
Capaciteit: drop, smidgen, pinch, dash, tad
Pakket Inbegrepen:
5 stks * Meten scoop

Geplaatst: 31-10-2018 22:18
door CapraNostra
Vera schreef: Wij vroegen ons ook af, wie van de deelnemers neemt kaas mee ter beoordeling?
We gaan dat een beetje verspreid over de dag doen, maar eigenlijk is een indicatie van het aantal kazen wel handig.

Jouke Butterkäse
Vera blauwschimmel
Reza, jouw topper mag niet ontbreken, daar was Michel heel lovend over!

.
Als het mag zou ik er graag 2 meebrengen ter beoordeling,
1 een goudse boeren geiten kaas
2 zachte geitenkaas in gekruide olie

Geplaatst: 31-10-2018 22:20
door Vera
Reza schreef: Wat ik wel heb, is die "abdijkaas" die Jouke lekker vond. Is van dezelfde batch, maar dan een kilo versie. Ondertussen 10 weken oud. Korst is alleen niet geweldig gelukt. Zal ik daar een stuk van meenemen?
Doen Reza!

En breng gerust je lepelsetjes mee, daar zal vast belangstelling voor zijn.

Geplaatst: 01-11-2018 10:14
door Jouke
Ja doen, Reza! Lekker!

En heel leuk om een andere korst te zien dan "gewoon" een natuurkorst of een coating.

Geplaatst: 01-11-2018 10:34
door Friemeltje
2 setjes ( 2 groter en 2 kleiner ) incl verzenden ongeveer een tientje.
Let wel op dat je niet teveel in 1 keer besteld ivm invoer/douane etc.
Beter 2 of 3 losse bestellingen dan.
Je mag niet boven de 22,- incl transport kosten komen.
Zit een grote maar aan....je mag voor 1 miljoen bestellen tegelijk mocht je dat willen, alleen zorg er voor dat het elke keer van een andere winkel is.

Zo kun je meerdere items van 1 winkel kopen wat ze in 1 zending doen, dan moet je opletten!

Geplaatst: 01-11-2018 12:35
door Jessy
Wat een drukte hier :-)

Ik neem een goudse met walnoten mee.

Tot aanstaande zaterdag allemaal!

Geplaatst: 01-11-2018 17:46
door Vera
Jouke Butterkäse en foute Gruyere
Vera te zoute blauwschimmel
Reza 'Abdijkaas' met een niet zo mooie korst - we gaan lekker!
Theo 2 -goudse boeren geiten kaas en zachte geitenkaas in gekruide olie
Jessy Goudse met walnoot

Geplaatst: 01-11-2018 18:49
door Jessy
Om de mooie lijst compleet te maken mag achter mijn walnoot wel staan dat de pekel waarschijnlijk niet meer goed was.. :wink:

Nog twee nachtjes slapen!

Geplaatst: 01-11-2018 19:05
door Jouke
Hahaha! Ik hoop dat er ook kaas meekomt die te eten is!
We zijn een lekker voorbeeld zo voor de beginnende kaasmakers...

(Mijn butterkase is naar verwachting goed hoor!)

Geplaatst: 01-11-2018 20:07
door Vera
Jouke Butterkäse en foute Gruyere
Vera te zoute blauwschimmel
Jessy Goudse met walnoot, maar misschien was de pekel niet meer goed.....
Reza 'Abdijkaas' met een niet zo mooie korst - we gaan lekker!
Theo 2 -goudse boeren geiten kaas en zachte geitenkaas in gekruide olie

Kom maar op met jullie foute kazen.....

kaasmaakdag

Geplaatst: 02-11-2018 12:51
door Henriette
Hallo,

Ik heb ook nog wel wat foute kazen in de kelder liggen!
een mislukte aspergekaas bijvoorbeeld of een bikkelharde zure naturel.
Maar ik neem ook iets mee dat goed eetbaar is, hoor!
Ik ga zo m'n auto inpakken!

groetjes en tot morgen!!

Geplaatst: 02-11-2018 16:13
door Jouke
Nog 1 nachtje slapen!!!!!

Tot morgen allemaal!

Geplaatst: 02-11-2018 17:53
door Vera
Ik heb alles ingeladen, gelukkig heb ik een grote auto....
Morgen alleen nog de culturen inpakken en de kaas.
Goede reis en doe allemaal voorzichtig!
Tot morgen. :D

tijd

Geplaatst: 02-11-2018 18:38
door Henriette
Hallo,
Hoelaat moeten we er eigenlijk zijn?
Ben t ff kwijt

re tijd

Geplaatst: 02-11-2018 18:45
door Henriette
ik geef mezelf al antwoord na heel veel,berichtjes te hebben doorgelezen;

9.30 uur begint de rondleiding.

ik probeer er dan ook te zijn.

groetjes en tot morgen allemaal!!

Geplaatst: 02-11-2018 18:46
door Knuddefrutje
Hoi!
Ik heb nog een droog stukje gemberkaas en een droog stukje piccadillo in te brengen.
Gek, alles wat ik vanaf mei gemaakt heb is droog....
Ondanks dat ik sinds november 17 alles volgens de "nieuwe methode" gemaakt heb.
Ik begrijp er echt niks van....
Hopelijk leren we morgen weer een hoop bij ☺

Geplaatst: 02-11-2018 21:04
door Annie
Mag ik ook nog een rauw melkse goudse inbrengen met een slechte korst? Past wel bij het rijtje denk ik:) ik weet niet of het nog nodig is maar ik heb ook nog wel pond vormpjes.

Geplaatst: 03-11-2018 06:58
door Jessy
Hier nogmaals het adres

Tot straks bij Weidevol:
Oppen Swolle 23, 8064 PZ Zwartsluis


Goede reis allemaal

Geplaatst: 03-11-2018 13:31
door Friemeltje
Veel plezier, keep us updated!

Geplaatst: 03-11-2018 17:55
door KaasJong
Hier het resultaat van het Jarlsberg team.
WE hebbne ons door de tegenslagen heengewerkt en veel lol gehad.
Allemaal bedankt voor de lueke, gezellige en leerzame dag.
Speciaal teammembers Jessy en Waning!!
Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 03-11-2018 18:23
door thex
Team Gruyere

De moeilijkste uitdaging volgens Gerard. Verse melk, geen nitraat, en een poefje Lusozyme. Alles thermo and mesofiel uitgevoerd.
Afbeelding

Vanwege de succesvolle administratie van tijden en stappen en de perfecte controle op de temperatuur handhaving kwam het team in aanmerking voor een extra masterclass snijden en roeren.

Afbeelding

Speciale aandacht voor de initiele snijgrootte en ontwikkeling van de wrongel gedurende een martelend lange roerperiode.

Afbeelding

En dan zinkt de kaas op succesvolle wijze.


Afbeelding


We zijn met gegroeide spierballen en 2 ponds kaasjes pp naar huis gegaan voor de belangrijke rijping.

Dank aan Gerard in het bijzonder en aan de organisatie. Erg leuke dag gehad en een goede leermeester.

Geplaatst: 03-11-2018 20:34
door Vera
O leuk de eerste foto's. Martelend lang roeren, spierballen en het Jarlsbergteam!!

Ik wil langs deze weg de 'kaasmaakdames' bedanken voor de leuke verrassingsmand alvast voor mijn verjaardag morgen! Wat een leuke en lekkere dingetjes zaten daarin. Handen zijn in de creme gezet en die is lekker, poezen zijn nu moe van het spelen met de leuke bal met een veer. Straks bij de thee nemen we een bonbon en bij de borrel later op de avond een handje nootjes. Heel lief van jullie!

Geplaatst: 03-11-2018 21:45
door Friemeltje
Hey!!

Dat ziet er leuk uit :D
Ik (ben nog steeds) op afstand mee aan het doen, met mijn test brie en goudse :)

Wat zijn de uitslagen van de "verkeerde" kaasjes?
Foto's misschien er van?

Geplaatst: 04-11-2018 10:10
door Vera
Gisteravond ontving ik van Gerhard deze mail.

Beste Vera,



Mede namens mijn vrouw hartelijk dank voor de bloemen en de mooie, goed gevulde mand. Breng die dank a.u.b. ook over aan de groep.

En ook de complimenten aan jou en je team voor het organiseren van deze succesvolle dag.



Hartelijke groet,



Gerhard Hup

Geplaatst: 04-11-2018 11:53
door Jessy
Hierbij de link voor een korte impressie van de gezellige dag van gisteren.

https://youtu.be/P2cN0zKcQfs

Met vr gr
Jessy