Pagina 2 van 3

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 13-08-2019 10:53
door Jouke
Dit begint er al als een leuk clubje uit te zien!!!

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 21-08-2019 07:04
door Jouke
Het is alweer een weekje stil hier.
Zijn er nog meer mensen die graag zouden willen komen en het nog niet doorgegeven hebben?
We hebben ondertussen ook weer aardig wat nieuwe leden mogen verwelkomen en dit zou ook voor hen een uitgelezen mogelijkheid zijn om kennis te maken met kaasmaken en om ervaringen uit te wisselen en al je vragen te stellen.

Wees niet verlegen! Meld je gewoon gezellig aan!

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 21-08-2019 13:01
door Jessy
Hoi Vera en de rest,

Ik heb een poosje geleden mijn beschikbaarheid ook ingevuld! Heb er zin in, wordt vast weer leuk en leerzaam en gezellig om elkaar ( weer) te zien!

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 22-08-2019 09:12
door FriemeItje
Is er al meer info beschikbaar?

bv, hoe laat begint het?
Welke 6 kazen worden er gemaakt?

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 22-08-2019 09:42
door Vera
Nope, nog geen aanvangstijd.
Wat betreft de kazen: branden jullie eens los, wat staat er op jullie verlanglijstje?

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 09:21
door Agnes
De 26e kan mijn vriendin Conny ook mee komen. Echt een beginner :D :D

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 09:26
door Anton
Ik weet niet welke ervaring de aangemelde kaasmakers hebben maar is het een idee om met een beginnersgroepje en een gevorderden groepje kaas te maken?

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 11:46
door FriemeItje
Anton schreef:
23-08-2019 09:26
Ik weet niet welke ervaring de aangemelde kaasmakers hebben maar is het een idee om met een beginnersgroepje en een gevorderden groepje kaas te maken?
Het is juist goed om de beginners te mixen met gevorderden, zo leer je super veel in een korte tijd.
Ik was zelf een mega beginner en was wat aan het aanrommelen, vervolgens een samen kaas maken gedaan, vervolgens zijn er behoorlijk wat problemen opgelost en uitleg gegeven over het hoe en waarom, vervolgens is kaas maken een stuk duidelijker

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 12:30
door Anton
Mee eens, ik was niet duidelijk genoeg. Ik bedoelde een gemengd groepje die een makkelijk te maken kaas maakt en een groepje die de wat moeilijker, bewerkelijker, kaas maakt. Ik denk dat men snel afhaakt als de basis niet goed is voor wat betreft het kaas maken.

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 20:15
door Vera
Anton, ik snap je gedachtengang. We zijn dit aan het overwegen of het in de dag past.
26 oktober
Friemeltje
Janice
Anton
Robert 2410
Thex
Jos
Conny

2 november
Corrie
Friemeltje
Janice
Lily
Anton
Robert 2410
Thex
Jos

7 om 8......

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 20:30
door Vera
Even inventariseren....
Kunnen de mensen die ingeschreven hebben kort hun 'ervaring' met het kaasmaken weergeven. Welke kazen heb je gemaakt, hoe vaak ca. en wil je graag ook een andere kaas maken dan je tot op heden deed? Of wil je de kaas die je tot op heden maakte vervolmaken?

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 23-08-2019 21:06
door FriemeItje
Vera schreef:
23-08-2019 20:15
Anton, ik snap je gedachtengang. We zijn dit aan het overwegen of het in de dag past.
26 oktober
Friemeltje
Janice
Anton
Robert 2410
Thex
Jos
Conny

2 november
Corrie
Lily
Anton
Robert 2410
Thex
Jos

7 om 8......
7 om 6, zo klopt het wat beter :)

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 14:44
door lily
Hoi maak goudse van Nils Camembert en de blauwe schimmel van veenhuizen en feta en proosdij
zou graag ook een portsalut of zo maken en een butterkase

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 15:31
door thex
Ik sluit me bij Lily aan, een Port Salut en een buttercase.

En hoe voorkom ik dat miujn Port Salut barst/wegloopt (wat ik al eens gehad heb, smaak was wel goed).

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 16:40
door Anton
Ik heb tot nu toe goudse uit het boek van Nils en de butterkäse gemaakt. Ook nog een Port Salut geprobeerd maar was geen succes.
Dus een Port Salut en een willekeurig ander kaasje wat mij betreft.

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 18:33
door Vera
Toen ik las Port Salut was mijn eerste gedachte dat dat erg leuk zou zijn maar..... er zit een maar aan deze kaas. Die wordt nl. heel lang geperst. Dat wordt dus lastig omdat we ter plekke zullen persen en we er geen nachtwerk van zullen maken.
We kunnen wel naar een alternatief kijken natuurlijk. Dus wel een gewassen korst kaas. De raderen draaien al. :roll:

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 20:12
door Jouke
Misschien jouw Autumn Leaf cheese, Vera??

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 24-08-2019 22:10
door Vera
Daar had ik nog niet aan gedacht. Ik ging eerder richting Abdijkaas van Reza. Maar zou het dan wel erg leuk vinden als Reza erbij kon zijn. Ik ga hem polsen. Want zijn kaas is echt beter dan die van mij (eigenlijk de lekkerste kaas die ik ooit van een forumlid geproefd heb...). :lol:

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 25-08-2019 09:13
door FriemeItje
Goudse met een smaak combo ala Vera!?
Abdijkaas van Reza! <- hij moet nu gewoon komen :P
Blue Stilton voor port (met gelijk een oktober/november kaas van de maand, stop er wat anders in dan port...?)
Gruyère
ButterKäse <- met een twist (kruiden of iets dergelijks)

Brie/camembert zal bij de beginners wel leuk zijn.

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 25-08-2019 13:03
door Anton
Ik heb zojuist het stukje over de Abdijkaas van Reza gelezen en het lijkt mij erg leuk om die te maken op de kaasmaakdag.

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 27-08-2019 07:59
door Jouke
Vera schreef:
24-08-2019 22:10
Daar had ik nog niet aan gedacht. Ik ging eerder richting Abdijkaas van Reza. Maar zou het dan wel erg leuk vinden als Reza erbij kon zijn. Ik ga hem polsen. Want zijn kaas is echt beter dan die van mij (eigenlijk de lekkerste kaas die ik ooit van een forumlid geproefd heb...). :lol:
Ja, daar heb je wel gelijk in. Ik vind hem ook geweldig!
(En zijn kaas ook :-) HAHAHA!)

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 29-08-2019 23:07
door Anna73
Ik kan beide dagen. Lijkt me echt super!!

Ans (Anna)

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 30-08-2019 12:09
door michel92
Hoi

Ook ik zou mee willen gaan , door werk kan ik alleen 2 november mee.

groet Michel

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 02-09-2019 13:43
door Anna73
Dag Vera,

Weet je al wanneer je de knoop gaat doorhakken van de datum? Misschien handig om niet te lang meer mee te wachten, ik neem aan dat er ook nog eea georganiseerd moet worden voor die tijd? Kan ik ergens mee helpen?

Ik hoor het graag!

Vr gr Ans

Re: 2e Kaasmaakdag met Gerhard Hup

Geplaatst: 03-09-2019 18:51
door Vera
Kris begrijp ik nu goed dat jullie 2 november er toch niet bij zijn?
Zodra ik duidelijkheid heb over de aantallen mensen per datum kunnen we inderdaad een knoop door gaan hakken Ans. En wat dingetjes gaan plannen.
Leuk trouwens dat je er graag bij wilt zijn en Michel ook!