Ik ben nu in het westen (Voorhout) 3 dagen voor mijn werk en moet normaal gesproken in hotel maar bezoek dan altijd familie en slaap bij mijn broer en schoonzus. Neem uiteraard altijd wat mee en in dit geval kaas en frambozen gin( Home Made).
De blauwschimmel ( mooie blauw geaderd) was echt te lekker. De witschimmel was op het randje van te ver, maar broer vond het boeren brie ( is gewoon heel rijpe brie) en ook heel erg lekker, had ook Goudse Italiaanse kruiden, Goudse knoflook en gewone goudse. Dus we hebben genoten van de schimmels, kaasjes en gin tonic.
Grtz Robert
Napraten over de kaasmaakdag bij Henriette - 2 nov 2019 - Nu met foto's
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Napraten over de kaasmaakdag bij Henriette - 2 nov 2019 - Nu met foto's
Leuk, leuk, leuk Robert!
Verklaar je nader Frambozen Gin - Frambozen op gin gezet? Laten rijpen en dan afzeven? Klinkt lekker in ieder geval.
Verklaar je nader Frambozen Gin - Frambozen op gin gezet? Laten rijpen en dan afzeven? Klinkt lekker in ieder geval.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Napraten over de kaasmaakdag bij Henriette - 2 nov 2019 - Nu met foto's
Klinkt als een heerlijk avondje. Wat leuk dat de kaasjes zo in de smaak vielen!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Napraten over de kaasmaakdag bij Henriette - 2 nov 2019 - Nu met foto's
Ik heb afgelopen vrijdag samen met Vera het abdijkaasje aangesneden.
Hij zag er mooi uit, korst een beetje geo, mooie kleine gaatjes van binnen. Hij rook niet heel sterk, maar wel aangenaam.
Ik vond hem zelf helaas verder niet bijzonder goed geslaagd. Hij was wat rubberig van structuur. De smaak liet daardoor duidelijk te wensen over. En ik vond de korst heel muf (dat kan aan de rijping gelegen hebben natuurlijk)
Heeft iemand anders de abdij al aangesneden en hoe waren daar de bevindingen van?
Hij zag er mooi uit, korst een beetje geo, mooie kleine gaatjes van binnen. Hij rook niet heel sterk, maar wel aangenaam.
Ik vond hem zelf helaas verder niet bijzonder goed geslaagd. Hij was wat rubberig van structuur. De smaak liet daardoor duidelijk te wensen over. En ik vond de korst heel muf (dat kan aan de rijping gelegen hebben natuurlijk)
Heeft iemand anders de abdij al aangesneden en hoe waren daar de bevindingen van?
Re: Napraten over de kaasmaakdag bij Henriette - 2 nov 2019 - Nu met foto's
Met de kerst de laatste stukje blauw en wit opgepeuzeld van de kaasmaakdag. Hoop dat een ieder goed door de kerstdagen is gekomen. En dat we maar weer volop kaas mogen maken met zijn allen.
Gr. Robert
Gr. Robert
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten