Meeting voorjaar op de Veluwe??
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Bijeenkomst 3 mei
Nou, Gerda, bij mij goed aangekomen, hoor. Daarstraks nog gecheckt. Geen hobbels op dit moment (te voorzien) voor zaterdag 3 mei. Dus ik blijf lekker op de lijst en steek een kaars op dat de hobbels echt weg blijven.
By the way mijn naam is gewoon Willem. Franck is m'n achternaam.
Graag tot 3/5
By the way mijn naam is gewoon Willem. Franck is m'n achternaam.
Graag tot 3/5
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
3 Mei kaasmeeting op de Veluwe bij kaasboerderij Hoekelum.
http://www.hoekelum.nl/home
Het programma ziet er als volgt uit:
10:00/10:30 aankomst Hoekelum, kennismaken met alle leden onder genot van koffie.
11:30 Kaasproeverij van de leden. Ieder die wil kan 1 of 2 kaasjes meenemen die we dan elkaar kunnen laten proeven, de kaasmaker van Hoekelum gaat deze testen, proeven keuren en natuurlijk keuren de andere leden mee.
13:00 Lunch en kletsen
14:00 Workshop tot 16:30 Tijdens de workshop is er een pauze met koffie/thee die zit bij de prijs van de workshop in.
16:30 Napraten, kofferbak verkoop en bestellingen uitwisselen.
De kosten voor de workshop zijn €14,25 de boeren lunch €15,30 de koffie of thee bij aankomst € 2,20.
Gezamenlijke kosten dan P.P €31,75.
Willen jullie € 31,75 in en enveloppe voorzien van je naam aan mij geven bij aankomst. Ik heb afgesproken dat we die kosten direct bij aankomst betalen. Anders gaat er te veel tijd zitten in het apart afrekenen en voor de Firm. Hoekelem is het erg tijdrovend.
Monica en Marlies kunnen het verschuldigde totaal bedrag van jullie personen in een enveloppe doen.
De eindlijst van alle deelnemers:
VERA MET LUNCH Wink
Elke-met lunch
Herman-met lunch
PJ-met lunch
Unclero - met lunch
3 Monica's - 1 met lunch
Gerda-met lunch
2x Raf met lunch
Remco - met lunch
Willem-Frank met lunch
Petra -met lunch
2x Marlies - met lunch
Marc - met lunch
----------------------------
17 personen. 14 personen lunch
http://www.hoekelum.nl/home
Het programma ziet er als volgt uit:
10:00/10:30 aankomst Hoekelum, kennismaken met alle leden onder genot van koffie.
11:30 Kaasproeverij van de leden. Ieder die wil kan 1 of 2 kaasjes meenemen die we dan elkaar kunnen laten proeven, de kaasmaker van Hoekelum gaat deze testen, proeven keuren en natuurlijk keuren de andere leden mee.
13:00 Lunch en kletsen
14:00 Workshop tot 16:30 Tijdens de workshop is er een pauze met koffie/thee die zit bij de prijs van de workshop in.
16:30 Napraten, kofferbak verkoop en bestellingen uitwisselen.
De kosten voor de workshop zijn €14,25 de boeren lunch €15,30 de koffie of thee bij aankomst € 2,20.
Gezamenlijke kosten dan P.P €31,75.
Willen jullie € 31,75 in en enveloppe voorzien van je naam aan mij geven bij aankomst. Ik heb afgesproken dat we die kosten direct bij aankomst betalen. Anders gaat er te veel tijd zitten in het apart afrekenen en voor de Firm. Hoekelem is het erg tijdrovend.
Monica en Marlies kunnen het verschuldigde totaal bedrag van jullie personen in een enveloppe doen.
De eindlijst van alle deelnemers:
VERA MET LUNCH Wink
Elke-met lunch
Herman-met lunch
PJ-met lunch
Unclero - met lunch
3 Monica's - 1 met lunch
Gerda-met lunch
2x Raf met lunch
Remco - met lunch
Willem-Frank met lunch
Petra -met lunch
2x Marlies - met lunch
Marc - met lunch
----------------------------
17 personen. 14 personen lunch
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik heb er ook zin in..... 7 Uur richting Gerda en dan op weg naar Bennekom.
Elke, naamplaatjes zijn niet nodig, Gerda is de kwek en ik ben die statige middelbare dame.....
Ik kan me geen voorstelling van jullie maken daarom vind ik het zo leuk jullie allemaal te gaan zien.
Ow, dat is een goeie Remco, contant geld.....Morgen zien te regelen.
Geen nood, als je kaas niet goed is laat je ze lekker thuis of in de container.
Ik weet niet wat ik aan kaas mee ga nemen, in ieder geval de tomaat basilicum, met het risico dat hij erg flauw is want die is met de hand gezouten. En misschien een maasdammertje, nog wel heel erg jong - drie weken oud en nog niet opgebold. Ik ga er vrijdag eentje opensnijden om te kijken hoe ze er van binnen uitzien en hoe het smaakt. Is dat niks heb ik nog een kleine Goudse met sambal liggen. Of heel misschien maak ik morgen mijn parmezaan (gemaakt 9 oktober 2013) open. Het is een kleintje (weegt nog maar krap 700 gram) dus het lijkt mij dat dat best kan? Keiharde sproetenkaas.
Wat brengt de rest van de deelnemers aan kaas mee?
Elke, naamplaatjes zijn niet nodig, Gerda is de kwek en ik ben die statige middelbare dame.....
Ik kan me geen voorstelling van jullie maken daarom vind ik het zo leuk jullie allemaal te gaan zien.
Ow, dat is een goeie Remco, contant geld.....Morgen zien te regelen.
Geen nood, als je kaas niet goed is laat je ze lekker thuis of in de container.
Ik weet niet wat ik aan kaas mee ga nemen, in ieder geval de tomaat basilicum, met het risico dat hij erg flauw is want die is met de hand gezouten. En misschien een maasdammertje, nog wel heel erg jong - drie weken oud en nog niet opgebold. Ik ga er vrijdag eentje opensnijden om te kijken hoe ze er van binnen uitzien en hoe het smaakt. Is dat niks heb ik nog een kleine Goudse met sambal liggen. Of heel misschien maak ik morgen mijn parmezaan (gemaakt 9 oktober 2013) open. Het is een kleintje (weegt nog maar krap 700 gram) dus het lijkt mij dat dat best kan? Keiharde sproetenkaas.
Wat brengt de rest van de deelnemers aan kaas mee?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
ho Raf , dat zou tof zijn , misschien kunnen we 's avonds dan een tripje gaan fietsen om de kaas te laten zakken :D maar misschien kan ik daar ook wel een fiets huren / lenen, dan moeten jullie niet de moeite ervoor doen om een extra fiets mee te nemen
Vera, ik weet het nog niet , in elk geval, mijn gehavende cheddar ( zieter niet uit !! al stukken afgesneden , stukjes met schimmel uitgehold, 5 keer op nieuw gecoat, maar ik wil graag de smaak eens laten beoordelen want voor mij smaakt hij niet echt naar cheddar, iets te zurig denk ik
en verder heb ik eigenlijk niets, ja, nog kaas van 15 april, maar das nog te jong
toen we terug kwamen van vakantie is een deel van mijn kaas mee gegaan met vrienden, ze hebben nog een deel liggen , misschien dat ik daar nog iets van meeneem
die parmezan wil ik wel eens proeven Vera !
hahah ik kijk er echt naar uit , voor mij is het een dikke 2 u rijden dus ik vertrek hier rond 08.00
Vera, ik weet het nog niet , in elk geval, mijn gehavende cheddar ( zieter niet uit !! al stukken afgesneden , stukjes met schimmel uitgehold, 5 keer op nieuw gecoat, maar ik wil graag de smaak eens laten beoordelen want voor mij smaakt hij niet echt naar cheddar, iets te zurig denk ik
en verder heb ik eigenlijk niets, ja, nog kaas van 15 april, maar das nog te jong
toen we terug kwamen van vakantie is een deel van mijn kaas mee gegaan met vrienden, ze hebben nog een deel liggen , misschien dat ik daar nog iets van meeneem
die parmezan wil ik wel eens proeven Vera !
hahah ik kijk er echt naar uit , voor mij is het een dikke 2 u rijden dus ik vertrek hier rond 08.00
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Hahaha ooo wat ben jij bijdehand!Ladage schreef:Nou ik heb er zin in. Al 11,75 apart gelegd, hoef ik alleen nog maar 20 euro te pinnen.
Vrees alleen dat ik behalve de centjes weinig mee te nemen heb :(
De castello's kunnen vanuit de koelkast rechtstreeks de prullenbak in vrees ik vanwege verkeerde schimmeltjes.
De Camembertjes voelen nog als een baksteen.
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo kan Gerda twee extra stukjes meenemen haha.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Ik weet het nog niet!
Ben net terug van een late dienst, morgen 1e mei dus vrij allemaal hier. dat betekend een drankje op tafel en een heerlijk stukje kaas, we genieten van de chili kaas, dacht er blijft wel een halve over maar manlief vind hem zalig dus ben bang dat die zaterdag op is.
Dan heb ik nog een parmezaan net als Vera van september, een proosdij van september, een aantal gras die wel kunnen, mijn peperkorst en een oude kruidnagel. ........... En die Brie maar die moet eigenlijk tot 12 mei blijven liggen.....tja dilemma.
Ben net terug van een late dienst, morgen 1e mei dus vrij allemaal hier. dat betekend een drankje op tafel en een heerlijk stukje kaas, we genieten van de chili kaas, dacht er blijft wel een halve over maar manlief vind hem zalig dus ben bang dat die zaterdag op is.
Dan heb ik nog een parmezaan net als Vera van september, een proosdij van september, een aantal gras die wel kunnen, mijn peperkorst en een oude kruidnagel. ........... En die Brie maar die moet eigenlijk tot 12 mei blijven liggen.....tja dilemma.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Gerda, je weet mijn voorkeur!
PJ die van februari! Knap dat je hem zolang hebt kunnen bewaren.
Elke, ik ga je teleurstellen, de Parmezaan gaat niet mee naar de meeting. Wel een Maasdammer van 4 weken oud, want die is geweldig lekker! Zo'n lekkere kaas heb ik nog niet eerder gemaakt.....
Maar weet je, ik stuur je wel een stuk van mijn Parmezaan als ik die open gemaakt heb en eetbaar is..... Omdat jij het bent.
En breng jij je Cheddar mee, mijn moeder zei altijd als iets er niet lekker uitzag: 'waar het heen gaat is het donker'.
PJ die van februari! Knap dat je hem zolang hebt kunnen bewaren.
Elke, ik ga je teleurstellen, de Parmezaan gaat niet mee naar de meeting. Wel een Maasdammer van 4 weken oud, want die is geweldig lekker! Zo'n lekkere kaas heb ik nog niet eerder gemaakt.....
Maar weet je, ik stuur je wel een stuk van mijn Parmezaan als ik die open gemaakt heb en eetbaar is..... Omdat jij het bent.
En breng jij je Cheddar mee, mijn moeder zei altijd als iets er niet lekker uitzag: 'waar het heen gaat is het donker'.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
daarnet in de rapte een graskaasje van 15 april aangesneden , best lekker, ga het ook meenemen :) is wel maar een kleintje van 500 g, dus we zullen moeten verdelen
is gemaakt volgens mijn "minimaal werk aan de kaas methode" :D dus 30 min stremmen, niet zo lang roeren en rijpen, enzo,...
dus voor de liefhebbers, morgen proeven :lol:
is gemaakt volgens mijn "minimaal werk aan de kaas methode" :D dus 30 min stremmen, niet zo lang roeren en rijpen, enzo,...
dus voor de liefhebbers, morgen proeven :lol:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Je leert het wel! :lol:Gerda schreef:verder niets want na 5 zware diensten waarvan de laatste twee late was het lichaam aan rust toe.
Doe ik hoor Elke, geen probleem.
Ik breng ook twee kleintjes mee, moet genoeg zijn toch.
Realiseerde me net wel dat deze kleine wat groter is dan het kaasje dat ik gisteren aansneed, misschien is de smaak minder? We gaan het proeven morgen.
Ik ben wel benieuwd naar het hele recept van je snelklaar kaas Elke..... Daar ben ik ook van.
Ga je dat hier wel neerzetten als het smakelijk is?
Hier staat alles ingepakt, batterijen van de camera zijn opgeladen, ik ben er klaar voor......
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Na een drukke dag ,huis van onze tante leeghalen, thuis de meegenomen zaken opgeruimd. De paarden staan op stal ik zit aan de koffie en ga zo even de aftekenlijst maken, de spullen die ik mee wil nemen inpakken en mijn kaas uit zoeken.
Er ligt een brie op het aanrecht, vanavond testen. Een graskaasje is opgepoetst en ik denk dat ik inderdaad dat pepertje mee ga nemen Vera.
Ik heb 3 dozen eieren klaar staan kosten 1,50 per doos, mocht iemand lege eierkartons hebben graag, ik heb over de 120 eieren maar te weinig eierdozen. Mocht er meer interesse in onze eitjes zijn meld dat vanavond nog even dan neem ik meer mee.
Treurige mededeling voor de mensen die bij Leidinger hebben besteld , het is vanuit Frankrijk vandaag pas afgestuurd, ik zal het dus naar jullie door moeten sturen. Of brengen (Vera)
Raf ook jouw thermostaat komt later die word naar je toegestuurd als hij binnen is.
Er ligt een brie op het aanrecht, vanavond testen. Een graskaasje is opgepoetst en ik denk dat ik inderdaad dat pepertje mee ga nemen Vera.
Ik heb 3 dozen eieren klaar staan kosten 1,50 per doos, mocht iemand lege eierkartons hebben graag, ik heb over de 120 eieren maar te weinig eierdozen. Mocht er meer interesse in onze eitjes zijn meld dat vanavond nog even dan neem ik meer mee.
Treurige mededeling voor de mensen die bij Leidinger hebben besteld , het is vanuit Frankrijk vandaag pas afgestuurd, ik zal het dus naar jullie door moeten sturen. Of brengen (Vera)
Raf ook jouw thermostaat komt later die word naar je toegestuurd als hij binnen is.
-
- Verse kaas
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
- Contacteer:
Ik heb hier nog iets dat op een Colby lijkt, misschien neem ik er hier een van mee.
En in een hoekje van de kaasgrot vond ik nog iets wat eind november begon als een in bier gerijpte Cheddar. :shock:
(ik had tot maandag een hele stapel van die eierdozen, maar een vriendin van me heeft sindskort eierleggende kippen, de rest is een bekend verhaal ;) )
En in een hoekje van de kaasgrot vond ik nog iets wat eind november begon als een in bier gerijpte Cheddar. :shock:
Als fanatieke eiereter heb ik wel oren naar een doosje. Ik neem een eigen kartonnetje mee.Gerda schreef:Ik heb 3 dozen eieren klaar staan kosten 1,50 per doos, mocht iemand lege eierkartons hebben graag, ik heb over de 120 eieren maar te weinig eierdozen. Mocht er meer interesse in onze eitjes zijn meld dat vanavond nog even dan neem ik meer mee.
(ik had tot maandag een hele stapel van die eierdozen, maar een vriendin van me heeft sindskort eierleggende kippen, de rest is een bekend verhaal ;) )
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten