Kaasje van de meeting

Hier is de plek om berichten te plaatsen over evenementen of links naar interessante sites.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
woeco

Kaasje van de meeting

#1 Bericht door woeco » 26-11-2014 13:31

Vanmiddag het kaasje van de meeting geproefd. Erg lekker. Wel nog heeeel jong. In het begin ruik je een klein zuurtje. Maar je proefd hem niet
Afbeelding

Zo wil ik er wel veeeelll meer maken
Gr, Jacqueline

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 26-11-2014 14:55

Fijn dat hij lekker is Jacqueline.

Toch blijf ik het een beetje vreemd vinden dat het commentaar op de meegebrachte kazen bij vrijwel iedereen was dat er langer nageroerd moet worden. Bij de Workshop hebben we maar een kwartier nageroerd en dat levert ook goede kaas op?

Hier blijft hij dicht tot de kerst.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

woeco

#3 Bericht door woeco » 26-11-2014 17:02

We hebben met kouder water gespoeld , dus meer waswater en volgens mij een half uur geroerd.
Ben benieuwd als ik mijn eigen kaasjes proef die op die wijze zijn gemaakt 😄

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#4 Bericht door Gerda » 26-11-2014 17:12

Vera schreef:Fijn dat hij lekker is Jacqueline.

Toch blijf ik het een beetje vreemd vinden dat het commentaar op de meegebrachte kazen bij vrijwel iedereen was dat er langer nageroerd moet worden. Bij de Workshop hebben we maar een kwartier nageroerd en dat levert ook goede kaas op?

Hier blijft hij dicht tot de kerst.....
Ik heb dat ook wel een beetje Vera al klinkt het wel redelijk.

Als Jacqueline al meld dat ze wel een zuurtje ruikt vraag ik me dat weer af.
Ik heb de tijd helemaal niet bijgehouden hoe lang we geroerd hebben, te druk met foto's maken.
Ik heb alleen mijn kanttekening bij het water van 50 graden. Betekend veel waswater.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#5 Bericht door Vera » 26-11-2014 19:44

PJ vroeg hoelang we nu geroerd hadden en dat was een kwartier.

Ja die hoeveelheid waswater die je nodig hebt omdat de temperatuur ervan lager is dan gebruikelijk daar struikelde ik al eerder over. Als gemeld wordt in de workshop dat je niet teveel waswater moet gebruiken omdat dat de smaak van de kaas niet ten goede komt. Ik heb dat goed in mijn oren geknoopt omdat ik eigenlijk altijd net zoveel water toevoegde als ik wei afgetapt had.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#6 Bericht door Elke » 27-11-2014 17:04

ik ook vera, maar ik was altijd met water van 55 ° en eigenlijk heb ik niet echt zuurtjes in mijn kaas

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#7 Bericht door Gerda » 27-11-2014 19:00

Het vele waswater zou zorgen voor een vlakke smaak Elke, maar de goudse die ik van jou toen mee had was heerlijk romig.
Nu gaf die jongen wel aan dat met de kleine hoeveelheden ze die lage temp aanhouden, anders doen zij ook eerst heet 62 tweede 67 graden.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#8 Bericht door Gerda » 07-12-2014 19:19

Vandaag het kaasje van de meeting aangesneden, wat een lekkere kaas!!
Jong, romig. 6 weken oud nu. Zet me weer aan het denken met dat waswater, de temperatuur.

Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

woeco

#9 Bericht door woeco » 08-12-2014 12:30

Hier zijn er nu 2 op. Echt lekker. De andere 2 laten we iets ouder worden om de smaak te vergelijken

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten