Hallo allemaal,
Vraagje: heeft iemand een recept om zelf amandelspijs te maken?
Aangezien ik hier de beste amandelen kan krijgen rechtstreeks van de fabriek heb ik na 10.000 recepten op internet er 1 uitgepikt en dat was zachtjes gezegd niet lekker zeg maar gerust niet te eten!
Recept was
200 gram amandelen
200 gram poedersuiker
Rasp citroen
1 ei
Het is zo hard als steen geworden en verschrikkelijk taai.
Dus als iemand een recept heeft dat wel lekkere amandelspijs op levert heel graag.
:D
Recept amandelspijs?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Misschien zo hard geworden door de poedersuiker?
Ik maak amandelspijs zo:
175 gr (geblancheerde en) gepelde amandelen
175 gr suiker
1 ei
1/2 citroen, schil geraspt
1 theelepel citroensap
2 eetlepels water
Wel minstens een week wachten tot je het gaat gebruiken, in de koelkast bewaren.
Ik maak amandelspijs zo:
175 gr (geblancheerde en) gepelde amandelen
175 gr suiker
1 ei
1/2 citroen, schil geraspt
1 theelepel citroensap
2 eetlepels water
Wel minstens een week wachten tot je het gaat gebruiken, in de koelkast bewaren.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
350 gram blanke amandelen
275 gram fijne kristal suiker
100 gram eidooier
75 gram gekonfijte citroenschil
3 gram zout
+-75 gram gekookte witte bonen + eidooier toevoegen naar behoefte totdat juiste comsistentie is bereikt (witte bonen zorgen voor de samenhang/smeugheid)
beetje laat maar voor volgend jaar dan maar!
275 gram fijne kristal suiker
100 gram eidooier
75 gram gekonfijte citroenschil
3 gram zout
+-75 gram gekookte witte bonen + eidooier toevoegen naar behoefte totdat juiste comsistentie is bereikt (witte bonen zorgen voor de samenhang/smeugheid)
beetje laat maar voor volgend jaar dan maar!
200 gram blanke amandelen
200 gram kristalsuiker
rasp van de schil van 1 citroen (citroen eerst afspoelen!)
1 eiwit, licht opgeklopt
amandelen 2 tot 3 min onder de grill, met keukenmes fijnhakken,
samen met de suiker en de citroenrasp fijnmalen in keukenmachine,
eiwit toevoegen en mengen tot een homogene massa
inpakken in vershoudfolie, minimaal een uur in de koelkast leggen
ik maak het zelf meestal een dag van te voren voor de smaakontwikkeling
i.p.v. citroen is rum (essence) of vanillemerg ook erg lekker
Amandelspijs (50 gram) samen met 2 eetlepels goede olijfolie door het cakebeslag maakt een eenvoudige cake extra lekker
200 gram kristalsuiker
rasp van de schil van 1 citroen (citroen eerst afspoelen!)
1 eiwit, licht opgeklopt
amandelen 2 tot 3 min onder de grill, met keukenmes fijnhakken,
samen met de suiker en de citroenrasp fijnmalen in keukenmachine,
eiwit toevoegen en mengen tot een homogene massa
inpakken in vershoudfolie, minimaal een uur in de koelkast leggen
ik maak het zelf meestal een dag van te voren voor de smaakontwikkeling
i.p.v. citroen is rum (essence) of vanillemerg ook erg lekker
Amandelspijs (50 gram) samen met 2 eetlepels goede olijfolie door het cakebeslag maakt een eenvoudige cake extra lekker
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten