Recept amandelspijs?

Hier kunnen producten worden geplaatst die niet direct onder al bestaande rubrieken vallen (zoals worstjes?)
Plaats reactie
Bericht
Auteur
España

Recept amandelspijs?

#1 Bericht door España » 11-11-2014 14:07

Hallo allemaal,

Vraagje: heeft iemand een recept om zelf amandelspijs te maken?
Aangezien ik hier de beste amandelen kan krijgen rechtstreeks van de fabriek heb ik na 10.000 recepten op internet er 1 uitgepikt en dat was zachtjes gezegd niet lekker zeg maar gerust niet te eten!
Recept was
200 gram amandelen
200 gram poedersuiker
Rasp citroen
1 ei
Het is zo hard als steen geworden en verschrikkelijk taai.
Dus als iemand een recept heeft dat wel lekkere amandelspijs op levert heel graag.
:D

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 11-11-2014 16:01

Misschien zo hard geworden door de poedersuiker?

Ik maak amandelspijs zo:


175 gr (geblancheerde en) gepelde amandelen
175 gr suiker
1 ei
1/2 citroen, schil geraspt
1 theelepel citroensap
2 eetlepels water

Wel minstens een week wachten tot je het gaat gebruiken, in de koelkast bewaren.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

España

#3 Bericht door España » 11-11-2014 18:12

Dankjewel Vera ik ga ermee aan de slag!

lebaronne

#4 Bericht door lebaronne » 01-01-2015 15:40

350 gram blanke amandelen
275 gram fijne kristal suiker
100 gram eidooier
75 gram gekonfijte citroenschil
3 gram zout


+-75 gram gekookte witte bonen + eidooier toevoegen naar behoefte totdat juiste comsistentie is bereikt (witte bonen zorgen voor de samenhang/smeugheid)

beetje laat maar voor volgend jaar dan maar!

hovenees

#5 Bericht door hovenees » 03-02-2015 20:36

200 gram blanke amandelen
200 gram kristalsuiker
rasp van de schil van 1 citroen (citroen eerst afspoelen!)
1 eiwit, licht opgeklopt

amandelen 2 tot 3 min onder de grill, met keukenmes fijnhakken,
samen met de suiker en de citroenrasp fijnmalen in keukenmachine,
eiwit toevoegen en mengen tot een homogene massa

inpakken in vershoudfolie, minimaal een uur in de koelkast leggen
ik maak het zelf meestal een dag van te voren voor de smaakontwikkeling

i.p.v. citroen is rum (essence) of vanillemerg ook erg lekker

Amandelspijs (50 gram) samen met 2 eetlepels goede olijfolie door het cakebeslag maakt een eenvoudige cake extra lekker

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten