worsten

Hier kunnen producten worden geplaatst die niet direct onder al bestaande rubrieken vallen (zoals worstjes?)
Bericht
Auteur
Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#26 Bericht door Elke » 06-02-2015 08:28

De venkels zien er goed uit , beginnen ook aardig in te drogen , de arbeidersworst is een ander geval, die is nog steeds heel zacht en helemaal niet gedroogd, ik twijfel of we die binnen een week ook effectief gaan proeven :shock:

Het hammetje hangt te hangen, en begint wel te verdrogen :lol:

Jorieke
Belegen kaas
Berichten: 256
Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
Contacteer:

#27 Bericht door Jorieke » 16-02-2015 13:29

Zo rond de 28e wil ik weer lekker wat worsten maken. In die week daarvoor brengen we namelijk weer een varken naar de slager.

Ik hoor het wel, als er iemand mee wil komen doen :)

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#28 Bericht door Elke » 16-02-2015 18:15

Jorieke, heb jij die arbeiders worsten al gegeten ?

De varkens groeien als kool , ik schat ze ondertussen al iets van een 40 kg !

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#29 Bericht door Gerda » 16-02-2015 18:27

Jorieke schreef:Zo rond de 28e wil ik weer lekker wat worsten maken. In die week daarvoor brengen we namelijk weer een varken naar de slager.

Ik hoor het wel, als er iemand mee wil komen doen :)
Jammer dat is net mijn werkweekeinde, de 1e verhuis ik naar een nieuwe etage dus ook geen tijd moet dan eerst 4 dagen daar aan de bak :(
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Jorieke
Belegen kaas
Berichten: 256
Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
Contacteer:

#30 Bericht door Jorieke » 16-02-2015 18:29

Elke, ik heb die worst nog niet gegeten nee. Volgens mij moet hij nog wel langer hangen en drogen.

Je biggen wegen al 40 kilo? :shock: Dat zou wel heel zwaar zijn :D Voer je ze elke dag kaas?

Jammer Gerda!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#31 Bericht door Vera » 16-02-2015 18:44

Ik kan wel, hoeft niet perse in het weekend, ik kan ook door de week.
Het lijkt me erg leuk om een keer te zien - doen.
Wordt voor mij geen nieuwe hobby hoor, manlief eet geen vlees en ik maar heel minimaal.... :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jorieke
Belegen kaas
Berichten: 256
Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
Contacteer:

#32 Bericht door Jorieke » 18-02-2015 16:40

Door de week is ook goed, als er dan meer mensen kunnen? Vanaf donderdag dan, want dan hebben we het varken pas weer terug van de slager :)

Jorieke
Belegen kaas
Berichten: 256
Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
Contacteer:

#33 Bericht door Jorieke » 23-02-2015 13:48

Donderdag, vrijdag, of zaterdag dus. Maar er komen de komende maanden nog wel meer worst-dagen hoor, dus we kunnen ook wat anders plannen.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#34 Bericht door Vera » 26-02-2015 10:58

Ach jee Jorieke had je berichtje helemaal niet gezien. Helaas gaat het me nu niet lukken. Ik wacht een volgende keer af. Jij veel plezier met het worstmaken!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#35 Bericht door Elke » 04-06-2015 18:10

Wie was dat alweer dat ook gefermenteerde worsten en salami enzo maakt ?
PJ ? En wie nog ? erik ?

Posten jullie jullie receptjes eens ?

Merci !

Jorieke, die arbeidersworst, hangt hier nog steeds in de worstengrot, hebben jullie die uiteindelijk geproefd ?

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#36 Bericht door Elke » 12-09-2015 09:22

Hoi allemaal,

4 oktober volg ik een workshop van " kop tot staart " van " meneer wateetons"

Bezoek aan een varkensbedrijf , half varken uitsnijden en daarna verwerken en opsmullen

Als er nog mensen graag mee gaan, kijk,even op de site van meneer wateetons voor alle info

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#37 Bericht door johnshadows » 12-09-2015 12:36

Eland jacht in Zweden?
Cool! :D
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#38 Bericht door Elke » 12-09-2015 13:51

Ja cool he, maar monenteel een beetje te duur :D

lazlo92

#39 Bericht door lazlo92 » 04-10-2015 17:30

Zien er heerlijk uit die worstjes, waar laat je die drogen? Moet dat in een zelfde omgeving als de kaas (wij hebben de kaas in de kelder) en als het in de kelder moet kan het dan wel bij de kaas of trekt de smaak dan in de kaas?

(Ik woon jammer genoeg niet in de buurt maar misschien dat mijn moeder en ik wel een keer worst willen maken als dat nog mogelijk is?)

Zelf draaien we ook regelmatig zelf gehakt en hebben ook een worst mondstuk erbij maar daar zijn we nog niet verder gegaan dan braadworst.

pj
Jong belegen kaas
Berichten: 238
Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
Contacteer:

#40 Bericht door pj » 04-10-2015 18:33

Elke schreef:Hoi allemaal,

4 oktober volg ik een workshop van " kop tot staart " van " meneer wateetons"
Hoe was de workshop? Foto's?
Pieter-Jan

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#41 Bericht door Elke » 06-10-2015 08:51

Zondag een hele dag workshop gehad in de buurt van Amsterdam.

Erg leuk dagje geworden ,veel geleerd, lekker gegeten en weer veel nieuwe fijne mensen ontmoet.

' s morgens in de auto gestapt en 2 u en half later aangekomen bij de varkensboerderij die het halve varken zou leveren . De varkens worden daar op stro gehouden en krijgen niets van antibiotica of andere troep, ze houden het ras pietron, een roos vleesvarkens met zwarte vlekken
De varkens worden geslacht als ze ong. 100 kilo wegen , en dan hou je een dikke 90 kilo vlees over ( op karkas )

Na de uitleg over de varkens , op naar "bourgondineren ", waar de workshop doorging.
Een slager heeft het halve varken uitgebeend en versneden ( en ik maar leren ! ) en daarna hebben wij het verwerkt.
We hebben oa paté, mortadella, zuur vlees, bloedworst , venkelworst, gebraad, snitchels, .... gemaakt ,
( ik zat in het bloedworstteam :) )

op de BQ gelegd en ' s avonds lekker opgegeten, tegen 22u ben ik weer huiswaarts vertrokken

En nu maar hopen dat ik er iets van bak als ik volgende week zelf aan de slag moet !

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#42 Bericht door Gerda » 06-10-2015 09:11

Klinkt interessant Elke ( en bloederig!)

Ik ben benieuwd naar je activiteiten met jullie eigen spek en lap.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#43 Bericht door Elke » 06-10-2015 10:13

Afbeelding

spek en lap

Afbeelding

Afbeelding

de varkens die we versneden hebben
allez , hun broertje ........
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

enkele sfeerbeelden

meer info via de site van meneer wateetons en de faceboekpagina van meneer

dirkvv

#44 Bericht door dirkvv » 13-02-2016 23:59

Onlangs workshop "droge worst" gevolgd bij meneer wateetons. Zeker het ritje Dilbeek-Amsterdam meer dan waard. Topkerel !
https://picasaweb.google.com/1120950327 ... vN_9yrzcEA

Siegfried

#45 Bericht door Siegfried » 15-02-2016 13:24

Geweldig ! Dat staat voor dat jaar ook nog op het programma. Hespen en vis staat hier regelmatig op de weekend todo-lijst, maar worst, dat moet dit jaar zeker eens passeren !

-)

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#46 Bericht door Gerda » 15-02-2016 16:01

Hier ook maar ik ga gezellig naar Jorieke, voorlopig alleen maar druk met de laatste loodjes voor de opleiding.....
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast