4 t/m 6 maart 2016 Kaasforum Weekend Vlieland
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
;) snel bedje in dan. ;)
Misschien de boeken eerst eens oplijsten? Als we allemaal dezelfde meebrengen is dat ook teveel van het goede. Zoveel mogelijk verschillende boeken is toch wel het belangrijkste, dan kan iedereen alles eens inkijken.
Zijn er nog verdere dingen afgesproken voor het eten zaterdagavond? Zelf koken of eten halen?
Voor de Lipase liefhebbers, vrijdagavond bestel ik alles in de VS. Dus niet te lang meer twijfelen als je er ook wenst.
Moet nu kaasjes gaan draaien.
Fijne 16de nacht allemaal.
Misschien de boeken eerst eens oplijsten? Als we allemaal dezelfde meebrengen is dat ook teveel van het goede. Zoveel mogelijk verschillende boeken is toch wel het belangrijkste, dan kan iedereen alles eens inkijken.
Zijn er nog verdere dingen afgesproken voor het eten zaterdagavond? Zelf koken of eten halen?
Voor de Lipase liefhebbers, vrijdagavond bestel ik alles in de VS. Dus niet te lang meer twijfelen als je er ook wenst.
Moet nu kaasjes gaan draaien.
Fijne 16de nacht allemaal.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Even inventariseren:
Jeannette - Artisan Cheesmaking
Vera - Mastering Artisan Cheesemaking -Artisan Cheesemaking - Keep Calm make Cheese en Cheesemaking at home.
Ruud: Artisan cheesemaking at home besteld. Verder heb ik Zelf kaas maken (T. Smith), Zelf zuivel maken (Jac. Lambrechts) en Kaas uit het hart (Jos van Riet).
Hoe groot zijn jouw vormen Ruud?
Ik heb 2 grote - 11 cm en 6 kleintjes - 7 cm
Dacht dat Nils ook 2 grote had?
Dan zijn we al een eind op weg.
Wachten jullie met bestellen tot na Vlieland lijkt mij.
Siegfried, ik stuur je even een PB over het eten.
Nils moet je nog informeren bij Jan Craens of de culturen voldoende op voorraad zijn?
Culturen:
Bestelling Proosdijculturen:
Ruud 1x thermofiel 1x mesofiel.
Berrie - 1x thermofiel 1x mesofiel
Dirkv - 1x thermofiel
Vera - 1x thermofiel
Inne - 1x thermofiel - 1x mesofiel
Jeannette - 1x thermofiel - 1x mesofiel
Jeannette - Artisan Cheesmaking
Vera - Mastering Artisan Cheesemaking -Artisan Cheesemaking - Keep Calm make Cheese en Cheesemaking at home.
Ruud: Artisan cheesemaking at home besteld. Verder heb ik Zelf kaas maken (T. Smith), Zelf zuivel maken (Jac. Lambrechts) en Kaas uit het hart (Jos van Riet).
Hoe groot zijn jouw vormen Ruud?
Ik heb 2 grote - 11 cm en 6 kleintjes - 7 cm
Dacht dat Nils ook 2 grote had?
Dan zijn we al een eind op weg.
Wachten jullie met bestellen tot na Vlieland lijkt mij.
Siegfried, ik stuur je even een PB over het eten.
Nils moet je nog informeren bij Jan Craens of de culturen voldoende op voorraad zijn?
Culturen:
Bestelling Proosdijculturen:
Ruud 1x thermofiel 1x mesofiel.
Berrie - 1x thermofiel 1x mesofiel
Dirkv - 1x thermofiel
Vera - 1x thermofiel
Inne - 1x thermofiel - 1x mesofiel
Jeannette - 1x thermofiel - 1x mesofiel
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 17-11-2015 17:58
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Ik heb twee kilo vormen en twee 2,5 kg vormen, maar die zijn niet echt handig in dit geval. Als we iedereen een kaasje mee naar huis willen geven dan hebben we wat pondsvormpjes nodig, of per duo een kilo vorm. Liever pondsvormen want die hoeven wat minder lang in de pekel.
zelf kaas maken van T smit heb ik ook, scheelt weer mee slepen
Ik ga volgende week vrijdag naar veenhuizen. ik zal de bestelling morgen doorgeven.
zelf kaas maken van T smit heb ik ook, scheelt weer mee slepen
Ik ga volgende week vrijdag naar veenhuizen. ik zal de bestelling morgen doorgeven.
Het kort af, het kort af, ... .
Voor het eten zaterdagavond staat er risotto op het menu. Graag aangeven wie mee eet; zo kunnen we de inkopen beter plannen. Samen gezellig kokkerellen in de veel te kleine keuken. Het zal lachen worden, denk ik.
Voor de allergenen en intoleranten, hier de ingrediënten. Er werd gekozen voor zowel vlees en vis klaar te maken, dan heb je de keuze. Vegie is uiteraard ook mogelijk met risotto. Als je allergisch bent, geef gerust een seintje, dan zoeken we een alternatief.
De risotto:
rijst of tarwe, paddenstoelen, oude kaas, ui
Groenten:
kool, gebakken sla, worteltjes, ... en wat er nog te grabbelen valt op Vlieland. En neen, we graaien Nils voorraadje zeewier niet mee uit zijn bunker.
Vlees, vis:
Plaatselijk verkrijgbare vis, schaal en schelpdieren.
kip.
Voila, stuur maar door wie zaterdagavond mee eet. Een extra portie om mee te nemen, kan altijd worden voorzien. ;)
Fijn weekend alvast !
Siegfried
Voor het eten zaterdagavond staat er risotto op het menu. Graag aangeven wie mee eet; zo kunnen we de inkopen beter plannen. Samen gezellig kokkerellen in de veel te kleine keuken. Het zal lachen worden, denk ik.
Voor de allergenen en intoleranten, hier de ingrediënten. Er werd gekozen voor zowel vlees en vis klaar te maken, dan heb je de keuze. Vegie is uiteraard ook mogelijk met risotto. Als je allergisch bent, geef gerust een seintje, dan zoeken we een alternatief.
De risotto:
rijst of tarwe, paddenstoelen, oude kaas, ui
Groenten:
kool, gebakken sla, worteltjes, ... en wat er nog te grabbelen valt op Vlieland. En neen, we graaien Nils voorraadje zeewier niet mee uit zijn bunker.
Vlees, vis:
Plaatselijk verkrijgbare vis, schaal en schelpdieren.
kip.
Voila, stuur maar door wie zaterdagavond mee eet. Een extra portie om mee te nemen, kan altijd worden voorzien. ;)
Fijn weekend alvast !
Siegfried
Goed menu!Siegfried schreef:Het kort af, het kort af, ... .
Voor het eten zaterdagavond staat er risotto op het menu. Graag aangeven wie mee eet; zo kunnen we de inkopen beter plannen. Samen gezellig kokkerellen in de veel te kleine keuken. Het zal lachen worden, denk ik.
Voor de allergenen en intoleranten, hier de ingrediënten. Er werd gekozen voor zowel vlees en vis klaar te maken, dan heb je de keuze. Vegie is uiteraard ook mogelijk met risotto. Als je allergisch bent, geef gerust een seintje, dan zoeken we een alternatief.
De risotto:
rijst of tarwe, paddenstoelen, oude kaas, ui
Groenten:
kool, gebakken sla, worteltjes, ... en wat er nog te grabbelen valt op Vlieland. En neen, we graaien Nils voorraadje zeewier niet mee uit zijn bunker.
Vlees, vis:
Plaatselijk verkrijgbare vis, schaal en schelpdieren.
kip.
Voila, stuur maar door wie zaterdagavond mee eet. Een extra portie om mee te nemen, kan altijd worden voorzien. ;)
Fijn weekend alvast !
Siegfried
Wij (Joop/Rix/Max/Sjoerd) eten alles maar doe maar 2x vlees en 2x vis. Pindas zijn voor Sjoerd een probleem maar die zie ik er niet bij staan. Sporen van pinda is geen probleem, alleen als hij satesaus gaat eten.
Prettig weekend
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wat is een Nilske Ruud?Ruud schreef:Als ik vandaag een Nilske maak van 500 gram, is ie dan eetbaar over 2 weken?
Zaterdagavond eten - even voor de duidelijkheid - we maken zowel vlees als vis dus je kunt ter plekke beslissen.
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zaterdagavond eten - even voor de duidelijkheid - we maken zowel vlees als vis dus je kunt ter plekke beslissen.
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf :D
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf :D
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 17-11-2015 17:58
- Contacteer:
Ook ik eet graag alle maaltijden mee! Bij de risotto ga ik voor vis.
Ik heb ook nog een ouderwets boekje, uit 1982, daar maakte ik mijn eerste geitenkaasjes uit: 'Zelf zuivelen', van Nancy Eekhof-Stork.
Ik neem twee x 1 ponds vormen mee.
De salade die ik voor vrijdag maak zal vooral bestaan uit groente plus waarschijnlijk pasta, geen vlees. (En, euh, géén kaas!)
Ik heb ook nog een ouderwets boekje, uit 1982, daar maakte ik mijn eerste geitenkaasjes uit: 'Zelf zuivelen', van Nancy Eekhof-Stork.
Ik neem twee x 1 ponds vormen mee.
De salade die ik voor vrijdag maak zal vooral bestaan uit groente plus waarschijnlijk pasta, geen vlees. (En, euh, géén kaas!)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zaterdagavond eten - even voor de duidelijkheid - we maken zowel vlees als vis dus je kunt ter plekke beslissen.
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf
Jeannette
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf
Jeannette
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zaterdagavond eten - even voor de duidelijkheid - we maken zowel vlees als vis dus je kunt ter plekke beslissen.
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf
Jeannette
Janet
Waling
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Siegfried
Carine
Joop
Rix
Max
Sjoerd
Marjolijne
Herman
Vera
Marleen
Raf
Jeannette
Janet
Waling
Misschien is het handiger als degenen die geen pondsvormen hebben dit even melden?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Beste Deelnemers
Ook het zaterdag avond programma is rond.
Ik heb Niek Strous bereid gevonden om iets te vertellen over verschillende soorten wijn. Niek is manager van hotel/restaurant De Wadden, met hem doe ik wekelijks een kaas & wijn proeverij. Hij gaat ons verschillende soorten wijn laten proeven en vertellen waar hij op let bij het uitzoeken van een wijn bij een bepaalde soort kaas. Hij wil vindt het leuk om dit te doen met jullie eigen kaas.
Zoals eerder al aangegeven verdelen we de kaas "keuring" over twee avonden. De tweede avond wordt er dus een wijn uitgekozen bij één van jullie ingebrachte kazen. We keuren de kaas en Niek zal een wijn bij uitzoeken die we erbij gaan proeven. Daarvoor neemt hij een groot assortiment aan wijn mee.
Om een beetje een inschatting te kunnen maken wat hij mee moet brengen wil hij graag alvast een indicatie hebben waar hij op kan rekenen. (jong/oud/schimmel/soort/etc.)
Nu snap ik dat jullie elkaar graag willen verrassen. Stuur mij even een pb wat voor kaas je op de zaterdag avond wil inbrengen + een korte omschrijving. Dan heeft Niek een beetje een idee wat hem wachten staat en welke wijnen hij hiervoor gaat inkopen. (Niek doet dit trouwens tegen onkosten) Graag PB voor a.s. vrijdag, dan kan hij evt het weekend nog wijn bestellen)
Ook het zaterdag avond programma is rond.
Ik heb Niek Strous bereid gevonden om iets te vertellen over verschillende soorten wijn. Niek is manager van hotel/restaurant De Wadden, met hem doe ik wekelijks een kaas & wijn proeverij. Hij gaat ons verschillende soorten wijn laten proeven en vertellen waar hij op let bij het uitzoeken van een wijn bij een bepaalde soort kaas. Hij wil vindt het leuk om dit te doen met jullie eigen kaas.
Zoals eerder al aangegeven verdelen we de kaas "keuring" over twee avonden. De tweede avond wordt er dus een wijn uitgekozen bij één van jullie ingebrachte kazen. We keuren de kaas en Niek zal een wijn bij uitzoeken die we erbij gaan proeven. Daarvoor neemt hij een groot assortiment aan wijn mee.
Om een beetje een inschatting te kunnen maken wat hij mee moet brengen wil hij graag alvast een indicatie hebben waar hij op kan rekenen. (jong/oud/schimmel/soort/etc.)
Nu snap ik dat jullie elkaar graag willen verrassen. Stuur mij even een pb wat voor kaas je op de zaterdag avond wil inbrengen + een korte omschrijving. Dan heeft Niek een beetje een idee wat hem wachten staat en welke wijnen hij hiervoor gaat inkopen. (Niek doet dit trouwens tegen onkosten) Graag PB voor a.s. vrijdag, dan kan hij evt het weekend nog wijn bestellen)
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten