Start van een nieuwe Wijn
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Start van een nieuwe Wijn
Vanmorgen de druiven afgehaald, het blad is bijna weg dus de druiven hangen vrij voor de vogels, dat wilden we niet laten gebeuren, dus ondanks de kater van het feest aan de gang.
De oogst 11 liter most, staat te rijpen nu in de keuken.
word vervolgt.....
De oogst 11 liter most, staat te rijpen nu in de keuken.
word vervolgt.....
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Eigenlijk kan deze druif van zich rijpen, zit genoeg suiker in, maar volgens de geleerden 12 uur laten staan en dan gaat de starter erbij, gewoon een gist van brouwland want dit is de tweede keer dus helemaal thuis in het wijnmaken zijn we nog niet, humor John we weten niet eens meer welke soort druif we hier hebben staan, maar die boskoop kan wel eens kloppen, struikjes uit Nederland bij de intratuin meegenomen, voor de helft van het geld in de november maand. geeft een kleine zoete druif, veel pit dus niet echt lekker om zo te eten.
Levert wel een echte rode wijn op, en van de Nederlandse word wel gezegd dat ze een meer rose wijn opleveren.
Vorig jaar hadden we een hele mooie donkerrode heldere wijn, was in augustus op zijn best. Helaas had Ron de eerste 6 al vanaf juni getest, dus bleef er maar een over voor augustus, dat gaan we dit jaar wat anders doen.
Levert wel een echte rode wijn op, en van de Nederlandse word wel gezegd dat ze een meer rose wijn opleveren.
Vorig jaar hadden we een hele mooie donkerrode heldere wijn, was in augustus op zijn best. Helaas had Ron de eerste 6 al vanaf juni getest, dus bleef er maar een over voor augustus, dat gaan we dit jaar wat anders doen.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Wat Herman en Vera toch allemaal kennen...Gerda schreef:...volgens de geleerden 12 uur laten staan en dan gaat de starter erbij,
Inderdaad een goeie!Gerda schreef:...humor John we weten niet eens meer welke soort druif we hier hebben staan
Tjonge dat wachten valt blijkbaar toch moeilijk.Gerda schreef:...een hele mooie donkerrode heldere wijn, was in augustus op zijn best. Helaas had Ron de eerste 6 al vanaf juni getest, dus bleef er maar een over voor augustus, dat gaan we dit jaar wat anders doen.
Brouw ik bier in het voorjaar, drinken we dat tegen de winter.
Maar ik heb wel een goeie stock staan om uit te kiezen (van het jaar daarvoor)
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
John je smilies zijn geweldig!!
Maar ik weet nada van wijnmaken, wel van wijn drinken.... Rood is mijn kleur niet, heb alleen kennis van wit en droog.
10 Juli was er inderdaad al geproefd van de wijn.
Is je opbrengst hetzelfde of groter dan vorig jaar Gerda?
Wij hadden een luttele 3 kilo druiven. Goed voor 4 potten gelei. Gaan ook nieuwe druivenstokken kopen, dit soort is niks.
Maar ik weet nada van wijnmaken, wel van wijn drinken.... Rood is mijn kleur niet, heb alleen kennis van wit en droog.
10 Juli was er inderdaad al geproefd van de wijn.
Is je opbrengst hetzelfde of groter dan vorig jaar Gerda?
Wij hadden een luttele 3 kilo druiven. Goed voor 4 potten gelei. Gaan ook nieuwe druivenstokken kopen, dit soort is niks.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Veel witte wijn wordt ook van rode druiven gemaakt. Kwestie van persen en direct de schillen er uit zeven. Is wel bewerkelijk maar het kan goed worden gedaan. Is na mindere zomers zeker voor de glorie van Boskoop een alternatief omdat dan de schil nog wel eens flink zuur kan blijven.
Je bent trouwens laat met oogsten, ik heb alles al op :). Hier gewoon als consumptiedruif gebruikt, maar ik denk er over om hem te gaan vervangen door een Rondo of Regent. Zie hier .
Je bent trouwens laat met oogsten, ik heb alles al op :). Hier gewoon als consumptiedruif gebruikt, maar ik denk er over om hem te gaan vervangen door een Rondo of Regent. Zie hier .
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Geweldig filmpje John, al voegen wij geen water toe en word de Oegelse eerst bepaald voor we suiker toevoegen. Alle steeltjes gaan ervan af om geen bitter in de wijn te krijgen, veel werk maar dan heb je wat zegt men.johnshadows schreef:http://www.een.be/programmas/dagelijkse ... t-hageland
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Afgelopen vrijdag pas gebotteld wegens tijdgebrek.
Maar geen spijt van, hij smaakt nu al goed, heb zelfs een slokje geprobeerd.
6,5 fles de halve is zaterdag met de visite op gegaan. Goedgekeurd! Een mooie volle, licht zoete wijn. Was hij vorig jaar wrang deze helemaal niet, terwijl we er nu veel minder aan hebben gedaan. Maar een keer overgehefeldt. En veel minder suiker toegevoegd.
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
wij zijn gestart met pruimenwijn, we hadden zoveel pruimen dat erik een damme-jeannetje heeft gevuld, nu nog wachten op de gist ( wordt normaal vandaag geleverd ) en dan hop laten gisten !
wij gebruiken portogist voor fruitwijn, geeft meestal lekkere wijn
wat gebruiken jullie om fruitwijnen te laten gisten, dames en heren ?
wij gebruiken portogist voor fruitwijn, geeft meestal lekkere wijn
wat gebruiken jullie om fruitwijnen te laten gisten, dames en heren ?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
Momenteel ook pruimen in de vergisting.
Ik gebruik champagnegist.
http://www.brouwland.com/nl/onze-produc ... -ov9XIu_To
Ik gebruik champagnegist.
http://www.brouwland.com/nl/onze-produc ... -ov9XIu_To
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
sorry
hoi Gerda,
Lees nu pas je toppic
whawhawha
ben gewoon te druk bezig met mijn eigen topic
We wachten af!
mvg
michel
Lees nu pas je toppic
whawhawha
ben gewoon te druk bezig met mijn eigen topic
We wachten af!
mvg
michel
Gerda schreef:Eigenlijk kan deze druif van zich rijpen, zit genoeg suiker in, maar volgens de geleerden 12 uur laten staan en dan gaat de starter erbij, gewoon een gist van brouwland want dit is de tweede keer dus helemaal thuis in het wijnmaken zijn we nog niet, humor John we weten niet eens meer welke soort druif we hier hebben staan, maar die boskoop kan wel eens kloppen, struikjes uit Nederland bij de intratuin meegenomen, voor de helft van het geld in de november maand. geeft een kleine zoete druif, veel pit dus niet echt lekker om zo te eten.
Levert wel een echte rode wijn op, en van de Nederlandse word wel gezegd dat ze een meer rose wijn opleveren.
Vorig jaar hadden we een hele mooie donkerrode heldere wijn, was in augustus op zijn best. Helaas had Ron de eerste 6 al vanaf juni getest, dus bleef er maar een over voor augustus, dat gaan we dit jaar wat anders doen.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten