Lekkere wijn! Gaan we vanuit....
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Lekkere wijn! Gaan we vanuit....
Nog een receptje.
Heb het vorige jaar gemaakt en staat nu weer te pruttelen.
Vlierbes en bramenwijn , ong half half en met 1.5 liter water.
Evt aanvullen met wat je nog aan rood fruit hebt liggen.
Ik heb er dit jaar framboos en rode bes en aardbei door gedaan.
Aan de kook brengen met het water en als het op kamertemperatuur is gist erbij . Na drie dagen door een zeef halen en in de fles doen met waterslot.
En natuurlijk 1.5 kilo suiker erbij.
Af en toe overhevelen op schone fles.
Was vorig jaar een overheerlijke fles frisse rode wijn.
K heb er nu tien liter van staan pruttelen en kan haast niet wachten....
Heb het vorige jaar gemaakt en staat nu weer te pruttelen.
Vlierbes en bramenwijn , ong half half en met 1.5 liter water.
Evt aanvullen met wat je nog aan rood fruit hebt liggen.
Ik heb er dit jaar framboos en rode bes en aardbei door gedaan.
Aan de kook brengen met het water en als het op kamertemperatuur is gist erbij . Na drie dagen door een zeef halen en in de fles doen met waterslot.
En natuurlijk 1.5 kilo suiker erbij.
Af en toe overhevelen op schone fles.
Was vorig jaar een overheerlijke fles frisse rode wijn.
K heb er nu tien liter van staan pruttelen en kan haast niet wachten....
Say cheese
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
Vandaag deze wijn gebotteld, en idd hoog alcoholpercentage.
Ik heb er twee keer 5 liter van op de gistingsfles staan en vandaag 1 fles die al een tijdje stil stond gebotteld en gaf 4.5 liter heerlijke wijn.
Ik heb indertijd 3.5 kilo aan fruit gebruikt. en dit dus aangelengd zoals hierboven beschreven en na de eerste gisting iets bijgevuld met water.
1 fles heb ik geheveld en aangevuld met rood sap van druiven, deze staat nog , is nog niet rustig de ander dus gebotteld en prachtig rood van kleur.
Nu nog een poos wachten en van t zomer kan ie open, hij smaakte zo zalig en vol naar fruit!
Echt een aanrader en zo makkelijk, gewoon eens doen!
Ik heb er twee keer 5 liter van op de gistingsfles staan en vandaag 1 fles die al een tijdje stil stond gebotteld en gaf 4.5 liter heerlijke wijn.
Ik heb indertijd 3.5 kilo aan fruit gebruikt. en dit dus aangelengd zoals hierboven beschreven en na de eerste gisting iets bijgevuld met water.
1 fles heb ik geheveld en aangevuld met rood sap van druiven, deze staat nog , is nog niet rustig de ander dus gebotteld en prachtig rood van kleur.
Nu nog een poos wachten en van t zomer kan ie open, hij smaakte zo zalig en vol naar fruit!
Echt een aanrader en zo makkelijk, gewoon eens doen!
Say cheese
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten