(Besloten) 2e Kaasmaakdag in Rastdorf

Hier is de plek om berichten te plaatsen over evenementen of links naar interessante sites.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Corrie

#101 Bericht door Corrie » 17-06-2016 17:54

Veel plezier morgen, zien er graag een verslag van met foto's. :lol: :lol:

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#102 Bericht door Jouke » 17-06-2016 20:29

Dat plezier gaat zeker lukken!
Ik kom gelukkig met mijn eigen auto.
De V-snaar vond het leuk om donderdagavond even stuk te gaan. Dus we hebben vanmorgen de auto naar de garage gesleept. Het kwam door een verkeerde dynamo die niet helemaal uitgelij d stond. Andere dynamo erin en gelukkig kreeg hij hem op tijd af.

We zijn nu op de boot. We hebben mosselen zitten eten. Ik heb al mijn spullen in de auto.
Morgen vroeg op stap!

Het enige minpuntje: ik haalde mijn vormen tevoorschijn en die zitten vol met zwarte schimmel plekjes.
Geen tijd meer om ze te schrobben thuis. Dus ik moet morgen nog even stevig boenen, vrees ik..

Maar dat mag de pret niet drukken.
Nog 1 nachtje!!!

Oh, Jessy: ik lust alles 😆
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#103 Bericht door johnshadows » 17-06-2016 20:43

Vera schreef:Happy you! Politiek correct zijn jullie - voor ons dan - dat was al na een kwartier praten duidelijk....
:lol:
Vera schreef:Ik moet mail aan je sturen van Gerrit. 'Hoe is het met John? 'Geen idee' - 'stuur hem een mail, ik wil weten hoe het hem gaat'. Dat was de conversatie....

:lol:


Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#104 Bericht door Agnes » 17-06-2016 20:49

Oh hoe herkenbaar Jouke. Ik haalde de jerrycan uit de kelder, zelfde verhaal. Vanaf april niet meer gebruikt, en ik maak hem altijd schoon met chloor.
Toen kon ik de stad in om een nieuwe te kopen.

Maar nu staat alles klaar :D

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#105 Bericht door johnshadows » 17-06-2016 20:50

Jessy hoe zou ik je anders kunnen bereiken?
Alvast graag gedaan. Natuurlijk moet je Vera bedanken.
Zij had 'm ook zelf kunnen...
:wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#106 Bericht door Vera » 17-06-2016 22:40

Vera is soms - als ze wil - lief....
En John, de rest van de wittes zijn door mijn keelgat gegaan.


Dames, goede reis morgen!
Hier staat de verse geitenkaas te verzuren en hebben Jeannette en ik al veel bijgepraat...

En die schimmellige vormen krijgen we ook wel in het spoor. Ik ben morgen tenslotte ingehuurd om af te wassen terwijl jullie kaasmaken.
Gelukkig is de V-snaar weer ok en kun je afreizen Jouke!

Aan de stille meelezers, leuk dat jullie meeleven, dank voor jullie wensen en het (foto-)verslag komt er zeker. :wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#107 Bericht door johnshadows » 18-06-2016 14:41

Afwassen Vera?
Dan had ik moeten afkomen.
Weet je nog? :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#108 Bericht door Agnes » 18-06-2016 17:56

Uitgeteld zit ik weer thuis. Wat een leuke dag was dit, gezellige dames en heel veel melk en kaas. Vier pannen van 20 liter en geitenkaas die aan het uitlekken is, is veel voor een gewone keuken. Toch paste alles en had Vera het strak georganiseerd. Wij hebben gewoon de recepten gevolgd, gegeten wat voor ons neus kwam en gekletst, veel gekletst. Dank voor deze prachtige dag Vera.

Afbeelding
Iets voor bij de thee.


Afbeelding



Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#109 Bericht door Vera » 18-06-2016 18:36

johnshadows schreef:Afwassen Vera?
Dan had ik moeten afkomen.
Weet je nog? :wink:
Ja maar, dit was Ladies only...

Nou zo strak was de organisatie niet, tenminste iemand .... is er vandoor met mijn kilovorm en ik heb hier een grote vorm van Agnes en een pondsvorm van Agnes.... Goede reden om snel eens naar Nordhorn af te reizen!

Ik vond het ook bar gezellig en leuk weer. Dit was vast niet de laatste keer dat we in deze samenstelling kaas gemaakt hebben. En leuk zo snel al foto's!

Jessy heb ik jou per ongeluk twee zakjes cultuur meegegeven? De cultuur in het gele zakje van Agnes is verdwenen. Zat er vroeger in de middag nog gewoon bij.

Mag allemaal de pret niet drukken - het was leuk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#110 Bericht door Agnes » 18-06-2016 19:01

Miste al een vorm 8)

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#111 Bericht door Jouke » 18-06-2016 21:40

Ik ben ook weer veilig thuis. Of eigenlijk: op de boot.
Geen zin meer om het laatste stuk te rijden...

Het kombudsman is nu omgetoverd tot kaasplek.
De geitenkaas lekt uit in mijn Tommes vorm als vergiet. En de platte kilo Havarti is ondergedompeld geweest en wordt nog even nagerecht.

Foto's lukt me hier niet op de haven.
Morgenochtend gaan we naar huis, dan komen de foto's. Ik heb er maar een paar hoor.
Afbeelding

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#112 Bericht door Jessy » 19-06-2016 17:19

Hoi allemaal,

T was super leuk en gezellig om elkaar weer te zien en om Jeanette te ontmoeten.
Helaas, Vera, ik heb alleen mijn eigen cultuur maar ben wel iets heel ergs vergeten, HET BIERTJE :oops: :oops:

Verder heb ik aardig mijn eigen spullen mee, behalve een stukje lingerie van iemand anders.

Ik was precies om vijf uur thuis en doorgesjeesd naar de BBQ.

Heb nu de kaasjes in de pekel, en de geitenkaas in een vormpje.
Say cheese :-)

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#113 Bericht door Jessy » 19-06-2016 17:20

K ben benieuwd naar de rest vd foto's !
Say cheese :-)

Kaasjeheukelom
Jong belegen kaas
Berichten: 233
Lid geworden op: 17-11-2015 17:58
Contacteer:

#114 Bericht door Kaasjeheukelom » 19-06-2016 20:26

En ook de laatste kaasmaakster is weer veilig thuis. Wat was het gezellig! Jessy, ik kan je zeggen dat het biertje heerlijk was....gemeen, hè? En ook ik ben iets vergeten, nl mijn bakvorm en de twee culturen, die weer de diepvries ingingen, om niet te bederven. De kaasjes liggen hier nu ook te dobberen in een kleine dode zee. Mijn foto's komen er aan, nog even beslissen welke interessant genoeg zijn voor publicatie.
Slaap lekker, allemaal, morgen wordt de knop weer omgezet naar de dagelijkse bezigheden.
Afbeelding
Jeannette

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#115 Bericht door Jouke » 19-06-2016 20:53

Gruyère moet ik nog wegen. Die Pekelt nog. Voor het pekelen was hij 1263
Tilsiter 406 gram
Havarti 443 gram
De geitenkaas heb ik kleine balletjes van gerold en op olie gezet.
Foto' s komen later dat kan mijn telefoon niet zo goed.
Afbeelding

Kaasjeheukelom
Jong belegen kaas
Berichten: 233
Lid geworden op: 17-11-2015 17:58
Contacteer:

#116 Bericht door Kaasjeheukelom » 19-06-2016 21:19

Mijn Gruyère weegt 850 gr
de Havarti weegt 400 gr
de Tilsit weegt 295
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Jeannette

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#117 Bericht door Agnes » 19-06-2016 21:39

Gruyère 752
Tilsit 350
Havarti 384

De geitenkaas heb ik in een vorm gedaan en morgen ga ik eens kijken hoe ik dit verder ga behandelen. Moet nog gezouten worden en jammer dat ik de pekel weg gedaan heb. De feta moest gepekeld worden in wei met zout, had ik hiermee ook kunnen doen. Misschien nu wat pekel in een klein bakje en daar de plakjes kaas een poosje in leggen.

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#118 Bericht door Jouke » 19-06-2016 22:17

Gruyere weegt na het pekelen 1238 gram.

Afbeelding


Afbeelding

Afbeelding

Gisteren toch op de boot overnacht. Toen moest ik even creatief zijn. De Havarti korst was niet helemaal mooi gesloten. Dus even in heet water en nog even persen onder het gewicht van de gruyere en een pak water.
Afbeelding


De balletjes geitenkaas in de olie. Gekruid met italiaanse kruiden en rode peper sliertjes.
Afbeelding

En ik krijg na diverse pogingen toch de foto's weer niet netjes rechtop.
Wat een geklooi...
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#119 Bericht door Vera » 19-06-2016 22:29

John, de foto's willen niet rechtop.... hellup. Ik heb een laptop en die kan ik draaien. Dus ik vind ze leuk.

Net een groot bericht getikt en weg was het- windows toets - . Nu is het kindertjes bedtijd dus jullie horen morgen meer van mij.

Mijn kaasjes wogen:
Havarti - 365
Gruyere - 605
Tilsit - 615
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#120 Bericht door Agnes » 19-06-2016 22:33

Ja hoor weer dat spook bij vera :D

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#121 Bericht door johnshadows » 20-06-2016 11:06

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#122 Bericht door Jouke » 20-06-2016 11:13

Dankjewel John!!!

Mijn gruyère had vanmorgen allemaal barstjes in de korst. Misschien te droog afgewerkt?
Hij ligt nu in de grot, de onderkant was nog niet droog genoeg om te coaten. Hopelijk kan ik dat snel gaan doen en het barsten tegengaan.
Afbeelding

Agnes
Belegen kaas
Berichten: 271
Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
Contacteer:

#123 Bericht door Agnes » 20-06-2016 12:33

Afbeelding
De geitenkaas is 15 minuten ( in stukjes) in de pekel gegaan en daarna in olie met knoflook en kruiden

Vanaf mijn mobiel ook de foto dwars zie ik. Maakt voor de indruk van de kaas weinig verschil :)

Kaasjeheukelom
Jong belegen kaas
Berichten: 233
Lid geworden op: 17-11-2015 17:58
Contacteer:

#124 Bericht door Kaasjeheukelom » 20-06-2016 12:58

Agnes en jouke, wat zien jullie geitenkaasjes er mooi uit! Ik ben toch zó benieuwd, hoe jullie ze gaan vinden smaken! Ik ga komende week weer naar mijn buurman om 10 liter geitenmelk te halen, en dan maak ik ook weer een portie om in de olie te doen.
Afbeelding
Jeannette

Waling en Janet
Jonge kaas
Berichten: 124
Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
Contacteer:

#125 Bericht door Waling en Janet » 20-06-2016 13:01

Jeannette, wil je het recept van de geitenkaas in olie met ons delen? Het ziet er zo lekker uit :)

Janet

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten