Kaas roken
Ik heb daar een filmpje van gezien, staken ze aan met een brander.
Omdat ik geen twaalf uur rooktijd nodig heb denk ik dat een metalen bakje wel
genoeg is voor mij.
In dit filmpje doen ze het weer wel met een kaarsje zoals Othon zegt.
https://www.youtube.com/watch?v=3MIMdbTeocM&t=8s
Ik heb een kleintje in mijn winkelmandje gezet voor als het heel goed gaat en
ik zalm wil gaan roken :)
Omdat ik geen twaalf uur rooktijd nodig heb denk ik dat een metalen bakje wel
genoeg is voor mij.
In dit filmpje doen ze het weer wel met een kaarsje zoals Othon zegt.
https://www.youtube.com/watch?v=3MIMdbTeocM&t=8s
Ik heb een kleintje in mijn winkelmandje gezet voor als het heel goed gaat en
ik zalm wil gaan roken :)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Maria, even opletten dat je echt zaagmeel koopt en geen grove mot. Als Rich vis gerookt heeft zal hij warm gerookt hebben. Gewone snippers worden te heet.
Die spiraal had ik ook gezien, maar wat Dree schrijft een metalen bakje met een waxinelichtje eronder werkt prima.
Kaasjes liggen te drogen, morgen ga ik er een paar roken.
Die spiraal had ik ook gezien, maar wat Dree schrijft een metalen bakje met een waxinelichtje eronder werkt prima.
Kaasjes liggen te drogen, morgen ga ik er een paar roken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Oh wat LEUK allemaal!! Ik krijg er ook zin in. Wat ik even niet begrijp Dree is wat je in de hengelsportwinkel wilde?
En ook begrijp ik niet dat het met smeulende grove mot te heet wordt. In dat filmpje over koud roken gebruiken ze dat toch ook of zie ik dat verkeerd?
Oh mensen dit is overigens een hartstikke
leuk iets om te gaan doen op de forumdag!
En ook begrijp ik niet dat het met smeulende grove mot te heet wordt. In dat filmpje over koud roken gebruiken ze dat toch ook of zie ik dat verkeerd?
Oh mensen dit is overigens een hartstikke
leuk iets om te gaan doen op de forumdag!
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
komt voor elkaar richard had het er al over dat het andere soort rookspul was wat we nodig hebbenVera schreef:Maria, even opletten dat je echt zaagmeel koopt en geen grove mot. Als Rich vis gerookt heeft zal hij warm gerookt hebben. Gewone snippers worden te heet.
Die spiraal had ik ook gezien, maar wat Dree schrijft een metalen bakje met een waxinelichtje eronder werkt prima.
Kaasjes liggen te drogen, morgen ga ik er een paar roken.
richard deed inderdaad voorheen warm roken
zal mij eens benieuwen heb er nu al zin in om te gaan roken vanmiddag kaasjes maken gaan nu voor de kleine pondjes kaas deze keer willen roken
Dit weekend zalm gerookt op deze manier in een uur of 6. Heerlijk. Het kaarsje werkt bij mij wel goed. Het is een ronde spiraal van Barbecook en het kaarsje gaat er makkelijk in en uit. Je hebt er werkelijk geen werk aan.Dree schreef:Ik heb daar een filmpje van gezien, staken ze aan met een brander.
Omdat ik geen twaalf uur rooktijd nodig heb denk ik dat een metalen bakje wel
genoeg is voor mij.
In dit filmpje doen ze het weer wel met een kaarsje zoals Othon zegt.
https://www.youtube.com/watch?v=3MIMdbTeocM&t=8s
Ik heb een kleintje in mijn winkelmandje gezet voor als het heel goed gaat en
ik zalm wil gaan roken :)
Daarnaast, wat zou het probleem zijn als je het gewoon uitblaast en laat zitten?
@ Ingeborg.
Ik ga niet vissen!!
Ik heb mijn rookkist klaar, ik heb mijn kaasje klaar maar mijn zaagsel moet
nog binnen komen dus zei Vera dat ik naar een hengelsport winkel moest
lopen voor zaagsel, ik zoeken op internet maar niks in de buurt te vinden.
Ik denk dat Vera snippers bedoeld, Op deze pagina zie je zaagsel, krullen
en snippers naast elkaar.
Ik kreeg die snippers die ik heb geeneens aan het branden, die hoor je bij het
warm roken op je kolen te gooien denk ik en dat wordt heet met kolen.
@Othon
Dat viel me in zo'n filmpje ook op, die man zat moeilijk te doen om het kaarsje
eruit te halen...
Ik ga niet vissen!!
Ik heb mijn rookkist klaar, ik heb mijn kaasje klaar maar mijn zaagsel moet
nog binnen komen dus zei Vera dat ik naar een hengelsport winkel moest
lopen voor zaagsel, ik zoeken op internet maar niks in de buurt te vinden.
Ik denk dat Vera snippers bedoeld, Op deze pagina zie je zaagsel, krullen
en snippers naast elkaar.
Ik kreeg die snippers die ik heb geeneens aan het branden, die hoor je bij het
warm roken op je kolen te gooien denk ik en dat wordt heet met kolen.
@Othon
Dat viel me in zo'n filmpje ook op, die man zat moeilijk te doen om het kaarsje
eruit te halen...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Daar kun je echt van genieten Ingeborg.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met Maria's kogelgril. Als dat lukt dan kun je meedelen in de kaasrookpret - kleine kogelgril van de Action heeft ze gekocht. Dat zal je de kop niet kosten.
Of anders een grote RVS-pan? Dat moet toch ook kunnen lukken? Ik heb vorig jaar twee RVS pannen op Marktplaats gevonden - 5 en 8 liter samen 12 euro geloof ik. Daar blanceer ik mijn groenten uit de tuin in voor ik ze invries en in de kleinere maak ik mijn blauw en wit schimmel kaas.
Wat denk jij Dree? Een rookoven in een pan? Ha, nu krijg ik gelijk zin dat morgen ook uit te proberen.....
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met Maria's kogelgril. Als dat lukt dan kun je meedelen in de kaasrookpret - kleine kogelgril van de Action heeft ze gekocht. Dat zal je de kop niet kosten.
Of anders een grote RVS-pan? Dat moet toch ook kunnen lukken? Ik heb vorig jaar twee RVS pannen op Marktplaats gevonden - 5 en 8 liter samen 12 euro geloof ik. Daar blanceer ik mijn groenten uit de tuin in voor ik ze invries en in de kleinere maak ik mijn blauw en wit schimmel kaas.
Wat denk jij Dree? Een rookoven in een pan? Ha, nu krijg ik gelijk zin dat morgen ook uit te proberen.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Roken in een pan.
Ik denk wel dat het kan maar dat het een stuk moeilijker is om je temperatuur
in de gaten te houden, en lucht.. zuurstof? Zal dat niet opraken? Daalt zuurstof
de pan in? blijft je vuurtje branden of moet je er gaten in gaan boren?
We weten er te weinig van, van roken in een pan :)
Ik ben benieuwd.
Ik denk wel dat het kan maar dat het een stuk moeilijker is om je temperatuur
in de gaten te houden, en lucht.. zuurstof? Zal dat niet opraken? Daalt zuurstof
de pan in? blijft je vuurtje branden of moet je er gaten in gaan boren?
We weten er te weinig van, van roken in een pan :)
Ik ben benieuwd.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Even de deksel oplichten of schuin op de pan zetten? Dan daalt de temp. en heb je zuurstof.Dree schreef:Roken in een pan.
Ik denk wel dat het kan maar dat het een stuk moeilijker is om je temperatuur
in de gaten te houden, en lucht.. zuurstof? Zal dat niet opraken? Daalt zuurstof
de pan in? blijft je vuurtje branden of moet je er gaten in gaan boren?
We weten er te weinig van, van roken in een pan :)
Ik ben benieuwd.
Nee we gaan geen gaten boren, ben je mal, in een goede pan....
Ik ga het morgen zeker testen.
Ingeborg heb je een grote pan?
Nu ben ik nieuwgierig en erg off topic eigenlijk Dree, je houdt duidelijk niet van vissen wel van vis?
Mijn ouders waren beiden fervente zeevissers van de wal en vanaf zo'n boor die dan de zee opvaart en waar hengelsporters dan midden in een school vis helemaal blij worden, ik haatte vis - GRATEN. Ik vis nog net niet zelf maar ben inmiddels dol op vis. Hoera voor de gefileerde vis.
Kan me nog zo goed heugen dat we dan bijvoorbeeld rode poon aten. Yak, elke hap vis was een halve hap graten. Jeugdtrauma.:wink:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Ik heb in mijn leven wel redelijk wat gevist hoor, hier op het strand vroeger of
op een dijk, toen er nog vis zat...
In de tropen vanaf een schip dat voor anker ligt.. rode poon en ook die rare
regenboogvissen teruggooien, bek vol graten hou ik ook niet van.
Vis eten daar ben ik gek op en ik ga zeker wat proberen roken.
op een dijk, toen er nog vis zat...
In de tropen vanaf een schip dat voor anker ligt.. rode poon en ook die rare
regenboogvissen teruggooien, bek vol graten hou ik ook niet van.
Vis eten daar ben ik gek op en ik ga zeker wat proberen roken.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 29-09-2016 17:18
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
ons kaas rook avontuur
ons avontuur met kaas roken
een kleine bol bbq van de action voor 9,95 gehaald en daar roken we dus in nu
rookmot wilde eerst niet zo best roken gaan maar toen ik het wat minder dik op elkaar had liggen ging het beter
zeker voor herhaling vatbaar hebben nu gewoon gerookt voor 2,5 uur,
elke kant 1,15 minuten,
kaas lag wel wat te zweten athans de dunnere stukken,
die waren dus al rijp en waren ook al in de bijenwax geweest dit er af gehaald tuurlijk
kleine kaasje (250 grams) was eergisteren gemaakt en dit lag dus niet te zweten. deze gaat vandaag in de bijenwax en dan in apart doosje in de grot om verder te rijpen.
de smaak is erg goed ik vond het dikke halve bolletje zelf lekkerder richard de dikke plakken
word dus vervolgd
een kleine bol bbq van de action voor 9,95 gehaald en daar roken we dus in nu
rookmot wilde eerst niet zo best roken gaan maar toen ik het wat minder dik op elkaar had liggen ging het beter
zeker voor herhaling vatbaar hebben nu gewoon gerookt voor 2,5 uur,
elke kant 1,15 minuten,
kaas lag wel wat te zweten athans de dunnere stukken,
die waren dus al rijp en waren ook al in de bijenwax geweest dit er af gehaald tuurlijk
kleine kaasje (250 grams) was eergisteren gemaakt en dit lag dus niet te zweten. deze gaat vandaag in de bijenwax en dan in apart doosje in de grot om verder te rijpen.
de smaak is erg goed ik vond het dikke halve bolletje zelf lekkerder richard de dikke plakken
word dus vervolgd
Vandaag kwam mijn bestelde zaagsel, brand goed.
maar ik weet nog niet of ik tevreden ben, het is net of het grote gedeelte van
mijn kist niet genoeg met rook gevuld wordt, ik heb er nog wel een waaier bij gezet.
Volgend verlof meer testen en proberen. Hij zal denk ik wel naar rook smaken
al ziet hij er niet zo mooi bruin uit als die van Maria..
Hij ruikt wel gerookt.
maar ik weet nog niet of ik tevreden ben, het is net of het grote gedeelte van
mijn kist niet genoeg met rook gevuld wordt, ik heb er nog wel een waaier bij gezet.
Volgend verlof meer testen en proberen. Hij zal denk ik wel naar rook smaken
al ziet hij er niet zo mooi bruin uit als die van Maria..
Hij ruikt wel gerookt.
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
hoelang heb je gerookt dree wij aan beide kanten 1.15 minuut .(kaasje van 250 gram )maar je kist zit er goed uit net als je kaasjeDree schreef:Vandaag kwam mijn bestelde zaagsel, brand goed.
maar ik weet nog niet of ik tevreden ben, het is net of het grote gedeelte van
mijn kist niet genoeg met rook gevuld wordt, ik heb er nog wel een waaier bij gezet.
Volgend verlof meer testen en proberen. Hij zal denk ik wel naar rook smaken
al ziet hij er niet zo mooi bruin uit als die van Maria..
Hij ruikt wel gerookt.
Je bedoelt een uur en een kwartier neem ik aan, ja ik heb ook zoiets gedaan,beide kanten 1.15 minuut
mijn zwager deed twee keer een uur maar omdat ik zag dat ik minder rook
had heb ik iets langer gedaan. Ik heb het kaasje in huishoudfolie in de koelkast
gedaan want ik ga het morgen meenemen naar het schip, de koelkast ruikt
naar rook dat is een goed teken :)
Ik ga denk ik wel mijn kist verbouwen zodat her kleine brand gedeelte onder
het grote rookgedeelte komt.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Maria, jouw kaas ziet er zo prachtig bruin uit! Die van mij zijn goudgeel - maar dat zijn hun ongerookte broers ook....
Wat heb je voor zaagsel gebruikt - van welke boom bedoel ik?
Nog wat sleutelen aan de kist Dree. Je hebt een maand de tijd om er iets op de bedenken.
Hoe ga je de kaas laten rijpen aan boord?
Ik had twee kaasjes van ruim 400 gram en een oud stuk kaas van ca 400 gram. 2x een uur gerookt. Koelkast ruikt ook penetrant naar rook. Verse kaasjes zijn inmiddels gecoat. Maar delucht komt door de coating heen. Die gaan vanavond als ze droog zijn de grot in. Mogen ze daar verder stinken.
Kijk Ingeborg, inventief. En hou je gemak als je lijf aangeeft dat het genoeg is.
Wat heb je voor zaagsel gebruikt - van welke boom bedoel ik?
Nog wat sleutelen aan de kist Dree. Je hebt een maand de tijd om er iets op de bedenken.
Hoe ga je de kaas laten rijpen aan boord?
Ik had twee kaasjes van ruim 400 gram en een oud stuk kaas van ca 400 gram. 2x een uur gerookt. Koelkast ruikt ook penetrant naar rook. Verse kaasjes zijn inmiddels gecoat. Maar delucht komt door de coating heen. Die gaan vanavond als ze droog zijn de grot in. Mogen ze daar verder stinken.
Kijk Ingeborg, inventief. En hou je gemak als je lijf aangeeft dat het genoeg is.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
Dree schreef:Je bedoelt een uur en een kwartier neem ik aan,beide kanten 1.15 minuut
Ik ga denk ik wel mijn kist verbouwen zodat her kleine brand gedeelte onder
het grote rookgedeelte komt.
inderdaad dree 1 uur en 15 minuten
ik liet jou kist zien aan mijn man en die zei gelijk rook gaat omhoog niet opzij heeft vroeger veel vis en zo gerookt
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
ik heb beuken gebruikt en daar zatten kleine besjes ook nog in
mot bij de hengelsport winkel gehaald,en heb het gewoon zo op het rooster gelegd jou aluminium voorbeeld werkte hier niet naar mijn zin
ik heb de rook kaas nu ook in de grot liggen heb er bijenwax omheen en dan in een apart doosje reuk in kaas grot valt mee nu
mot bij de hengelsport winkel gehaald,en heb het gewoon zo op het rooster gelegd jou aluminium voorbeeld werkte hier niet naar mijn zin
ik heb de rook kaas nu ook in de grot liggen heb er bijenwax omheen en dan in een apart doosje reuk in kaas grot valt mee nu
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
lekker is de rook kaas he kon er ook niet afblijven net als van mijn mosterdkaasje met echte groninger mosterd van abrahams mosterdmakerij gewoon 2 eetlepels mosterd in pondje kaaswrongel gedaan volgende keer iets meer dan heb ik nog meer mosterdsmaakDree schreef:Dat van rook omhoog had ik dus ook begrepen, het gaat goed komen.
Ik gebruik ook geen folie, dan is er niet genoeg zuurstof.
Vannacht al stiekem een stukje geprobeerd en het smaakt heerlijk rooksmaak :)
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten