Kaasdag 18 november a.s.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Kaasdag 18 november a.s.
18 november een leuke dag voor hobby kaasmakers!
Er was in het voorjaar al sprake van een ‘kaasdag’ bij ons forumlid Henriette (van Veldhuisen) ter gelegenheid van het feit dat zij sinds kort een heuse kaasmakerij aan huis heeft. Door wat vertraging bij de bouw en inrichting van de kaasmakerij en de vakantieperiode is de ‘kaasdag’ verschoven naar het najaar. Maar nu gaat het echt gebeuren en wel op 18 november a.s.
We zijn blij dat, net als de dag op Kaaslust vorig jaar, Gerhard Hup weer bereid is gevonden om de kaasproeverij te doen en een lezing wil geven over kaasmaken. We hebben hem gevraagd om wat andere aspecten van het kaasmaken aan bod te laten komen dan vorig jaar. Exacte inhoud van de lezing van Gerhard volgt zo spoedig mogelijk.
Globale dagindeling:
Ca 10.30 inlopen - koffie - thee en iets lekkers erbij. De kaasmakerij bewonderen!!
Daarna kaasproeven 11.00 tot ca.13.00 uur
In principe 1 kaas per persoon en indien mogelijk als er tijd voor is een tweede kaas erbij.
Graag horen we van te voren wie welke kaas meebrengt en hoe oud deze kaas is op 18 november.
13.00 – 14.00 uur lunch
14.00 - 15.30 uur lezing van en vragen aan Gerhard Hup.
Daarna eventueel nog koffie - thee.
Max. aantal deelnemers ca. 20.
Kosten 5 euro per persoon.
Inmiddels is het een goede gewoonte dat we bij dergelijke bijeenkomsten allemaal iets te eten meebrengen. Dat kan iets lekkers zijn voor bij de koffie of thee. Maar ook voor de lunch kan iedereen iets meebrengen. Denk aan brood – fruit – beleg – salade. Ervaring heeft geleerd dat het allemaal altijd veel te veel is, maar de restanten nemen we gewoon weer mee.;-))
Graag wel van te voren melden wie wat meebrengt anders zitten we straks aan tafel met bergen beleg en salades en geen brood om het op te leggen.
We maken er gewoon weer een ongedwongen en gezellige dag van!
Henriette zorgt voor koffie – thee en water.
Mocht je graag willen komen, maar je woont te ver weg om op 1 dag heen en weer te rijden dan kun je PB zenden aan Henriette. Zij zal dan proberen een plaats om te overnachten te regelen.
Mogelijk ten overvloede, maar er wordt op deze dag dus geen kaas gemaakt. Als daar belangstelling voor is kunnen we bekijken of er op een later tijdstip nog eens iets plannen valt om de kaasmakerij in bedrijf te zien.
Wij hebben er zin in en hopen oude bekenden terug te zien, maar zeker ook nieuwere leden te mogen verwelkomen. Schrijf snel in want vol= vol.
Henriette en Vera
Henriette van Veldhuisen
Boerendijk 1
7691 PA Bergentheim
Er was in het voorjaar al sprake van een ‘kaasdag’ bij ons forumlid Henriette (van Veldhuisen) ter gelegenheid van het feit dat zij sinds kort een heuse kaasmakerij aan huis heeft. Door wat vertraging bij de bouw en inrichting van de kaasmakerij en de vakantieperiode is de ‘kaasdag’ verschoven naar het najaar. Maar nu gaat het echt gebeuren en wel op 18 november a.s.
We zijn blij dat, net als de dag op Kaaslust vorig jaar, Gerhard Hup weer bereid is gevonden om de kaasproeverij te doen en een lezing wil geven over kaasmaken. We hebben hem gevraagd om wat andere aspecten van het kaasmaken aan bod te laten komen dan vorig jaar. Exacte inhoud van de lezing van Gerhard volgt zo spoedig mogelijk.
Globale dagindeling:
Ca 10.30 inlopen - koffie - thee en iets lekkers erbij. De kaasmakerij bewonderen!!
Daarna kaasproeven 11.00 tot ca.13.00 uur
In principe 1 kaas per persoon en indien mogelijk als er tijd voor is een tweede kaas erbij.
Graag horen we van te voren wie welke kaas meebrengt en hoe oud deze kaas is op 18 november.
13.00 – 14.00 uur lunch
14.00 - 15.30 uur lezing van en vragen aan Gerhard Hup.
Daarna eventueel nog koffie - thee.
Max. aantal deelnemers ca. 20.
Kosten 5 euro per persoon.
Inmiddels is het een goede gewoonte dat we bij dergelijke bijeenkomsten allemaal iets te eten meebrengen. Dat kan iets lekkers zijn voor bij de koffie of thee. Maar ook voor de lunch kan iedereen iets meebrengen. Denk aan brood – fruit – beleg – salade. Ervaring heeft geleerd dat het allemaal altijd veel te veel is, maar de restanten nemen we gewoon weer mee.;-))
Graag wel van te voren melden wie wat meebrengt anders zitten we straks aan tafel met bergen beleg en salades en geen brood om het op te leggen.
We maken er gewoon weer een ongedwongen en gezellige dag van!
Henriette zorgt voor koffie – thee en water.
Mocht je graag willen komen, maar je woont te ver weg om op 1 dag heen en weer te rijden dan kun je PB zenden aan Henriette. Zij zal dan proberen een plaats om te overnachten te regelen.
Mogelijk ten overvloede, maar er wordt op deze dag dus geen kaas gemaakt. Als daar belangstelling voor is kunnen we bekijken of er op een later tijdstip nog eens iets plannen valt om de kaasmakerij in bedrijf te zien.
Wij hebben er zin in en hopen oude bekenden terug te zien, maar zeker ook nieuwere leden te mogen verwelkomen. Schrijf snel in want vol= vol.
Henriette en Vera
Henriette van Veldhuisen
Boerendijk 1
7691 PA Bergentheim
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 01-08-2013 23:03
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 124
- Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
O sorry zeg, ik heb jullie bericht helemaal over het hoofd gezien.
Leuk dat jullie ook weer van de partij zijn!
Die 5 euro is omdat Gerhard graag iets betaald wil hebben en om zijn reiskosten te vergoeden.
We zijn aan de veilige kant gaan zitten, omdat we niet weten hoeveel deelnemers er zullen zijn. Dus mogelijk valt de bijdage wel lager uit.
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Henriette
Vera
Leuk dat jullie ook weer van de partij zijn!
Die 5 euro is omdat Gerhard graag iets betaald wil hebben en om zijn reiskosten te vergoeden.
We zijn aan de veilige kant gaan zitten, omdat we niet weten hoeveel deelnemers er zullen zijn. Dus mogelijk valt de bijdage wel lager uit.
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Henriette
Vera
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Leuk dat je ook de reis gaat maken Jouke!
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke
Henriette
Vera
:shock: Misschien wel een goed idee - maskers op.... En dan eigenlijk ook allemaal maar verkleed, dat zou pas een leuke bende worden.
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke
Henriette
Vera
:shock: Misschien wel een goed idee - maskers op.... En dan eigenlijk ook allemaal maar verkleed, dat zou pas een leuke bende worden.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 01-08-2013 23:03
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Hmmmm, dan pas ik niet in dat hokje..... :shock:hansadutta schreef:Om nog even heel flauw terug te komen op de opmerking van Jouke; Tot nu toe lijkt het erop dat de gemiddelde nederlandse kaasmaker een vrouw wonende in duitsland, of in die richting is.
Niet dat ik in hokjes denk hoor.
Mag ik dan nog wel komen?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Dit lijkt het clubje te zijn voor de 18e november.
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke
Nienke
Mianto
Henriette
Vera
Er is nog plenty ruimte voor nieuwe aanmeldingen hoor! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Kunnen jullie aangeven wat voor kaas je meebrengt? Zullen we in verband met het feit dat er niet zoveel aanmeldingen zijn en een paar mensen al aangaven dat ze geen kaas hebben om mee te brengen, kunnen we makkelijk twee kazen per persoon meebrengen. Welke kass je meebrengt dat kan per PB aan mij - dan blijft het een verrassing voor de anderen. Graag met de datum waarop de kaas gemaakt is erbij.
Enne -mislukkingen ook meebrengen dat is alleen maar leerzaam.
Zullen we ook eens beginnen om aan te geven wie wat meebrengt voor bij de koffie - thee en voor de lunch?
Met Jouke samen heb ik het plan opgevat om voor een verrassend warm hapje te zorgen voor bij de lunch.
Ik kan daarnaast voor een kaasbrood zorgen.....
Branden jullie maar los. Brood - beleg - fruit - salades - smeerseltjes - boter - zelfgemaakte karnemelk etc. Laat je fantasie maar gaan. Kom maar op met jullie specialiteiten.
Henriette je hebt waarschijnlijk borden - bestek etc in overvloed?
Ik zal Gerhard eens vragen of hij al onderwerpen weet voor zijn kaaspraatje. Als jullie speciale wensen hebben - dingen die je graag uitgelegd wilt hebben dan is daar alle ruimte voor.
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke
Nienke
Mianto
Henriette
Vera
Er is nog plenty ruimte voor nieuwe aanmeldingen hoor! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Kunnen jullie aangeven wat voor kaas je meebrengt? Zullen we in verband met het feit dat er niet zoveel aanmeldingen zijn en een paar mensen al aangaven dat ze geen kaas hebben om mee te brengen, kunnen we makkelijk twee kazen per persoon meebrengen. Welke kass je meebrengt dat kan per PB aan mij - dan blijft het een verrassing voor de anderen. Graag met de datum waarop de kaas gemaakt is erbij.
Enne -mislukkingen ook meebrengen dat is alleen maar leerzaam.
Zullen we ook eens beginnen om aan te geven wie wat meebrengt voor bij de koffie - thee en voor de lunch?
Met Jouke samen heb ik het plan opgevat om voor een verrassend warm hapje te zorgen voor bij de lunch.
Ik kan daarnaast voor een kaasbrood zorgen.....
Branden jullie maar los. Brood - beleg - fruit - salades - smeerseltjes - boter - zelfgemaakte karnemelk etc. Laat je fantasie maar gaan. Kom maar op met jullie specialiteiten.
Henriette je hebt waarschijnlijk borden - bestek etc in overvloed?
Ik zal Gerhard eens vragen of hij al onderwerpen weet voor zijn kaaspraatje. Als jullie speciale wensen hebben - dingen die je graag uitgelegd wilt hebben dan is daar alle ruimte voor.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Gezellig mensen! Ik heb er helemaal zin in!
Ik neem iets blauws mee. Een blauwe butterkase om te proeven en te keuren. Er is tijdens het maken iets niet helemaal goed gegaan. Ik ben benieuwd hoe dat zich terugvindt in de smaak en de structuur :shock:
En voor Gerhard. Ik heb wat moeite met smedigheid. Ik had de laatste keer kazen gemaakt die waren heerlijk van smaak (Proosdij) maar de structuur was bijzonder. Een beetje korrelig met snijden. Niet brokkelig als oude kaas, maar echt op de tong korrelig. Alsof het opgebouwd was uit zout of suikerkorrels maar dan met kaassmaak.
Ik zou graag een kaas maken met de structuur van jonge kaas. Daarom ben ik nu zo aan het proberen met de butterkase en de tips die ik al van Gerhard gekregen had in Veenhuizen.
(En toen ging het toch weer mis... maar ja, daar ben ik een amateur voor...)
NOG 25 NACHTJES SLAPEN!!!
Ik neem iets blauws mee. Een blauwe butterkase om te proeven en te keuren. Er is tijdens het maken iets niet helemaal goed gegaan. Ik ben benieuwd hoe dat zich terugvindt in de smaak en de structuur :shock:
En voor Gerhard. Ik heb wat moeite met smedigheid. Ik had de laatste keer kazen gemaakt die waren heerlijk van smaak (Proosdij) maar de structuur was bijzonder. Een beetje korrelig met snijden. Niet brokkelig als oude kaas, maar echt op de tong korrelig. Alsof het opgebouwd was uit zout of suikerkorrels maar dan met kaassmaak.
Ik zou graag een kaas maken met de structuur van jonge kaas. Daarom ben ik nu zo aan het proberen met de butterkase en de tips die ik al van Gerhard gekregen had in Veenhuizen.
(En toen ging het toch weer mis... maar ja, daar ben ik een amateur voor...)
NOG 25 NACHTJES SLAPEN!!!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Sorry Nienke, ik had het niet gezien.
Mag gerust een stuk zijn hoor.
Dit lijkt het clubje te zijn voor de 18e november. Wie brengt wat mee?
Beleg, salades, fruit, brood (jes), iets voor bij de koffie.....
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke- warme verrassing bij de lunch - Blauwe Butterkäse datum?
Nienke
Mianto
Henriette - koffie - thee - water -
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10
Mag gerust een stuk zijn hoor.
Dit lijkt het clubje te zijn voor de 18e november. Wie brengt wat mee?
Beleg, salades, fruit, brood (jes), iets voor bij de koffie.....
Ik kom graag:
Corrie
Agnes
Hans
Waling
Janet
Jouke- warme verrassing bij de lunch - Blauwe Butterkäse datum?
Nienke
Mianto
Henriette - koffie - thee - water -
Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten