PJ
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
PJ
Hallo ik ben PJ en sinds ik afgelopen augustus een cursus kaasmaken gevolgd heb bij Jeroen Vonk in Uden ben ik zelf aan de slag gegaan. Inmiddels liggen mijn eerste 3 kazen te rijpen. (foto volgt) Een goudse met karnemelk ferment, een Parmezaan, en een goudse met kaasferment van Rademaker. In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?
Pieter-Jan
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
PJ, welkom hier !
Ik ook nog een " bleuke " maar heb hier al veel geleerd !
Ik heb een tijdje geleden gezocht hoe ik in contact kon komen met Jeroen Vonk , maar dat is mij dus toen niet gelukt , ik ben blij dat jij er wel gegevens van hebt . Ik zou er heel graag een workshop gaan volgen , hij werkt met geitenkaas , niet ?
Kan je mij zijn gegevens eens doormailen ?
Merci !
Ik ook nog een " bleuke " maar heb hier al veel geleerd !
Ik heb een tijdje geleden gezocht hoe ik in contact kon komen met Jeroen Vonk , maar dat is mij dus toen niet gelukt , ik ben blij dat jij er wel gegevens van hebt . Ik zou er heel graag een workshop gaan volgen , hij werkt met geitenkaas , niet ?
Kan je mij zijn gegevens eens doormailen ?
Merci !
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
Was een super cursus, echt 'hands on' Kijk op de site van Jeroen daar staat ook zijn email adres http://kaasmaken.wordpress.com/gastenboek/
Pieter-Jan
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ik zou een gastdocent uit kunnen nodigen uit Belgie.....
Maar ook zonder cursus welkom hoor! Twee tweepersoons logeerkamers beschikbaar met eigen badkamer. En we hebben hier ook al met 6 logees vertoefd zonder problemen.
Zou wel leuk zijn trouwens forumleden weekendje kaasmaken met elkaar en de partners vermaken zich vast ook wel - wandelen, fietsen, paardrijden, hout kloven, bomen zagen, moestuin wieden, blad ruimen etc. Net wat het seizoen aangeeft.
Maar ook zonder cursus welkom hoor! Twee tweepersoons logeerkamers beschikbaar met eigen badkamer. En we hebben hier ook al met 6 logees vertoefd zonder problemen.
Zou wel leuk zijn trouwens forumleden weekendje kaasmaken met elkaar en de partners vermaken zich vast ook wel - wandelen, fietsen, paardrijden, hout kloven, bomen zagen, moestuin wieden, blad ruimen etc. Net wat het seizoen aangeeft.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Welkom hoor Elke.....
Nee John, is zuiver voor onze familie en vrienden. We hebben heel regelmatig logees. Als de nood aan de man zou komen zouden we heel goed een B&B ervan kunnen maken. Maar zolang het niet nodig is doen we dat lekker niet.
Nee John, is zuiver voor onze familie en vrienden. We hebben heel regelmatig logees. Als de nood aan de man zou komen zouden we heel goed een B&B ervan kunnen maken. Maar zolang het niet nodig is doen we dat lekker niet.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Re: PJ
Hallo pj, neem hierover eens contact op met Jan Craens van Kaaslust in Veenhuizen en vermeldt even dat ik je doorverwezen heb.pj schreef:In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?
Hij werkt samen met een bioloog en heeft goede contacten met CSK in Leeuwarden.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten