Kaasdag 18 november a.s.

Hier is de plek om berichten te plaatsen over evenementen of links naar interessante sites.
Bericht
Auteur
Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#76 Bericht door Jouke » 09-11-2017 15:56

Klinkt allemaal helemaal goed!
Wat leuk dat Gerhard ook zo enthousiast is!
Afbeelding

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#77 Bericht door Knuddefrutje » 09-11-2017 23:16

Ik kan als 2e en niet fantastische kaas een stukje zwartsproetige st paulin meebrengen.

Ik neem aan dat iedereen van elkaars kaasjes proeft? In die zin dat je wel een paar ons van een kaasje nodig hebt voor de proeverij? Iemand enig idee wat een fatsoenlijk gewicht is om mee te nemen?

Ben heel benieuwd naar andermans kaasjes :-)

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#78 Bericht door Jouke » 10-11-2017 14:48

We proeven van iedereen een klein stukje. Volgens mij zijn we niet met een enorme groep, dus als je gewoon een leuk stukje meeneemt, is het vast al snel genoeg.

Het begint nu op te schieten! Het is al bijna zover!
Leuk!
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#79 Bericht door Vera » 10-11-2017 15:24

Jouke schreef:We proeven van iedereen een klein stukje. Volgens mij zijn we niet met een enorme groep, dus als je gewoon een leuk stukje meeneemt, is het vast al snel genoeg.

Het begint nu op te schieten! Het is al bijna zover!
Leuk!
Volgens mij proefden we in Veenhuizen van alles 2x? Proeven en dan na het beoordelen nogmaals om te proeven wat er over de kaas gezegd is?

Gewoon een stuk meebrengen Nienke, op is op!

Ja Jouke, het gaat nu echt opschieten. En daarna hebben we gelijk weer iets om naar uit te kijken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Henriette

eten, kaas, koffie en koek

#80 Bericht door Henriette » 10-11-2017 23:28

Met alle kaas en al het lekkers dat iedereen meebrengt krijgen we de buik wel vol!
Iedereen krijgt van mij ook nog een lekker stuk kaas mee naar huis; dan hebben evt thuisblijvers ook nog wat.

Ik heb ook nog een aantal kleinere vormen te koop dus wie belangstelling heeft kan uitzoeken.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#81 Bericht door Jouke » 11-11-2017 07:49

Oh, ik wil heel graag even neuzen bij jouw vormen Henriette! Fijn!

Nog 7 nachtjes slapen!!
Afbeelding

Ingeborg

#82 Bericht door Ingeborg » 14-11-2017 16:17

Henriette, ik heb vandaag mijn stukje kaas op de post gedaan om te laten beoordelen. Ik ben benieuwd! Dus als het goed is komt het morgen of overmorgen aan. Even opletten: de beschrijving van hoe ik hem heb gemaakt zit onder je adres (= hetzelfde papiertje)
Alvast heel veel plezier meiden!

Henriette

Ingeborg

#83 Bericht door Henriette » 14-11-2017 18:35

Ik zal het je laten weten of het stukje kaas goed is aangekomen.
en het papiertje zal ik er voorzichtig afhalen en bewaren.

Voor mensen die zaterdag komen en eens met wat soorten kruiden willen experimenteren; neem een paar lege potjes mee dan kun je hier wat uitzoeken.

groetjes,

Henriette

allen ; tot zaterdag!!

Waling en Janet
Jonge kaas
Berichten: 124
Lid geworden op: 17-07-2015 13:27
Contacteer:

#84 Bericht door Waling en Janet » 14-11-2017 19:28

Oh, wat een leuk idee van de kruiden Henriette. Wij waren net aan het bedenken welke we willen bestellen maar kwamen er nog niet uit.

Vera: is er al genoeg kaas voor het keuren? Anders willen wij nog wel goudse koe van 15 juli meenemen.

Tot zaterdag
Janet

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#85 Bericht door Vera » 14-11-2017 20:02

Breng maar mee hoor Janet, is vast nog wel tijd voor.

Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....

Dussss....

Dus nog fruit, melk, chocomel, vleeswaren en roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.

Ik kom graag:
Corrie

Hans

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....

Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#86 Bericht door Vera » 14-11-2017 21:02

Dus nog fruit, melk, chocomelen roomboter.
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.
Ik stuur Corrie, Hans en Joop nog even een PB.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Hoewel ik nu twijfel, ik heb vandaag een pondje Rastdammer van krap 4 weken oud aangesneden en die is erg lekker....

Omdat het aantal deelnemers niet zo groot is kunnen we er best voor kiezen meer dan 1 kaas te laten proeven
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

hansadutta
Verse kaas
Berichten: 13
Lid geworden op: 01-08-2013 23:03
Contacteer:

#87 Bericht door hansadutta » 14-11-2017 21:33

Sorry voor de weinige en late reacties.
Ik had er echter wel een tijdje op gerekend en ik heb een stuk ham meegebracht uit spanje die ik graag met jullie wil delen.

Groetjes
Hans

Siegfried

#88 Bericht door Siegfried » 14-11-2017 21:39

fotootjes posten, he!
Had er graag bij geweest, maar een beetje veel te druk de laatste tijd, jaja, ook met kaasmaken. ;)

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#89 Bericht door Jouke » 15-11-2017 06:50

Vera schreef:hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)
Haha!! Ik heb wel af en toe harige kaas liggen. Is dat ongeveer betzelfde???

En trouwens: nog 3 nachtjes slapen!
Afbeelding

Henriette

zorg voor;...

#90 Bericht door Henriette » 15-11-2017 09:14

Hallo,

Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#91 Bericht door Jouke » 15-11-2017 13:09

Vera schreef: Helaas een afmelding. Agnes komt door persoonlijke omstandigheden niet....
Heee, wat jammer dat Agnes niet kan komen...

Henriette schreef:Ik zorg wel voor roomboter, vleeswaren en melk en zelfgemaakte jam ed.
Nou, jij krijgt het er ook nog druk mee, Henriette!


En natuurlijk maken we foto's Siegfried!
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#92 Bericht door Vera » 16-11-2017 15:55

Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...

Ja jammer he Jouke dat Agnes niet komt.

Dus nog fruit, melk, chocomel
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Knuddefrutje
Oude kaas
Berichten: 882
Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
Contacteer:

#93 Bericht door Knuddefrutje » 16-11-2017 16:45

Ik ging ook nog een stukje st paulin met zwarte en gele sproetjes meenemen. Dat zei ik eerder al, maar ik denk dat er overheen gelezen is. Die is voor de categorie 'mislukte' kaas.
Ik kan ook wel chocomel meenemen. Is drie pakken voldoende?

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#94 Bericht door Vera » 16-11-2017 16:59

Hartig beleg is niet meer nodig Henriette...

Dank je Nienke - twee lijkt me genoeg?

Dus nog fruit, melk,
Ik breng wel twee liter zelfgemaakte karnemelk mee.

Ik kom graag:
Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Henriette

kaasdag 18 nov

#95 Bericht door Henriette » 16-11-2017 18:52

Volgens mij komt er eten en drinken voor drie dagen!!
Het gaat gezellig worden!!

groetjes,

henriette

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#96 Bericht door Vera » 16-11-2017 19:43

We staan vrolijk op, ja eindelijk is het zover het is kaasdag bij Henriette, maken er een vrolijke dag van en gaan 's avonds nog vrolijker en zeer voldaan naar huis!

Ik heb mijn to do en neem mee lijstje voor zaterdag klaar gelegd en Jouke ook las ik....
Mijn kaasjes nog eens extra zorg gegeven net, dus wat kan er nog mis gaan?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

oibobo

#97 Bericht door oibobo » 16-11-2017 23:09

Hallo,

Graag zou ik ook aanwezig zijn op de kaasdag-18-november.
Lijkt me erg leerzaam!

Moet nog beginnen, dus kaas heb ik nog niet, maar kan natuurlijk wel wat anders meenemen.
Laat maar weten of ik welkom ben en nog iets kan meenemen.

Groeten,

Bert Oosterhuis

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#98 Bericht door Vera » 17-11-2017 11:20

Leuk dat je komt Bert hartelijk welkom hoor.
En leerzaam is het zeker.

Er staat nog open melk en fruit voor bij de lunch.... en ik stuur je nog even een PB

Janet, ik heb je koeien Goudse erbij gezet.


Ik kom graag:

Bert -

Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#99 Bericht door Jouke » 17-11-2017 12:03

Ver, Henriette,
Ik neem ook nog een stuk brie mee. Ik krijg hem niet verkocht omdat hij te rijp is. Hij is verder niet slecht gelukt, dus neem ik gewoon een stuk mee morgen.
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#100 Bericht door Vera » 17-11-2017 13:46

Ik heb hem erbij gezet Jouke. Lekker!

Ik kom graag:

Bert - melk en fruit

Corrie - hartig broodbeleg (lachen ik schreef eerst harig broodbeleg)

Hans - Spaanse ham

Waling zie Janet

Janet - volkorenbrood en suikerbrood - 'Goudse Geit' - 25-08-2017 en koeien Goudse juli 15-7-2017

Jouke- warme verrassing bij de lunch - groene salade - Blauwe Butterkäse 13/10 en rijpe brie.

Nienke - eiersalade - chocomelk - Proosdij met eekhoorntjesbrood - 25-05-2017 - St Paulin met gele en zwarte sproeten

Mianto - broodjes -

Joop - waarschijnlijk parmezaan

Jos en Agnes - We komen heel graag en ik neem een kaas mee met een paprika-mix. Dit keer geen klein hard kaasje maar een mooie kaas van goed 1.6 kg.

Hij is wel ongeveer volgens de Goudse manier gemaakt maar met een mesofiel en een thermofiel zuursel. (proosdij?) Dan precies 13 weken

Henriette - koffie - thee - water - iets voor bij de koffie - Goudse

Vera - warme verrassing bij de lunch - een kaasbrood - karnemelk - roomboter.
Mediterane Takelma van 13/ 9 en blauwe Proosdij van 11/10. Proosdij van januari 2017 - Rastdammertje.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast