Meeting juni 2018
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 313
- Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 07-06-2017 16:05
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 271
- Lid geworden op: 20-08-2015 11:37
- Contacteer:
Het was een leuke en leerzame dag.
Voor mij weer nieuwe inspiratie om aankomende week kaas te gaan maken.
Tot mijn verbazing (en vreugde) is de buffelkaas van Andra ook iets droger dan de koemelk kaas. Haar kruidenbuffelkaas is heel lekker. Misschien ga ik dinsdag ook wel iets toevoegen aan mijn wrongel.
Gerda en Janet bedankt voor de organisatie.
Voor mij weer nieuwe inspiratie om aankomende week kaas te gaan maken.
Tot mijn verbazing (en vreugde) is de buffelkaas van Andra ook iets droger dan de koemelk kaas. Haar kruidenbuffelkaas is heel lekker. Misschien ga ik dinsdag ook wel iets toevoegen aan mijn wrongel.
Gerda en Janet bedankt voor de organisatie.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Voor de thuisblijvers:
De dag begon bij de Buffalo Farm Twente met koffie , kennismaken en kletsen.
Weer nieuwe gezichten bij namen en dat is altijd leuk.
De eigenaresse Andra vertelde ons over de geschiedenis van het ontstaan van Buffalo Farm, van 500 varkens en 35 koeien naar een Buffel farm. Mooi om te horen maar ook schrijnend dat de boeren in Nederland het zo moeilijk hebben. Zeker als je het wat dichter bij de natuur wilt houden.
We hebben Buffels gezien en geknuffeld, wat een pracht van een oerkoeien, mooi van lelijkheid.
Na een lunch met diverse heerlijke kazen van de farm hebben we de traditionele kaas proeverij gedaan en weer blijkt wat een leuk onderdeel van de meeting dit is. Zoveel kaasliefhebbers zoveel smaken maar het blijft leuk om te horen ; Hoe is mijn kaas? Wat kan er anders? Waar moet ik aan werken? En met al die jonge, belegen en overjarige kazen in de buurt ga je dan met tips naar huis. Nog even shoppen in het winkeltje, buffel hamburgers , natuurlijk mozzarella en droge worst. Ik denk dat ik namens allen mag zeggen dat het een leuke dag was.
Naar aanleiding van deze dag is er een mogelijkheid ontstaan om bij de Buffalo Farm de kleine kaaskeuken te gebruiken. Ik open een nieuw topic hiervoor mochten er geïnteresseerden zijn die het leuk vinden samen kaas te maken.
De dag begon bij de Buffalo Farm Twente met koffie , kennismaken en kletsen.
Weer nieuwe gezichten bij namen en dat is altijd leuk.
De eigenaresse Andra vertelde ons over de geschiedenis van het ontstaan van Buffalo Farm, van 500 varkens en 35 koeien naar een Buffel farm. Mooi om te horen maar ook schrijnend dat de boeren in Nederland het zo moeilijk hebben. Zeker als je het wat dichter bij de natuur wilt houden.
We hebben Buffels gezien en geknuffeld, wat een pracht van een oerkoeien, mooi van lelijkheid.
Na een lunch met diverse heerlijke kazen van de farm hebben we de traditionele kaas proeverij gedaan en weer blijkt wat een leuk onderdeel van de meeting dit is. Zoveel kaasliefhebbers zoveel smaken maar het blijft leuk om te horen ; Hoe is mijn kaas? Wat kan er anders? Waar moet ik aan werken? En met al die jonge, belegen en overjarige kazen in de buurt ga je dan met tips naar huis. Nog even shoppen in het winkeltje, buffel hamburgers , natuurlijk mozzarella en droge worst. Ik denk dat ik namens allen mag zeggen dat het een leuke dag was.
Naar aanleiding van deze dag is er een mogelijkheid ontstaan om bij de Buffalo Farm de kleine kaaskeuken te gebruiken. Ik open een nieuw topic hiervoor mochten er geïnteresseerden zijn die het leuk vinden samen kaas te maken.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
NL2, 18:50. Kan ook op https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/uit ... -juni-2018 (straks)
Wil nu wel eens weten wat ik gezien heb :shock:
Wil nu wel eens weten wat ik gezien heb :shock:
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten