Rondleiding en workshop bij Kaaslust
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 75
- Lid geworden op: 05-06-2018 12:46
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Dat gaat perfect. niks geen gesnij in zo'n mooi kaasje! ben je nou helemaal betoeterd! :D Hoe enger het er van buiten uit ziet, hoe beter het gaat!. Zolang hij niet begint te "lopen" in ieder geval. Je zou de buitenkant met wat pekel (6%) kunnen wassen af en toe. Die van mij was ook niet geperst, en in nog helemaal wit. Waarschijnlijk toch wat koeler in de bunker
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Nee ik ben niet betoeterd Nils, maar echt enge plekjes - helder rood en helder geel haal ik wel degelijk weg hoor!Nils schreef:Dat gaat perfect. niks geen gesnij in zo'n mooi kaasje! ben je nou helemaal betoeterd! :D Hoe enger het er van buiten uit ziet, hoe beter het gaat!. Zolang hij niet begint te "lopen" in ieder geval. Je zou de buitenkant met wat pekel (6%) kunnen wassen af en toe. Die van mij was ook niet geperst, en in nog helemaal wit. Waarschijnlijk toch wat koeler in de bunker
Maar wat ik ook schreef die wordt echt geweldig lekker!
Ik heb juist deze Pasen ook een echte lekkere griezel aangesneden. Zag er niet uit, maar was perfect van smaak.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
Blauwschimmel
Mijn Blauwe was een dagje niet uitgelaten vanwege een korte paasvakantie maar gisterenavond was het dan weer zover. Luchten en drogen gedurende een half uurtje en kwamen de eerste pluizen. Ben wel heel benieuwd hoe het verder gaat.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Ik doe dat ook hoor. Maar ik snij niet, ik schraap heel voorzichtig zodat ik de iets hardere korst niet beschadig. Ik doe da took met die rare zwarte schimmel die zo hoog op de steeltjes staat (hoger dan de blauwe en witte pluisjes)Vera schreef: Nee ik ben niet betoeterd Nils, maar echt enge plekjes - helder rood en helder geel haal ik wel degelijk weg hoor!
Maar wat ik ook schreef die wordt echt geweldig lekker!
Ik heb juist deze Pasen ook een echte lekkere griezel aangesneden. Zag er niet uit, maar was perfect van smaak.
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 75
- Lid geworden op: 05-06-2018 12:46
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Grapje hoor Vera. Maar jullie moeten niet zo ruw zijn voor jullie kaasjes. Mochten er echt gekke dingen op de kaas gaan groeien dan moet je je afvragen waar die vandaan komen. Zoals Martin vertelde tijdens de workshop is rauwe melk veel weerbaarder als gepasteuriseerde melk. Als er vreemde schimmels groeien moet je goed kijken waar die vandaan komen. Anders kan je schrapen, poetsen e snijden wat je wil, maar dan zullen ze terug komen. In principe zou de blauwe schimmel het makkelijk moeten kunnen winnen
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Grapje terug Nils. :wink:Nils schreef:Grapje hoor Vera.
Ik heb weinig last van echt rare schimmels gelukkig. Vorig jaar heb ik ge- experimenteerd. Ik had harde kaas gemaakt en die niet in de grot maar open en bloot in mijn provisiekamer laten rijpen met een natuurkorst. Dan zie je pas wat er allemaal in de rondte vliegt aan schimmeldingen, prachtige korsten kregen ze. Heel rustiek.
Nienke, zal het nu toch een match worden tussen jou en de schimmelkaas? Deze gaat in ieder geval goed.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Als ie een eindje onderweg is met schimmelen, kun je hem heel goed in de gewone koelkast zetten. Dan gaat ie wel een stuk langzamer, maar dat kun je weer wat compenseren door hem wat langer of vaker te laten luchten op kamertemperatuur.Knuddefrutje schreef:Ha Vera, ik weet het niet hoor. Deze heb ik natuurlijk niet zelf gemaakt...
Ik twijfel wel waar ik m nu ga laten. Ik denk in de gewone koelkast. De zelfmaak-voorganger ging veel te hard. Mijn kaaskast is 11 graden...
Die van mij staat in de gewone koelkast, maar die is nu bijna gestopt met aangroei. Hij gaat vanmiddag toch nog even terug in de grot heb ik besloten. En dan kijk ik streng hoe het gaat.
Als we het weekend weg zijn en ik heb geen tijd om te controleren, leg ik dat soort kaasjes uit voorzorg in de gewone koelkast. Dan weet ik zeker dat ze niet weggelopen zijn als we terugkomen :wink:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
De foto even downloaden naar (bijvoorbeeld) je buroblad op jouw computer. Of op je telefoon opslaan als je met een smartphone bezig bent, zodat ie in jouw galerij terecht komt.Leonberger13 schreef:Kan iemand me vertellen hoe een foto kan worden meegegeven die ik in mijn mailbox heb staan.
En dan kun je de foto kiezen vanaf die locatie als je op "voeg een foto toe" hebt geklikt.
Ik hoop dat het hiermee lukt.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Hahaha, punthoofd krijg ik van al die dagen.
Weet je Kris, ik laat het initiatief aan jou. Ga maar in contact met Jan Craens en Nils. Open een topic en hup. Friemeltjes eerste zelf georganiseerde evenement is een feit. Je kunt het... En wat je niet kunt daar help ik je wel bij.
Weet je Kris, ik laat het initiatief aan jou. Ga maar in contact met Jan Craens en Nils. Open een topic en hup. Friemeltjes eerste zelf georganiseerde evenement is een feit. Je kunt het... En wat je niet kunt daar help ik je wel bij.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten