Rondleiding en workshop bij Kaaslust
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
Zou ik hem toch te snel hebben aangesneden dan? Hij begon wel een beetje erg te schimmelen dus ik dacht....
Volgende keer zal ik ze langer pekelen en beter coaten maar ja, we weten het wel hé, nieuwsgierig en veel te zuinig voor een rasechte hollander. Toch wel enorm bedankt voor jullie adviezen. Het enthousiasme is wel weer terug. Vorige week een Goudse met kruidnagels gemaakt en die ziet er geweldig mooi uit na inmiddels vier keer gecoat te zijn. Lekker rusten in de kaaskast bij 15 graadjes.
Volgende keer zal ik ze langer pekelen en beter coaten maar ja, we weten het wel hé, nieuwsgierig en veel te zuinig voor een rasechte hollander. Toch wel enorm bedankt voor jullie adviezen. Het enthousiasme is wel weer terug. Vorige week een Goudse met kruidnagels gemaakt en die ziet er geweldig mooi uit na inmiddels vier keer gecoat te zijn. Lekker rusten in de kaaskast bij 15 graadjes.
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
Wat gek dat er van binnen dan niets gebeurd is.
Had jij de ongeperste variant? Dan zijn de gaatjes misschien te snel weer dicht gaan zitte .
Ik heb de mijne nog niet aangesneden. Ik hoop eigenlijk op allerlei meldingen dat de blauwe goed is. Dan kan ik de mijne dan ook aansnijden.
Vind het lastig om te bepalen wat de normale rijptijd van zo'n klein gedrochtje zou moeten zijn. Ik heb m wel al een week in de gewone koelkast.
Had jij de ongeperste variant? Dan zijn de gaatjes misschien te snel weer dicht gaan zitte .
Ik heb de mijne nog niet aangesneden. Ik hoop eigenlijk op allerlei meldingen dat de blauwe goed is. Dan kan ik de mijne dan ook aansnijden.
Vind het lastig om te bepalen wat de normale rijptijd van zo'n klein gedrochtje zou moeten zijn. Ik heb m wel al een week in de gewone koelkast.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Bij mij was het blauw van binnen ook niet heel erg herftig. En ik had 2 keer geprikt, omdat ik dat al een beetje zag aankomen.
Dus ik kan wel begrijpen dat als je 1 keer gepierced hebt, dat je dan weinig blauw van binnen hebt, ja.
Maar het kan zijn dat de blauwe smaak er wel lekker inzit hoor. Zeker als je de korst er lekker bij opeet :-)
Dus ik kan wel begrijpen dat als je 1 keer gepierced hebt, dat je dan weinig blauw van binnen hebt, ja.
Maar het kan zijn dat de blauwe smaak er wel lekker inzit hoor. Zeker als je de korst er lekker bij opeet :-)
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Had ik hier iets gelezen van prikken met een rietje? Ik vond dat een geweldig idee en heb mijn blauwe 'gatenkaas' van kaasje van de maand vandaag geprikt met een rietje.
Die is zaterdag j.l. gemaakt en ligt op kamertemperatuur voor de gaten dus gaat megasnel.
Voordeel van prikken met een rietje - je kunt later het rietje leegzuigen en al genieten van de smaak!
Dit wordt weer een echte engerd, had ook al wat witschimmel vandaag!
Die is zaterdag j.l. gemaakt en ligt op kamertemperatuur voor de gaten dus gaat megasnel.
Voordeel van prikken met een rietje - je kunt later het rietje leegzuigen en al genieten van de smaak!
Dit wordt weer een echte engerd, had ook al wat witschimmel vandaag!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 75
- Lid geworden op: 05-06-2018 12:46
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Ook ik heb het mes in de blauwe kaas gezet. Die was aardig, maar inderdaad te weinig blauw naar mijn zin. Tips en conclusie: moment van prikken is belangrijk, niet te snel maar ook zeker niet te laat. Hoe langer je wacht, des te groter is de kans dat he ongewenste korstflora naar binnen prikt.
Ten tweede denk ik dat we toch nog te kort geroerd hebben. Het is essentieel dat je de wrongel voldoende droog krijgt voordat je de vaten vult.
Verder mankeerd er niet zoveel aan. Ik hoor niemand over afwijkende smaken of andere gebreken. Alleen meer blauw dus. Dat moet met bovenstaande tips lukken
Ten tweede denk ik dat we toch nog te kort geroerd hebben. Het is essentieel dat je de wrongel voldoende droog krijgt voordat je de vaten vult.
Verder mankeerd er niet zoveel aan. Ik hoor niemand over afwijkende smaken of andere gebreken. Alleen meer blauw dus. Dat moet met bovenstaande tips lukken
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten