Nieuw hier
-
- Verse kaas
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 08-08-2020 22:04
- Contacteer:
Nieuw hier
hoi allemaal,
Ben Nina en woon in het midden van het land. Heb nog geen kaas zelf gemaakt, maar ben er wel heel nieuwsgierig naar, en wil het wel gaan proberen.... vandaar dat ik me hier aangemeld heb. Eerst eens even goed inlezen hierop... maar geloof dat het niet lang gaat duren voordat ik het ga proberen... binnenkort toch vakantie.... dus ideaal om het uit te proberen.
Bak zelf wel al jaren mijn eigen brood, en in combi met eigen kaas zou dat wel de perfect zijn.
Groetjes Nina
Ben Nina en woon in het midden van het land. Heb nog geen kaas zelf gemaakt, maar ben er wel heel nieuwsgierig naar, en wil het wel gaan proberen.... vandaar dat ik me hier aangemeld heb. Eerst eens even goed inlezen hierop... maar geloof dat het niet lang gaat duren voordat ik het ga proberen... binnenkort toch vakantie.... dus ideaal om het uit te proberen.
Bak zelf wel al jaren mijn eigen brood, en in combi met eigen kaas zou dat wel de perfect zijn.
Groetjes Nina
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
Hallo Nina, welkom!
Leuk dat je kaas wilt gaan maken, het is een leuke hobby.
Hier ook de combi van brood en kaas, is helemaal niet verkeerd.
Het is handig als je voor je gaat beginnen eerst 'Alles wat je moet weten voor je kaas gaat maken' leest. Daar staat veel informatie. En heb je dan nog vragen stel ze gerust. Succes!
Leuk dat je kaas wilt gaan maken, het is een leuke hobby.
Hier ook de combi van brood en kaas, is helemaal niet verkeerd.
Het is handig als je voor je gaat beginnen eerst 'Alles wat je moet weten voor je kaas gaat maken' leest. Daar staat veel informatie. En heb je dan nog vragen stel ze gerust. Succes!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
Welkom!
Ik ben pas geleden begonnen met brood te maken, super lekker met mijn zelf gemaakte kaas!
Ik ben pas geleden begonnen met brood te maken, super lekker met mijn zelf gemaakte kaas!
Re: Nieuw hier
hoihoi
Leuk! hier ook een beginnend kaasmaker en ben al helemaal verslaafd. Ik heb laatst een soda brood gemaakt van de eerste wei (hou ervan om zoveel mogelijk te gebruiken---> zero waste) die smaakte prima maar ik erg machtig. volgende keer wil ik limonade en pannenkoeken van de wei gaan maken.
lees je goed in en gaan met die banaan
Leuk! hier ook een beginnend kaasmaker en ben al helemaal verslaafd. Ik heb laatst een soda brood gemaakt van de eerste wei (hou ervan om zoveel mogelijk te gebruiken---> zero waste) die smaakte prima maar ik erg machtig. volgende keer wil ik limonade en pannenkoeken van de wei gaan maken.
lees je goed in en gaan met die banaan
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
Gaan met die kaas bedoel je zeker!
Ik ben wel nieuwsgierig naar je sodabrood recept.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Re: Nieuw hier
hij staat in "kaas uit eigen keuken" van nils
500gr bloem
1 tl zout
1 tl baking soda
350ml wei
*oven voorverwarmen op 200graden
*meng de bloem,zout en baking soda door elkaar. kneed er vluchtig de wei doorheen. het mag nog best wel plakkerig zijn en je hoeft niet eeuwig te kneden zoals bij brood deeg.
*25minuten tot het brood mooi bruin word
van binnen in het brood wat gelig, geen stress dit komt door de wei
ps niet te oud laten worden maar lekker vers opeten. plakje van je eigen kaas erop en smullen maar
500gr bloem
1 tl zout
1 tl baking soda
350ml wei
*oven voorverwarmen op 200graden
*meng de bloem,zout en baking soda door elkaar. kneed er vluchtig de wei doorheen. het mag nog best wel plakkerig zijn en je hoeft niet eeuwig te kneden zoals bij brood deeg.
*25minuten tot het brood mooi bruin word
van binnen in het brood wat gelig, geen stress dit komt door de wei
ps niet te oud laten worden maar lekker vers opeten. plakje van je eigen kaas erop en smullen maar
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
300ml wei is wel veel voor een soort brood....
-
- Verse kaas
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 08-08-2020 22:04
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
nou qua percentage niet hoor, 300 ml vocht is echt niet te veel op 500 gram bloem. dat is ongeveer 60%.
Zal vast een lekker brood geworden zijn.
Zal vast een lekker brood geworden zijn.
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
Je hebt helemaal gelijk
Ben nu zelf Filipijns brood aan het maken en up to 85% is te doen, hangt alleen van de bloem/meel soort af.
Ben nu zelf Filipijns brood aan het maken en up to 85% is te doen, hangt alleen van de bloem/meel soort af.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Nieuw hier
Ik ga dat ook eens proberen dat sodabrood. Maar dan zal ik eerst weer eens kaas moeten gaan maken.
Het warme weer heeft me echt parten gespeeld. Van de week een overvol programma, iets met de ene logeerpartij na de andere, ik moet een dag naar Nederland en een dag vrijwilligers werk doen bij de voedselbank maar misschien lukt volgende week zondag?
Het warme weer heeft me echt parten gespeeld. Van de week een overvol programma, iets met de ene logeerpartij na de andere, ik moet een dag naar Nederland en een dag vrijwilligers werk doen bij de voedselbank maar misschien lukt volgende week zondag?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten