Hallo allemaal,
Mijn naam is Kristian, woonachtig in Zuid-Holland. Mijn gehele leven heb ik volop genoten van allerlei soorten kazen, voor mij persoonlijk een essentieel basisvoedsel. Was er nooit bij stilgestaan dat kaasmaken ook iets was dat je thuis zou kunnen doen, totdat ik deze site tegenkwam. Ik heb mij ingeleerd op kaasmaak procedures en processen, heb mijn eigen (klassieke) kaaspers met hefboom gemaakt, heb een au-bain marie opstelling gemaakt voor in de keukengootsteen met een thermostaat en dompelaar, ben afgelopen rauwe melk gaan halen bij de boer en heb nu voor het eerst twee Cotswold kaasjes te drogen liggen in een koelkastje van 30x30x20cm. Ze zien er prachtig mooi uit en ruiken zo lekker dat ik het zonde vind om ze straks te coaten, ik denk dat ik daarom ga voor een natuurlijke korst. Op mijn wenslijstje heb ik staan: een grotere kaaskoelkast, experimenteren met Gouda recept in combinatie met Penicillinum Roqueforti : )'
Ik dank u allen voor het mede mogelijk maken van mijn nieuwe hobbie en mijn kaasjes in wording.
Groetjes,
Kristian
Hoi
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Hoi
Welkom Kristian. Leuke hobby heb je gekozen.
Ik maak vaak een klein blauwschimmelkaasje van een rest wrongel. Gaat prima hoor geperste kaas met een schimmel er in.
Succes!
Ik maak vaak een klein blauwschimmelkaasje van een rest wrongel. Gaat prima hoor geperste kaas met een schimmel er in.
Succes!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Hoi
Welkom op het forum.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten