Brood van Gerda
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Brood van Gerda
Jaren geleden bakte ik regelmatig brood in de broodbakmachine.
Vond het altijd al net niet.......en sinds vorige week toch aan het bakken geslagen, met de standmixer en verder met de hand.
Gisteren een heerlijk meergranenbrood gebakken, en heerlijk vers ook vandaag nog, iets wat ik van de bakmachine vond tegenvallen, het blijft niet vers.
Bron van inspiratie.
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/
Helemaal volgens haar methode gekneed, laten rijzen enz leverde een heerlijk vloerbrood op:
Vond het altijd al net niet.......en sinds vorige week toch aan het bakken geslagen, met de standmixer en verder met de hand.
Gisteren een heerlijk meergranenbrood gebakken, en heerlijk vers ook vandaag nog, iets wat ik van de bakmachine vond tegenvallen, het blijft niet vers.
Bron van inspiratie.
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/
Helemaal volgens haar methode gekneed, laten rijzen enz leverde een heerlijk vloerbrood op:
Ik heb dat in het verleden ook gemerkt met brood uit de machine, als je een keer iets overhield dan was dat de volgende dag niet echt lekker meer.
Ik denk alleen dat ik voorlopig niet aan broodbaken toekom, we hebben sinds kort een Turkse bakker vlakbij die de hele dag door vers bakt, een grote variatie aan soorten heeft en spotgoedkoop is :wink:
Ik denk alleen dat ik voorlopig niet aan broodbaken toekom, we hebben sinds kort een Turkse bakker vlakbij die de hele dag door vers bakt, een grote variatie aan soorten heeft en spotgoedkoop is :wink:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Hier ook gewoon tussen het werk door, ik houd van vers brood dus bak ik het zelf, de volgende bakker/supermarkt is 8 km verderop en eht brood hier is toch veel met zuurdeeg, rogge etc, wat mijn partner niet lekker vind.
Ik bak al jaren zelf en vlak voordat mijn echtgenoot ziek werd zou ik eigenlijk mijn laatste diploma's halen (gewoon voor de lol) als banketbakker maar helaas.... Daarna had ik geen zin meer...
Nu komt het gewoon goed uit, bak bijna alles zelf van brood tot gebak, maar kan ook de meeste plaatselijke recepten bakken, voorkeursbrood voor mijzelf is witbrood naar de Tangzhong methode, voorkeursbrood voor mijn partner, meergranen, rozijnenbrood en croissants :)
Ik heb intussen heel de wereld via interent afgestruind naar recepten en ik moet zeggen, heb intussen een flinke verzameling en veel ervaring opgedaan..ook is het hier makkelijk om aan goed broodmeel te komen. Iedere supermarkt heeft het, de graanmolen (geen molen zoals in nederland) is maar 15 km verderop dus ik kan ook vers laten malen in de maling die ik hebben wil en keuze uit verschillende soorten granen etc. En in iedere supermarkt verse gist hoewel ik zelf meestal droge gebruik, gewoon voor het gemak :) En die brneg ik dan weer mee uit nederland aangezien hier alleen droge is te krijgen in hele kleine zakjes waar je, als je bijna dagelijks bakt, errug weinig aan hebt...
Ik zal eens kijken of ik misschien wat foto's kan uploaden en dan hier plaatsen :))
MVG
Danuta
Ik bak al jaren zelf en vlak voordat mijn echtgenoot ziek werd zou ik eigenlijk mijn laatste diploma's halen (gewoon voor de lol) als banketbakker maar helaas.... Daarna had ik geen zin meer...
Nu komt het gewoon goed uit, bak bijna alles zelf van brood tot gebak, maar kan ook de meeste plaatselijke recepten bakken, voorkeursbrood voor mijzelf is witbrood naar de Tangzhong methode, voorkeursbrood voor mijn partner, meergranen, rozijnenbrood en croissants :)
Ik heb intussen heel de wereld via interent afgestruind naar recepten en ik moet zeggen, heb intussen een flinke verzameling en veel ervaring opgedaan..ook is het hier makkelijk om aan goed broodmeel te komen. Iedere supermarkt heeft het, de graanmolen (geen molen zoals in nederland) is maar 15 km verderop dus ik kan ook vers laten malen in de maling die ik hebben wil en keuze uit verschillende soorten granen etc. En in iedere supermarkt verse gist hoewel ik zelf meestal droge gebruik, gewoon voor het gemak :) En die brneg ik dan weer mee uit nederland aangezien hier alleen droge is te krijgen in hele kleine zakjes waar je, als je bijna dagelijks bakt, errug weinig aan hebt...
Ik zal eens kijken of ik misschien wat foto's kan uploaden en dan hier plaatsen :))
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Verse kaas
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepte ... loerbrood/
Hier staat een heel goed beginners recept, het brood wat ik hierboven op de foto heb staan.
Ik gebruik erg vaak het meel van aveve, kant en klaar en heel makkelijk. Wat is wel doe is alle stappen volgen, volgens de methode van Levine ( uit de website) Als je het lang genoeg kneed, en op de juiste wijze bolt dan krijg je echt een bakker waardig brood. Kost wel tijd!
Hier staat een heel goed beginners recept, het brood wat ik hierboven op de foto heb staan.
Ik gebruik erg vaak het meel van aveve, kant en klaar en heel makkelijk. Wat is wel doe is alle stappen volgen, volgens de methode van Levine ( uit de website) Als je het lang genoeg kneed, en op de juiste wijze bolt dan krijg je echt een bakker waardig brood. Kost wel tijd!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Met de hand kneden etc levert inderdaad het lekkerste brood op. Toch hebben wij al jaren met tevredenheid een broodbakmachine. We waren het zo zat op 's zomers bij de bakker een half uur in de rij te staan voor een brood (en dan overdrijf ik echt niet)
Meel, water, gist en zout. dat is standaard, scheutje olijfolie.. dat maakt verschil, handje zaden, soms wat kruiden. En waarom zou het de volgende dag nog lekker moeten zijn. Dan bakken we gewoon een kleiner broodje, en de volgende dag weer. timer er op, elke dag wakker worden met de geur van vers brood!!
Meel, water, gist en zout. dat is standaard, scheutje olijfolie.. dat maakt verschil, handje zaden, soms wat kruiden. En waarom zou het de volgende dag nog lekker moeten zijn. Dan bakken we gewoon een kleiner broodje, en de volgende dag weer. timer er op, elke dag wakker worden met de geur van vers brood!!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Nils heb ik ook heel lang gedaan, maar ik wil altijd alles uitproberen en toen ik voor mijn taarten een standmixer kocht dacht ik, oke brood uitproberen, ik laat het deeg 10 minuten kneden in de standmixer, en daarna kneed ik niet meer. speciale techniek van lucht wegdrukken en vouwen , geleerd op een site van iemand die al jaren brood bakt, levert mij de heerlijkste broden. Mijn broodbakmachine staat in de stelling en gebruik ik eigenlijk nooit meer.....
De puddingbroodjes zijn ook heel simpel alleen kost het tijd, net als met kaas, kneden, wachten, drukken, vouwen, snijden, wachten, bakken!!!
De puddingbroodjes zijn ook heel simpel alleen kost het tijd, net als met kaas, kneden, wachten, drukken, vouwen, snijden, wachten, bakken!!!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zoooo Gerda, dat zal smaken!
Als wij brood bakken (we kopen eigenlijk nooit brood al zeker 12 jaar niet meer) dan kneden we het de keukenmachine. Kneden ook kort, tot het deeg soepel is. En inderdaad wij kneden ook maar 1 keer, Daarna lucht eruit drukken en vouwen.
Als wij brood bakken (we kopen eigenlijk nooit brood al zeker 12 jaar niet meer) dan kneden we het de keukenmachine. Kneden ook kort, tot het deeg soepel is. En inderdaad wij kneden ook maar 1 keer, Daarna lucht eruit drukken en vouwen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten