Meeting voorjaar op de Veluwe??
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Meeting voorjaar op de Veluwe??
Dank voor deze terugkoppeling. Mijn handen jeuken af en toe ook. Nu weet ik zeker dat ik er van afblijf totdat de 6 weken voorbij zijn.
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Dan kan ik je nu vast vertellen dat je kelderkast een prima opslag plek is. Als je er geen last van schimmels hebt en het is er lekker koel! Daar dromen we allemaal van. Voordeel van zo'n kelderkast is dat je er altijd meer luchtcirculatie hebt als in een oude koelkast. Wees daar maar blij mee. Let bij het opensnijden op de rand. Als die donkerder gekleurd is zou je nog iets aan de luchtvochtigheid kunnen doen
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Meeting voorjaar op de Veluwe??
O.K., Nils. Ik krijg ook het gevoel dat ik blij moet zijn met deze voorziening. Kelderkast ligt op oostzijde. Bij het stuk waar je naar binnen stapt zitten 3 kleine raampjes. Eén ervan staat altijd open. Dus altijd lucht erin en eruit. Nog nooit schimmel in wat dan ook gehad daar. Gewoon nog 3,5 week wachten en dan gaan we het resultaat zien.
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Als de kaas wat zuur is komt dat meestal door dat de wrongel niet droog genoeg is afgewerkt (langer roeren, voldoende laten rijpen)
Mocht je een serie kaas gemaakt hebben die wat zuur en brokkelig is, dan kan laat je die gewoon lekker liggen. Tijd is dan het enige wat het nog enigszins kan herstellen.
Mocht je een serie kaas gemaakt hebben die wat zuur en brokkelig is, dan kan laat je die gewoon lekker liggen. Tijd is dan het enige wat het nog enigszins kan herstellen.
sorry nils ik dacht dat jij herman was gister echt een kaashoofd haha
kaasje van de meeting was een beetje zuur ja maar het ging ook allemaal zo snel daar dat kan het ook zijn.
maar ik had ook gewoon geen geduld
mijn komijnen kaasje die ik zelf heb gemaakt smaakte echt lekker en inderdaad was de korst dik dus vanmorgen glaasje water in de meterkast gezet.
:}
kaasje van de meeting was een beetje zuur ja maar het ging ook allemaal zo snel daar dat kan het ook zijn.
maar ik had ook gewoon geen geduld
mijn komijnen kaasje die ik zelf heb gemaakt smaakte echt lekker en inderdaad was de korst dik dus vanmorgen glaasje water in de meterkast gezet.
:}
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Droogheid ligt waarschijnlijk aan de temperatuur. het beste is tussen 12 en 15 graden. En het is echt aan te raden je luchtvochtigheid te meten, en dan een bakje of emmer water er bij te zetten als deze te laag is.Petra schreef:nee vera niet meer gecoat en ook niet meer onder de pers gezet.
had ik misschien wel moeten doen, maar hij ligt bij mij ook op een constante temperatuur van 20 graden.
zitten ook geen vlekjes of schimmel op
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Meeting voorjaar op de Veluwe
Als je dit bedoelt, Petra, dan kan volgens mij (wordt ook een dagje ouder en slechter in namen) Veronica het antwoord geven.
Veronica, mag de naam van het apparaatje er ook bij?
Veronica, mag de naam van het apparaatje er ook bij?
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wat zal ik ervan zeggen? Hij was een stuk droger dan mijn eigen kaasjes, maar best te eten. Beetje zoals mijn eerste eigen kaas was.
De dag was echt heel leuk en gezellig. Hou de boel in de gaten want er gaat een nieuwe meeting aankomen in het najaar.
De dag was echt heel leuk en gezellig. Hou de boel in de gaten want er gaat een nieuwe meeting aankomen in het najaar.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten