Heuglijke dag vandaag. Ben ik daarom extra vroeg wakker? Vandaag 6 weken geleden werd ze geboren. Mijn allereerste kaasje. Met recht een baby kaasje. Volgens afspraak zou ik haar vandaag mogen proberen. Maar een veel te druk programma. Dus nog niet want zoiets verdient alle rust. Nog heuglijker is het feit dat ik vandaag 6 weken geleden voor het eerst een aantal prachtige leden van het prachtige forum Zelf Kaas Maken mocht ontmoeten. Fijne dag vandaag allemaal!
Meeting voorjaar op de Veluwe
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Meeting voorjaar op de Veluwe
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wat een mooie post Willem
Ja het schijnt een leuke wedstrijd te zijn geweest, ik was aan het werk en de bewoners keken in de huiskamer. Telkens als ik werd weggeroepen viel er weer een goal, ik werd op het laatst weggestuurd , Gerda aan het werk het word weer tijd voor een goal.....en bij terugkomst.........tja!!! :roll:
Ja het schijnt een leuke wedstrijd te zijn geweest, ik was aan het werk en de bewoners keken in de huiskamer. Telkens als ik werd weggeroepen viel er weer een goal, ik werd op het laatst weggestuurd , Gerda aan het werk het word weer tijd voor een goal.....en bij terugkomst.........tja!!! :roll:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 26-12-2013 15:03
- Contacteer:
Meeting voorjaar op de Veluwe
Vandaag toch het op 3 mei gemaakte kaasje aangesneden. Zoals al aangekondigd niet erg mooi van structuur doordat de wrongel tijdens de bereiding te droog werd en ging klonteren. Zie dat je dat er aan de buitenkanten nog wel uit perst maar binnenin niet. Anderzijds niet echt brokkelig zoals was voorspeld.
Qua smaak niet veel mis mee. Maar ja, we zijn zelf extra belegen of oude Goudse eters en dan zit er toch veel minder smaak aan zo’n jonge kaas. Komt wellicht ook doordat er een beetje zout bij de wrongel is gedaan in plaats van echt pekelen.
En inderdaad geleerd dat onze kelder met een klein raampje dat open kan en nagenoeg altijd staat een prima rijpingsplek is. Al met al een leuke eerste ervaring.
Qua smaak niet veel mis mee. Maar ja, we zijn zelf extra belegen of oude Goudse eters en dan zit er toch veel minder smaak aan zo’n jonge kaas. Komt wellicht ook doordat er een beetje zout bij de wrongel is gedaan in plaats van echt pekelen.
En inderdaad geleerd dat onze kelder met een klein raampje dat open kan en nagenoeg altijd staat een prima rijpingsplek is. Al met al een leuke eerste ervaring.
Onderzoek naar de geschiedenis en oude informatie en materialen van de Subenhara kaas, die van 1963 tot 1992 in Zuivelfabriek De Liemers in Zevenaar werd geproduceerd. Doelen: boek publiceren, expositie organiseren, kaas herintroduceren.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten